«…το κλειστό…»

0

Είδε ότι περνούσαν μπροστά από το καινούριο αστυνομικό τμήμα και συνέχιζαν για το κέντρο της πόλης. Τέντωσε λίγο το λαιμό του καθώς το αστυνομικό τμήμα χάθηκε μέσα στο σκοτάδι. Πέρασαν το Σούπερμάρκετ Αυτοκινήτων του Φρανκ, ένα καινούριο ιατρείο για παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, την κλινική για νεφροπαθείς, την Πολυκλινική της Κοιλάδας, την Αποθήκη Φαρμακευτικών Υλών Ρόθκο. Ένα κουρείο που νοικιαζόταν, ένα σολάριουμ σε ένα άθλιο μαγαζί που παλιά πουλούσε παιδικά τρενάκια. Ύστερα το Κατάστημα Πυροβόλων Όπλων του Μπλακ, το κλειστό πολυκατάστημα Μοντγκόμερι, το κλειστό φαρμακείο, το κλειστό Σούπερ Κλαμπ, το κλειστό ΜακΝτόναλντς, ένα σλοβένικο ξενώνα, τη Λέσχη των Μασόνων.

    Και άλλα καταστήματα μετά, τα παράθυρά τους σφραγισμένα, θα έπρεπε να σκεφτεί πολύ για να θυμηθεί τι ήταν παλιά εκεί. Κτήρια από πέτρα με τα πλούσια διακοσμητικά τους σκαλίσματα και τα περίπλοκα σιδερένια παράθυρα, κλεισμένα όλα τώρα με μελαμίνη, οι τοίχοι σκεπασμένοι απ’άκρη σ’άκρη με αφίσες για το Λόττο.

Από το μυθιστόρημα του Φίλιπ Μάγιερ «Αμερικάνικη Σκουριά», Εκδόσεις Καστανιώτης, μετάφραση Κωνσταντίνος Ματσούκας, πρώτη έκδοση 2014, σελίδες 86-87.

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.