«Θηλιά » σε όσους έχουν χρέη από πιστωτικές κάρτες

1

Θηλιά στο λαιμό, με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, βάζουν οι τράπεζες σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια οφειλέτες, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αν δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους,


Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά» αυτή η εξέλιξη αποτελεί ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη κυρίως για όσους έχουν ανεξόφλητα χρέη από την χρήση πιστωτικών καρτών, αφού για αυτούς υπήρχε μέχρι τώρα μια σιωπηρή ανοχή. Εννοείται, βεβαίως, ότι η σκλήρυνση της στάσης των τραπεζών αφορά και  τα «κόκκινα» στεγαστικά και καταναλωτικά», δάνεια.

‘Έτσι, αρχικά, και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα .αποσταλούν στους οφειλέτες  επιστολές  με τις οποίες θα ενημερώνονται ότι, η εξόφληση της μηνιαίας δόσης έχει καθυστερήσει πάνω από 30 ημέρες. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο  σε διάστημα ενός μηνός και, για όσους τελικά αποδειχθούν «μη συνεργάσιμοι», οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, «οι τράπεζες θα γίνουν πολύ πιο σκληρές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές», καθώς τα επιχειρησιακά πλάνα τους ελέγχονται από τους Θεσμούς. Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα υπέβαλαν στην Τράπεζα της Ελλάδος τους στόχους για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αναφέροντας πόσες ρυθμίσεις, διαγραφές και πλειστηριασμοί θα γίνουν τα επόμενα τρίμηνα.

Ωστόσο αν  μία υπόθεση  οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα  δικαστήρια να αποφασίσουν  υπέρ της ανακοπής διαταγών πληρωμής δικαιώνοντας απόλυτα τους δανειολήπτες
και αυτό γιατί, υπάρχουν ήδη 27 αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες τα επιτόκια  των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών είναι παράνομα, εφόσον υπερβαίνουν το- εκάστοτε- ισχύον δικαιοπρακτικό επιτόκιο, που σήμερα είναι 6,75%!

Για τους   «Μπαταχτσήδες”

Επιστολές σε περισσότερους από 30.000 κακοπληρωτές δανειολήπτες θα αποστείλουν μέσα στον Φεβρουάριο οι τράπεζες προκειμένου να πληρώσουν τα δάνειά τους, αλλιώς θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακόμα και τις πρώτης κατοικίας.

Οι διασταυρώσεις των στοιχείων πάντως συνεχίζονται από τις τράπεζες και δεν αποκλείεται αυτός ο αριθμός να αυξηθεί με αποτέλεσμα να λάβουν ειδοποιητήριο πλειστηριασμού ακόμα περισσότεροι δανειολήπτες.

Σύμφωνα με το Έθνος, αρχικά αυτοί που θα βρεθούν αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς θα είναι 10.000 δανειολήπτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία, οι οποίοι αν και μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, το αποφεύγουν συστηματικά

1 Σχόλιο

  1. κυριακακη χαρουλα on

    Μπορουν σε εναν ανθρωπο που χρωσταει καρτες και μικρο δανειο σε 2 τραπεζες και ζει στο νοικι με 630 ευρω το μηνα ( συνταξη πεθαμενου συζυγου ),ειναι 60 ετων και δεν εχει κανενα περουσιακο στοιχειο, μπορουν λοιπον να κανουν δικαστηριο και,αφου δεν μπορουν να παρουν τα λεφτα τους,να του κανουν προσωποκρατηση,και να εκτιση ποινη φυλακισης?

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.