ΦΠΑ στην Εκπαίδευση : Ισχύει κανονικά…

0

epixeirisi_gr07

Στο κλίμα των ημερών (βλ. προεκλογική περίοδος) κινήθηκε και αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα… Η ασάφεια του δημόσιου λόγου , ενώ ο Νόμος είναι εν ισχύ , μόνο προβλήματα προκαλεί ενώ οι διατάξεις και οι εγκύκλιοι είναι τελικά σαφείς.

 Στο πλαίσιο αυτό ας ξεκαθαρίσουμε όλοι ότι ο Νόμος 4336/2015 ισχύει κανονικά και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία αναστολή του μέτρου της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και οι εγκύκλιοι που ακολούθησαν , απλά ρυθμίζουν διαδικαστικά θέματα.

Έτσι 

11111111111111111115

Η τελευταία ρύθμιση που ορίζεται από την ΠΟΛ 1199 είναι η δυνατότητα των φορέων της ιδιωτικής εκπαίδευσης “…Για λόγους χρηστής διοίκησης και για την ομαλή προσαρμογή των προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης… “ ,  να υποβάλλουν  δήλωση μεταβολών για την ένταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ μέχρι και την 16η Οκτωβρίου 2015 χωρίς κυρώσεις.
Επίσης με την τελευταία εγκύκλιο ΠΟΛ 1201  και λόγω της δυνατότητας που δόθηκε με τη παραπάνω εγκύκλιο . η μετάταξη των φορέων εκπαίδευσης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ να γίνει μέχρι και τις 16/10/2015 , ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την υποβολή και τη πληρωμή  των δηλώσεων του ΦΠΑ για το διάστημα από 20-07-2015 και μετά  που ισχύει ο Νόμος.

Τέλος θα μπορούσατε να διαβάσετε και το Άρθρο της Επιστημονικής Ομάδας του http://www.taxheaven.gr/ , την οποία για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε για τις εμπεριστατωμένες και πάντα έγκυρες αναλύσεις της ,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.