«Ουδέν κρυπτόν» από τους εργοδότες

0

«Πράσινο» για την πρόσβαση των εργοδοτών στα προσωπικά μηνύματα του εργαζόμενου μέσω chat και email που αποστέλλονται εν ώρα εργασίας, άναψε το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με πρόσφατη απόφασή του.

Η υπόθεση έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατόπιν απόλυσης εργαζομένου στη Ρουμανία από εταιρία που ήλεγξε το Yahoo Messenger και διαπίστωσε ότι ο εργαζόμενος χρησιμοποιούσε τη διαδικτυακή υπηρεσία για να ανταλλάσσει και προσωπικά μηνύματα και όχι μόνο με πελάτες,

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι ο υπάλληλος παραβίασε την εταιρική πολιτική που απαγορεύει στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές της εταιρίας για προσωπική τους χρήση. Οι δικαστές απέρριψαν την προσφυγή του εργαζομένου με την αιτιολογία ότι δεν είναι αδικαιολόγητο ένας εργοδότης να θέλει να επαληθεύσει ότι οι εργαζόμενοί της εκπληρώνουν τα επαγγελματικά τους καθήκοντα εν ώρα εργασίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου: “Ο εργοδότης είχε αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό Yahoo Messenger υποθέτοντας ότι οι εν λόγω πληροφορίες σχετίζονταν με επαγγελματικές δραστηριότητες. Επομένως η πρόσβαση αυτή ήταν νόμιμη»

πηγή: http://www.ergasiaka-gr.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.