Εκλογές στην ΕΦΕΕΑ: Και όμως κάτι κινείται, κάτι αλλάζει…

0

Η Τακτική Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση, στον μεγαλύτερο σύλλογο Λογιστών-Φοροτεχνικών της Χώρας, την ΕΦΕΕΑ, μας επιφύλασσε εκπλήξεις που φανερώνουν ότι επιτέλους κάτι κινείται, κάτι αλλάζει, στην Ένωση…

Στη Συνέλευση λοιπόν του Σαββάτου 13/10, με τη συμμετοχή 125 συναδέλφων από το σύνολο περίπου 700 μελών της Ένωσης, συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν στον Κλάδο και τα προβλήματα των Λογιστών, ενώ κυριάρχησε στις απόψεις των μελών που τοποθετήθηκαν, η κριτική στη πλειοψηφία του ΔΣ και ιδιαίτερα στον πρόεδρο της Ένωσης.

Χαρακτηριστικά δε, ο διοικητικός απολογισμός δεν αποτέλεσε εισήγηση του ΔΣ αλλά  του Προέδρου κ.Τσαμόπουλου Δ. διότι ο απολογισμός δεν υπερψηφίστηκε από το ΔΣ (4 υπέρ έναντι 4 κατά) και ως εκ τούτου αναγνώστηκε στη Συνέλευση, ως εισήγηση του προέδρου και των άλλων τεσσάρων μελών του (εννεαμελούς) απερχόμενου ΔΣ.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας των μελών που τοποθετήθηκαν, εκφράστηκε η ανάγκη η ΕΦΕΕΑ να λειτουργήσει ως διεκδικητικός συνδικαλιστικός φορέας πάνω στα προβλήματα του επαγγέλματος, στις συνθήκες εργασίας των Λογιστών και όχι απλά ως συνομιλητής-συνεργάτης της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

Περαιτέρω στην αρχή της Συνέλευσης, κατατέθηκαν δυο ψηφίσματα από τις παρατάξεις του ΔΙΚΤΥΟΥ και της ΑΣΦΕΕΑ, που αφορούσαν το πρώτο στην κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων πρ.χρόνων από το ετεροχρονισμένο ανέβασμα αποδοχών από τον ΕΦΚΑ χωρίς πρόστιμο και το δεύτερο στην επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 για τους αυτοαπασχολούμενους και άλλων συνολικών αιτημάτων για τον κλάδο.
Τα δυο ψηφίσματα ψηφίστηκαν από τα μέλη της Συνέλευσης με μεγάλη πλειοψηφία.

Στο τέλος δε της Συνέλευσης ψηφίστηκε πρόταση (κατατέθηκε από την ΑΣΦΕΕΑ) να συζητηθεί άμεσα στο νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις εκλογές (29/10 – 06/11), το θέμα της μείωσης της ετήσιας συνδρομής στην Ένωση και να ακολουθήσει έως 20 Ιανουαρίου, Έκτακτη Γενική Συνέλευση για ληφθεί η σχετική απόφαση με τεκμηριωμένη πρόταση του ΔΣ.

Αξιοσημείωτο γεγονός υπήρξε και η ανακοίνωση από την πλευρά της Αντιπροέδρου του απερχόμενου ΔΣ (συμμετείχε στην πλειοψηφία του ΔΣ) ότι θα κατέλθει στις εκλογές (29/10 – 06/11) με ξεχωριστή παράταξη απ΄ αυτήν της Ανεξάρτητης Κίνησης Φοροτεχνικών, με την οποία είχε εκλεγεί και υποστηρίξει στα πλαίσια της δράσης του ΔΣ(με εξαίρεση την καταψήφιση του τελευταίου Διοικητικού απολογισμού).

Τέλος η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τη ψηφοφορία για τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό καθώς και με την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών (29/10 – 06/11) για το ΔΣ της Ένωσης και των αντιπροσώπων στην ΠΟΦΕΕ.
Ίσως για πρώτη φορά ο Διοικητικός απολογισμός καταψηφίστηκε από Γενική Συνέλευση στην ΕΦΕΕΑ, με 69 ψήφους κατά έναντι 54 υπέρ και 2 λευκών, ενώ ο Οικονομικός υπερψηφίστηκε με 68 ψήφους υπέρ έναντι 55 κατά και 2 λευκών.

Οι παραπάνω εξελίξεις και διεργασίες, σηματοδοτούν, κατά την εκτίμηση μας, ότι κάτι αλλάζει και κινείται  στην ΕΦΕΕΑ και η επερχόμενη εκλογική διαδικασία και οι συσχετισμοί που θα αναδειχθούν, θα καθορίσουν το μέλλον και τη δραστηριοποίηση της Ένωσης στα συνδικαλιστικά τεκταινόμενα των Λογιστών της Αττικής.

Το www.foroline.gr , θα βρίσκεται εδώ όλο αυτό το διάστημα για να ενημερώνει & να πληροφορεί τους/ις συναδέλφους, δίνοντας “βήμα” λόγου και διαλόγου σε όλους/ες, θεωρώντας ότι η ενεργή συμμετοχή των Λογιστών και στην εκλογική διαδικασία είναι πράγματι ιδιαίτερα σημαντική.




Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.