Ακίνητα : Άνω-κάτω με τις Αντικειμενικές (Πίνακες)

0

Η αναμενόμενη αναπροσαρμογή των Αντικειμενικών αξιών των Ακινήτων, που προσδιορίζεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, θα φέρει μεγάλες ανατροπές κυρίως στον προσδιορισμό των Φόρων που περικλείουν τα Ακίνητα.

Ας δούμε όμως κάποια δεδομένα που αφορούν τους φόρους αυτούς και που προκύπτουν από την αλλαγή των Αντικειμενικών αξιών :

  • Δεν θα επηρεαστεί-αλλάξει, ο ΕΝΦΙΑ 2015 γιατί υπολογίστηκε με τις τιμές που ίσχυαν την 01-01-2015, ενώ η απόφαση για την αλλαγή των τιμών του ΣτΕ ισχύει από 21-05-2015.
  • Ο στόχος των 2,65δις για τον ΕΝΦΙΑ 2016, δεν φαίνεται να αλλάζει άρα η μείωση των αντικειμενικών αξιών, δεν θα επηρεάσει τα συγκεκριμένα έσοδα, που σημαίνει αύξηση των συντελεστών φορολόγησης ή διαφορετικός υπολογισμός του φόρου ώστε τα έσοδα να παραμείνουν στο στόχο των 2,65δις.
  • θα επηρεαστούν  θετικά ή αρνητικά τουλάχιστον 20 φόροι -εκτός ΕΝΦΙΑ- που αφορούν στα ακίνητα, θέμα για το οποίο μπορείτε να διαβάστε το σχετικό Άρθρο μας.
  • Θα επηρεαστούν επίσης επιδόματα-παροχές που αφορούν τους Πολίτες, όπως επίδομα πετρελαίου θέρμανσης,  επιδότηση ενοικίου, κάρτα σίτισης, δωρεάν ρεύμα, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οικογενειακό επίδομα, φοιτητικό επίδομα, απαλλαγή 50% από ΕΝΦΙΑ.
  • Τέλος θέμα θα υπάρξει και με τα Δημοτικά τέλη που πληρώνονται μέσω της ΔΕΗ

Σε αναμονή λοιπόν των επίσημων σχετικών ανακοινώσεων, θα μπορούσαμε να διαβάσουμε τους  Πίνακες που δημοσιεύτηκαν στις Κυριακάτικες εφημερίδες και συγκεκριμένα εκείνους που είδαμε από “ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”  – Δείτε τους Πίνακες – .

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.