Αδειες οδήγησης: Οι εξεταστές επέστρεψαν στη δουλειά

0

Άρχισαν και πάλι οι εξετάσεις  για τα διπλώματα οδήγησης μετά από πολύμηνη διακοπή λόγω της απεργίας των εξεταστών του υπουργείου Μεταφορών.

Η λύση δόθηκε μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε το Υπουργείο βάζοντας τέλος στην απεργία που είχε ξεκινήσει στις 7 Μαρτίου: Οι εξεταστές  διαμαρτύρονταν επειδή  δεν είχαν πληρωθεί υπερωρίες λόγω της ένταξής τους στο νέο μισθολόγιο

 Η ψηφισθείσα τροπολογία προβλέπει μεταβατικό στάδιο με απώτατη ημερομηνία λήξης την 01/06/2017, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός νέου συστήματος διενέργειας εξετάσεων, το οποίο θα διασφαλίζει τα εξής:

*Την σύσταση νέου σώματος εξεταστών, το οποίο θα συγκροτείται από το ήδη υπάρχον προσωπικό και θα ενεργεί εντός του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.

*Την καταβολή ως υπερωριακών των ενδεχόμενων επιπρόσθετων αμοιβών των υπαλλήλων που συμμετέχουν στις εξετάσεις.

*Την διαφάνεια με νέες αδιάβλητες διαδικασίες εξέτασης των υποψηφίων.

Μέχρι την ολοκλήρωση και εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος, οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών θα διενεργούνται με το ισχύον σύστημα, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί μέχρι την 31/12/2015.

Για τους υπαλλήλους- εξεταστές που αποδεδειγμένα συμμετέχουν στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών μέχρι την 01/06/2017, καθώς και για τα αντίστοιχα ελεγκτικά όργανα, καθορίζεται, μηνιαία αποζημίωση για την εκτός ωραρίου εργασία μέχρι το ποσό των 250 ευρώ μηνιαίως

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.