Οι Διευκολύνσεις για ΑμεΑ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

0

Πιστεύουμε ότι έχουμε αντιμετωπίσει τις ανάγκες των ανθρώπων με μειωμένη κινητικότητα με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία. Από τους εξωτερικούς χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μέχρι το εσωτερικό του υπάρχει η δυνατότητα να κινηθούν με ευκολία. Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένοι χώροι υγιεινής σε όλα τα επίπεδα του κτιρίου όπως και κινητά μπαρ.



Αν έρθετε από την οδό Βασ. Σοφίας χρησιμοποιήστε τη ράμπα που υπάρχει στην είσοδο και θα βρεθείτε στο φουαγιέ έκδοσης εισιτηρίων. Από εκεί με ανελκυστήρα θα κατευθυνθείτε προς τις εισόδους 2 και 3 της πλατείας αν θέλετε να πάτε στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ή με εσωτερικό ανελκυστήρα στην είσοδο 1 αν θέλετε να πάτε στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης όπως και στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για 3 αμαξίδια.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε κάποια παράσταση στις αίθουσες Αλεξάνδρα Τριάντη, Νίκος Σκαλκώτας και Banquet ή αν θέλετε να επισκεφθείτε τον εκθεσιακό χώρο, τους συνεδριακούς χώρους και τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» υπάρχει ράμπα στη νέα είσοδο από την οδό Βασ.Σοφίας, που οδηγεί στο Κεντρικό Φουαγιέ εισόδου και από εκεί χρησιμοποιώντας ράμπες και ανελκυστήρες έχετε πρόσβαση σε όλες τις αίθουσες. Για την αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη θα χρησιμοποιήσετε εσωτερικό ανελκυστήρα που βρίσκεται στην είσοδο 5 και οδηγεί στην είσοδο 1 της πλατείας, όπου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για 3 αμαξίδια. Στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας υπάρχει δυνατότητα για 2 αμαξίδια, ενώ στην αίθουσα Banquet ο χώρος είναι επίπεδος χωρίς στατικά καθίσματα.

Αν έρθετε με αυτοκίνητο, μπορείτε να σταθμεύσετε στις ειδικές θέσεις που υπάρχουν και στα τρία επίπεδα του σταθμού αυτοκινήτων του Μεγάρου Μουσικής και ακολουθώντας τις ειδικές σημάνσεις θα κατευθυνθείτε προς τους ανελκυστήρες και στη συνέχεια σε όλες τις αίθουσες του Μεγάρου.

Η πρόσβαση είναι δυνατή και στον κήπο του Μεγάρου και στο εστιατόριο Fuga, είτε από την οδό Β.Σοφίας είτε από την οδό Κόκκαλη.

‘Όταν κλείνετε εισιτήρια για να παρακολουθήσετε κάποια εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, παρακαλούμε να ενημερώνετε τον υπάλληλο των εισιτηρίων, προκειμένου να δίνονται οι κατάλληλες θέσεις στην αίθουσα.

Στο Μέγαρο Μουσικής υπάρχει ειδικό αμαξίδιο συνοδευόμενο από άτομο του Μεγάρου που μπορεί να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Παρακαλούμε, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, να προηγείται τηλεφωνική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Χώρων Κοινού.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Χώρων Κοινού στο τηλέφωνο 210 7282324 για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση.

Το Μέγαρο Μουσικής βραβεύθηκε ειδικά γι’ αυτές τις παροχές με το βραβείο “Helios” της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στην κατηγορία των δημοσίων κτιρίων.

Πηγή: http://www.megaron.gr/






Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.