Ο Έλληνας που δολοφονήθηκε στο Μόναχο έχει ονοματεπώνυμο…

0

«Ο Έλληνας που δολοφονήθηκε στο Μόναχο έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Χουσεΐν Νταϊτσίκ (πάνω φωτ.).
Επειδή όμως το ονοματεπώνυμό του δεν είναι αρκούντως ελληνικό, ακούγεται παράταιρο, το “καταπίνουμε”. Έλληνας με επίθετο που παραπέμπει στο Ισλάμ…. Δεν ‘κολλάει’, αφού δεν εξυπηρετεί την εθνικιστική νοοτροπία
κάποιων…
Για αυτούς το 18χρονο παλληκαράκι είναι ένας χρήσιμος αλλά καθόλου βολικός νεκρός… Δεν σεβάστηκαν την ταυτότητα του, το ονοματεπώνυμο του, ούτε στο θάνατο… Όλοι αυτοί ας σταματήσουν τη σκύλευση του νεκρού και την πατριδοκαπηλία… εδώ στη Θράκη δεν έχουν καμία δουλειά…
Εδώ ξέρουμε πως να ζούμε μαζί άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω, έθιμα και νοοτροπίες… Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ έχει ονοματεπώνυμο, και πατρίδα του πλέον είναι ο ουρανός και η αιωνιότητα…
Ο Θεός να παρηγορήσει τους δικούς του».

Την παραπάνω ανάρτηση έκανε ο Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος (Γκουτζίνης), πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ξάνθης αναφερόμενος στον δεκαοχτάχρονο Έλληνα πολίτη, ο οποίος έχασε την ζωή του προσπαθώντας να σώσει την αδελφή του από τα πυρά ενός ψυχικά διαταραγμένου 18χρονου δολοφόνου στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου ‘Olympia’ στη Γερμανία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, μάλιστα, σχετικά με τον άδικο χαμό του νεαρού Χουσεϊν, είχε κάνει την εξής ανακοίνωση: «Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων. Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις
αρμόδιες γερμανικές Αρχές».
Από την πλευρά του, την  τραγική είδηση σχολίασε και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση στο twitter.
Ποιος ξέρει τι είδαν τα μάτια και τι άκουσαν τα αφτιά του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Σωφρονίου για να κάνει την αγανακτισμένη μεν, εύστοχη δε ανάρτησή του.
Πιθανότατα τα όσα άκουσε και είδε ο διάσημος σήμερα καλαθοσφαιριστής Αντετοκούμπο. ‘Επίθετο Έλληνα είναι αυτό’ είχαν πει τότε σκωπτικά κάποιοι. Ο ίδιος σήμερα είναι επιτυχημένος παίκτης του NBA και σταρ της Εθνικής Ελλάδας, μαζί μάλιστα με τον νεότερο αδελφό του.

Αναδημοσίευση: Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” της Κωνσταντινούπολης  Έκδοση 28/07/2016 Φύλλο 11194

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.