Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ , η αλλαγή ωραρίου (Σημείωμα Foroline)

0

fek

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τη Δευτέρα 8/12 , η σημαντική  αλλαγή που αφορά στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα στη τροποποίηση και οργάνωση του ωραρίου τους.

Το Άρθρο 55 του Ν. 4310/2014 συγκεκριμένα αναφέρει :

1. Α. Σε περίπτωση αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, ο εργοδότης υποχρεούται να καταχωρίσει στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» της υποπαραγράφου ΙΑ.3 της παραγράφου Ι. Α. του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 (Α’ 107) συμπληρωματικούς πίνακες προσωπικού ως προς τα μεταβληθέντα στοιχεία, το αργότερο ως και την ίδια ημέρα της ημέρας αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόμενους. Από τη δημοσίευση του παρόντος κάθε αντίθετη διάταξη καταργείται.
Β. Το Ειδικό Βιβλίο Υπερωριών του άρθρου 80 του ν. 4144/2013 (Α΄ 88) διατηρείται.

Παρόλα αυτά αναμένουμε άμεσα τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας , γιατί η ημερομηνία ισχύος της νομοθετικής διάταξης , ξεκινά από την 8η Δεκεμβρίου 2014 που δημοσιεύθηκε.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο μας  Νέα Υποχρέωση Για Τις Επιχειρήσεις. (Σημείωμα Foroline) που δημοσιεύσαμε την 01/12/2014 , με εκτενή αναφορά στο θέμα.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.