Αντικειμενικές : Μειώσεις με Επιστροφές ? (Πίνακες Τιμών)

0

Σε αναδρομική μείωση των αντικειμενικών αξιών,  που θα ισχύει  από  τις 21/05/2015,  προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών με σχετική απόφαση που υπογράφηκε στις 19/01/2015.

Οι μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 15%-19% αφορούν τις περιοχές που έως τώρα οι αξίες κυμαίνονταν από 700 έως 4.000 ευρώ ανά τ.μ , ενώ αμετάβλητες παραμένουν οι τιμές που κυμαίνονται από 400 έως 650 ευρώ, , όπως και οι τιμές από 4.050 έως 8.800 ευρώ

Οι αναδρομικές μειώσεις  θα έχουν και ως  αποτέλεσμα να μειωθούν αντίστοιχα,  από την προαναφερόμενη ημερομηνία, οι φόροι για μεταβιβάσεις, κληρονομιές, γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και σήμερα…

Έτσι  το Δημόσιο μπορεί να υποχρεωθεί να επιστρέψει σε χιλιάδες πολίτες ποσά φόρων που ήδη αυτοί κατέβαλαν κατά την περίοδο από 21/05/2015 έως τώρα, λόγω του νέου υπολογισμού των φορολογητέων αξιών των μεταβιβασθέντων ακινήτων.

Αναδρομικές μειώσεις πιθανόν να υπάρξουν  και για τα  Δημοτικά τέλη της ίδιας περιόδου που εισπράττονται  μέσω της ΔΕΗ.

Αντίθετα, οι νέες μειωμένες αντικειμενικές αξίες δεν θα έχουν καμία επίπτωση στον ΕΝΦΙΑ που πληρώνουμε για το έτος 2015, δεδομένου ότι για το υπολογισμό του φόρου αυτού έχουν ληφθεί υπ’ όψιν  οι αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν την 01-01-2015.
Παράλληλα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ 2016, διότι ο στόχος εσόδων των 2,65δις που προβλέπεται στον Προϋπολογισμό, δεν προβλέπεται να αλλάξει.

Διαβάστε εδώ την Αναλυτική Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και την Απόφαση-ΦΕΚ που δημοσιεύτηκαν αναλυτικά οι Πίνακες των νέων Αντικειμενικών Τιμών Ακινήτων.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.