Οι αφανείς και εμείς (Σημείωμα foroline)

1

inflation

Η παραίτηση (?) του ΓΓΔΕ κ.Χ.Θεοχάρη είναι πιθανόν για τη πλειοψηφία των Πολιτών , να αποτελεί μια ενέργεια που έχει να κάνει με τις πολιτικές σκοπιμότητες στο επίπεδο του κυβερνητικού σχηματισμού.
Στο  χώρο των Λογιστών η παραίτηση αυτή σηματοδοτεί την αποχώρηση ενός τεχνοκράτη-πολιτικού στελέχους που επέδειξε αναλγησία , ακαμψία  και αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση  της εφαρμογής μιας ουσιαστικά(τελικά) αδιέξοδης πολιτικής.

Όσο υπεροπτική και αν ήταν η τελευταία δήλωση του   “…δεν έχει κανένας το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ…” ο ΓΓΔΕ αφήνει πίσω του εκ των άλλων και μια υπηρεσία , η οποία δεν ήταν δικό του δημιούργημα, όπου υπήρξε προϊστάμενος ,τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων , το λεγόμενο taxisnet . Η υπηρεσία αυτή τείνει τελευταία να αποτελεί ο κυριότερο εργαλείο χρήσης των Ελλήνων φορολογούμενων , αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου των Λογιστών.

Είναι άπειρα τα προβλήματα , που προήλθαν και ακόμα υφίστανται από τη λειτουργία της , σε συνάρτηση με τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Οικονομικών.

Θέλοντας να απομονώσουμε όμως ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ΓΓΠΣ , θα πρέπει να μιλήσουμε για τους αφανείς εργαζομένους που βρίσκονται πίσω από την εξυπηρέτηση του Πολίτη στα προβλήματα που ίδια η υπηρεσία αυτή δημιουργεί ή είναι ανίκανη-ανίσχυρη να διαχειριστεί.
Σε αυτούς τους ανθρώπους , σε αυτούς τους αφανείς θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ , για τη προσπάθεια που καταβάλλουν μέσα σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες , με απίστευτη πίεση που εμείς ως επαγγελματίες μπορούμε να κατανοήσουμε.

Έχοντας αναλάβει ,πίσω από ένα τηλέφωνο που δύσκολα θα μπορέσεις να “βγάλεις” γραμμή χωρίς αυτό να είναι δική τους ευθύνη, να επιλύουν όλα τα προβλήματα ενός προβληματικού συστήματος (taxisnet) , με ευγένεια και κυρίως υπομονή… ΝΑΙ δίνουν λύσεις , μαζί με τους συναδέλφους τους στο τεχνικό τομέα.
Σε αυτούς τους εργαζομένους , οφείλουμε  ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ… Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να πει ότι πράττουν το αυτονόητο και ότι για αυτό πληρώνονται… Ναι   έτσι θα ήταν σε μια ευνομούμενη χώρα , σε μια Πολιτεία που ο Πολίτης θα ήταν το “πρωτεύον” , σε μια χώρα που ο σεβασμός του Πολίτη σε όλα τα επίπεδα , θα υπερτερούσε σε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου με πολιτική επιλογή και βούληση των κυβερνώντων.

Εν κατακλείδι ανεξάρτητα από την επιλογή του προσώπου στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων που θα κληθεί να εφαρμόσει την ίδιες επιλογές  των πολιτικών προϊσταμένων του φυσικά , ας ευχηθούμε τούτοι οι Άνθρωποι της ΓΓΠΣ , να συνεχίσουν το έργο τους μέσα σε αυτές τις δεδομένες συνθήκες προσφέροντας  πράγματι ουσιαστικά στον Πολίτη & στους επαγγελματίες του δικού μας κλάδου.

 

1 Σχόλιο

  1. και λιγα λες για taxis­net, συμφωνω βεβαια για τους εργαζόμενους

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.