Λογιστής Διανυκτερεύων (Σχόλιο Foroline)

0

111 foroline λογιστής

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε ότι το επάγγελμα του Λογιστή κατατάσσεται από το Υπουργείο Οικονομικών , στα επαγγέλματα εκείνα που θα πρέπει να διανυκτερεύουν και όχι να διημερεύουν απλά.

Η σύσταση για την αποστολή των φορολογικών δηλώσεων μετά τις 21.30 και μέχρι τις 09.30 το πρωί ,που εξέδωσε το Υπουργείο , μας γεμίζει υπερηφάνεια  αφού πια το επάγγελμα μας , μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στα επαγγέλματα Υγείας (Φαρμακεία-Νοσοκομεία κλπ) που τόσο αναγκαία είναι και πρέπει όλο το 24ωρο να είναι στη υπηρεσία του Πολίτη.

Παράλληλα φαίνεται για ακόμα μια φορά πόσο “άψογα” λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet  ώστε να δέχεται απρόσκοπτα τις δηλώσεις των φορολογουμένων , έστω και αν  άνοιξε(20 Μαρτίου αντί 1 Φεβρουαρίου) 48 ημέρες δηλαδή  μετά την ημερομηνία που ορίζει ο Νόμος , έστω και αν στις 17 Μαΐου εγκαταστάθηκε αλλαγή στην εκκαθάριση με νομοθετική ρύθμιση , έστω και αν στις εργάσιμες ώρες  της ημέρας υπολειτουργεί….

Η “λύση” βρέθηκε στον Διανυκτερεύοντα Λογιστή , που σαφώς μπορεί μετά τις 21.30 , χωρίς κανένα πρόβλημα να υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις , αφού η περσινή διευθέτηση για τη παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου κρίθηκε αναποτελεσματική και χρονοβόρος…

Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο Άρθρο του συναδέλφου Κων.Γραβιά από τον δικτυακό τόπο του http://www.taxheaven.gr/  , που παραθέτουμε παρακάτω.

1112 foroline

Οι «λευκές νύχτες» του υπ. Οικονομικών

Μετά το σημερινό δελτίο τύπου του υπ. Οικονομικών, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με την καθιέρωση του μέτρου της «λευκής νύχτας» και στο θέμα της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε, έγινε γνωστό ότι το φορτίο του taxis είναι χαμηλό μετά τις 21:30 το βράδυ και μέχρι τις 09:30 το πρωί, οπότε οι φορολογούμενοι μπορούν αυτό το χρονικό διάστημα να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους απρόσκοπτα εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις δυνατότητες του πρωτοποριακού συστήματος taxisnet. 

Με τον τρόπο αυτό υιοθετήθηκε και επίσημα από το αγαπητό μας υπουργείο  η έννοια της «λευκής νύχτας», όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη εδώ και χρόνια. Από τούδε και στο εξής θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τα προνόμια του νέου αυτού θεσμού, υποβάλλοντας τις δηλώσεις μας μόνο τις μεταμεσονύχτιες ώρες. 

Η καθιέρωση του νέου αυτού μέτρου αποτελεί μέρος της γενικότερης αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος, που έχει ως στόχο την εγκαθίδρυση ενός απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος, το οποίο μέσα από την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης των πολιτών, θα συμβάλλει στην γενικότερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Όλα αυτά βέβαια έχουν ως κύριο γνώμονα τον σεβασμό των φορολογούμενων πολιτών, καθώς και την προάσπιση της ανθρώπινης και της επαγγελματικής αξιοπρέπειάς τους, γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινώς από πλευράς του υπ. Οικ. 

Θέλω να συγχαρώ στο σημείο αυτό την ηγεσία του υπ. Οικονομικών που μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε οι πρώτοι πολίτες σε παγκόσμιο επίπεδο, που σε πείσμα της ανθρώπινης φύσης μας, θα εργαζόμαστε μόνο τις νύχτες για όσο διάστημα διαρκεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Είναι κάτι πρωτοποριακό, μια σκέψη που μόνο ένα ελληνικό μυαλό θα μπορούσε να συλλάβει. Μάλιστα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για κατοχύρωση της πατέντας αυτής.   

Σε όλους εμάς που θα κάνουμε χρήση της «λευκής νύχτας» θα χορηγούνται δωρεάν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου μεγάλες ποσότητες καφέ για να αντέξουμε κατά τη διάρκεια της ολονυχτίας, καθώς και οινοπνευματώδη ποτά τα οποία θα συνοδεύονται φυσικά απ΄όλα τα παρελκόμενα (ξηρούς καρπούς, φρούτα, κ.λπ.). Με τον τρόπο αυτό θα στέλνουμε τις δηλώσεις άνετα, χωρίς ίχνος ταλαιπωρίας. Συνιστούμε όμως στους συναδέλφους ή στους φορολογούμενους να πίνουν με μέτρο τα χορηγούμενα ποτά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι νηφάλιοι πριν την οριστική υποβολή του εντύπου Ε1 με ολέθρια αποτελέσματα.

Να σημειώσω επίσης ότι όσοι κάνουν χρήση του νέου θεσμού θα συμμετέχουν σε κλήρωση που θα πραγματοποιείται σε ειδικό γραφείο παρουσία συμβολαιογράφου και οι τυχεροί θα κερδίζουν αυτοκίνητα μεγάλου, μεσαίου και μικρού κυβισμού, γυαλιά νυχτερινής οράσεως -επειδή θα εργάζονται βράδυ-, cd με κλασική μουσική (κατά προτίμηση Vivaldi που εξυψώνει ώστε να μην μας παίρνει ο ύπνος) και άλλα πολλά πλούσια δώρα. 

Δεν μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο που προκάλεσε τόσο μένος στους συναδέλφους μου αυτό το δελτίο τύπου του υπ. Οικονομικών. Μόνο σε εμπάθεια μπορώ να το αποδώσω, αφού τόσο καιρό το σύστημα του taxisnet δουλεύει άψογα, χωρίς προβλήματα και είναι ανοιχτό ήδη 97 ημέρες, ασχέτως αν τις μισές σχεδόν υπολειτουργούσε ή αν μέσα σ’ αυτές ήταν και τα Σαββατοκύριακα! Να είμαστε λογικοί, μην είμαστε και πλεονέκτες!

Χαιρετίζω για μια ακόμη φορά τη σοβαρή στάση του υπ. Οικονομικών και την πλήρη υπευθυνότητα της ηγεσίας του. Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τον συντάκτη του δελτίου τύπου για την μοναδική ικανότητά του να δείχνει μέσω του γραπτού του λόγου τον απόλυτο σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο.  

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.