Δια υπόθεσίν σας…

0

Ελλάδα 1967. Οι μέρες μαύρες. Η σιωπή υπόκωφη. Σκιάξιμο.Όχι για όλους. Άλλοι φανερά. Άλλοι πιο προσεκτικά.Κάποτε ο χωροφύλακας χτύπαγε την πόρτα. Κι ερχόταν η πρόσκληση…

Ελλάδα 2016.Οι μέρες μαύρες. Η πατρίδα χτυπημένη. Κρίση, είπανε .Η επίπλαστη ευτυχία φυλλορρόησε. Ξερόδενδρο ο Έλληνας. Κάποτε η «Εταιρεία» καλούσε στο τηλέφωνό σου. Και η πρόσκληση πάλι ερχόταν…

Ελλάδα 1967. «Παρακαλούμε «παρουσιαστείτε το ταχύτερον από της λήψεως ταύτης εις το οικείον αστυνομικόν τμήμα δι’ υπόθεσίν σας». Η πρόσκληση! Και η διευκρίνιση: «Τυχόν καθυστέρηση ή μη παρουσίασή σας θα έχει σοβαρές και πολύ δυσάρεστες συνέπειες…»

Ελλάδα 2016. «Από την Εταιρεία καλώ» Το μήνυμα στον τηλεφωνητή. Και η πρόσκληση! «Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για υπόθεσή σας».
Και μετά δεύτερη πρόσκληση. Με επιστολή. «Αν δεν ρυθμίοετε το χρέος σας θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη».Θα έχετε- σοβαρές- και- δυσάρεστες-πολύ-δυσάρεστες συνέπειες, σα να λέμε.

Ελλάδα 1967«Φαινόταν παράξενο εκείνο το «οικείον αστυνομικό τμήμα» Και παράλογο. Οικείον,, έλεγε κάποια φορά ο φιλόλογος είναι ό,τι μας δημιουργεί άνεση, θέρμη, εγκαρδιότητα. Και βεβαίως ασφάλεια. Ασφάλεια…»

Ελλάδα 2016.Φαινόταν παράξενο εκείνο το «ρυθμίστε το χρέος σας». Και παράλογο. «Ρυθμίστε το χρέος σας »πα να πει έχω να το ρυθμίσω. Και τι σημαίνει «θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη». Δεν Έχω Σας Λέω. -Να δανειστείτε! Τράπεζα λέγανε, σημαίνει «εμείς είμαστε εδώ. Για το σπίτι σου. Την επιχείρησή σου. Τις διακοπές σου. Τις γιορτές. Όλα για σένα τέλος πάντων» Κι ένοιωθες ασφάλεια βεβαίως. Ασφάλεια…
Μα όλα πια είχαν πάει κατά διαόλου. Σοβαρές και δυσάρεστες οι συνέπειες πράγματι.
«Επικοινωνήστε μαζί μας»…δια υπόθεσιν σας!

Η ΒΕΡΕΝΙΚΗ
email@vereniki

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.