Μη σας μπαίνουν ιδέες… (Σχόλιο foroline)

0

66666666

ΠΟΛ.1108/14.4.2014
Χρόνος υποβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α.

Αριθμ. ΠΟΛ 1108/2014

(ΦΕΚ Β’ 937/15-04-2014)

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Άρθρο 1
Χρόνος υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

… “5. Σε περίπτωση θανάτου του λογιστή του υποκειμένου στο φόρο οι ανωτέρω καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής, για τη φορολογική περίοδο εντός της οποίας επήλθε το γεγονός αυτό, μεταφέρονται για 10 ημερολογιακές ημέρες. Οι περιοδικές δηλώσεις στην περίπτωση αυτή θα υποβάλλονται αποκλειστικά στην αρμόδια ΔΟΥ σε έντυπη μορφή. Ο υποκείμενος στο φόρο υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του N. 1599/1986 με την οποία δηλώνει ότι είχε αναθέσει την παρακολούθηση και διαχείριση των φορολογικών του υποχρεώσεων στο θανόντα καθώς και την ημερομηνία του θανάτου αυτού.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

(Το απόσπασμα από την εγκύκλιο είναι αληθές και δεν πρόκειται για φάρσα)

Από άρθρο του Κωνσταντίνου Δημ. Γραβιά στο http://www.taxheaven.gr/

...Όσο μακάβριο κι αν ακούγεται η μοναδική περίπτωση για να πάρει ένας λογιστής 10ήμερη παράταση στην υποβολή μιας περιοδικής δήλωσης είναι απλώς να πεθάνει! Όχι να αρρωστήσει, αλλά να πεθάνει! Τότε μόνο του δίνεται «συγχωροχάρτι» δέκα ημερών αλλά και πάλι, όντας πεθαμένος, δεν θα γευτεί ποτέ τη χαρά και την ηδονή της παράτασης αυτής…

(Διαβάστε όλο το άρθρο)

Ομάδα Συνεργατών foroline
Τάσος Σακελλαρόπουλος

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.