Τεκμήρια 2014 : Τι ισχύει για τη δήλωση 2015 και οι Αποδείξεις…

439

ntouxlearn1-thumb-large

Το συνολικό φορολογητέο εισόδημα των Φυσικών προσώπων προσδιορίζεται και για τη φετινή μας δήλωση (2015) από 2 “μορφές” εισοδημάτων , το πραγματικό και το τεκμαρτό…
Το πραγματικό  εισόδημα αφορά τα εισοδήματα που αποκτώνται , ενώ το τεκμαρτό ορίζεται από τα τεκμήρια διαβίωσης του φορολογούμενου.

Συνοπτικά τα τεκμήρια χωρίζονται ως εξής :

1.Αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης

α) Αντικειμενική δαπάνη για Κατοικία (ιδιοχρησιμοποιούμενη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη)
β) Αντικειμενική δαπάνη για Αυτοκίνητα
γ) Αντικειμενική δαπάνη για Σκάφη αναψυχής
δ) Αντικειμενική δαπάνη για αεροσκάφη, ελικόπτερα, ανεμόπτερα
ε) Αντικειμενική δαπάνη για δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες)
στ) Αντικειμενική δαπάνη για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτου,  κ.λπ.
ζ) Αντικειμενική δαπάνη των ιδιωτικών σχολείων
η) Ποσό για  έξοδα διαβίωσης 3.000 € για άγαμο και 5.000 για εγγάμους (πέραν των παραπάνω).

2. Δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

α) Δαπάνη για αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτου, δίτροχου κλπ οχήματος.
β) Δαπάνη για αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση πλοίων αναψυχής κλπ σκαφών αναψυχής και αεροσκαφών.
γ)  Δαπάνη για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση κινητών πραγμάτων αξίας πάνω από 10.000 €
δ) Δαπάνη για δωρεές ή γονικές παροχές ή χορηγίες χρηματικών ποσών
ε) Δαπάνη για την τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων και πιστώσεων.
στ) Δαπάνη αγοράς ή ανέγερσης οποιουδήποτε ακινήτου ή κολυμβητικής δεξαμενής

Τα τεκμήρια λοιπόν συναθροιζόμενα θα πρέπει να “καλύπτονται” από το πραγματικό ατομικό ή οικογενειακό (έγγαμοι) εισόδημα του φορολογούμενου.

Δηλαδή αν το πραγματικό εισόδημα που θα δηλώσει ο φορολογούμενος είναι μικρότερο από το τεκμαρτό ετήσιο εισόδημα, που προσδιορίζεται αθροιστικά οι «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» και τα «τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων», τότε ο φόρος θα υπολογιστεί επί του τεκμαρτού εισοδήματος και θα είναι σημαντικά αυξημένος, εκτός εάν η διαφορά μεταξύ πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος καλυφθεί με εισοδήματα παλαιότερων ετών ή με άλλους νόμιμους τρόπους (εισοδήματα αυτοτελώς φορολογηθέντα ή απαλλαχθέντα από το φόρο, υπεραξίες από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.).

Σε περίπτωση που η πρόσθετη διαφορά μεταξύ πραγματικού εισοδήματος και τεκμαρτού εισοδήματος δεν μπορεί να καλυφθεί με εισοδήματα παλαιότερων ετών ή με άλλους νόμιμους τρόπους, ο φόρος που θα επιβληθεί στο συνολικό τεκμαρτό εισόδημα θα υπολογιστεί με βάση την φορολογική κλίμακα που αντιστοιχεί στην πηγή εισοδήματος με το μεγαλύτερο δηλωθέν ποσό.

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ της χρήσης 2014 ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2015 ΝΕΟ-

Με βάση τον Ν..4172/2013  και για να διατηρηθεί όλο το ποσό της μείωσης του φόρου, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις σε ποσοστό 10% του φορολογητέου εισοδήματός του. Το ποσό των αποδείξεων δεν θα  υπερβαίνει το ποσό των 10.500 ευρώ. Σε περίπτωση που δεν προσκομίσει ο φορολογούμενος το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων, ο φόρος προσαυξάνεται στη διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων, με ανώτατο όριο τις 10.500 ευρώ και του προσκομισθέντος ποσού αποδείξεων, η οποία πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 22%.
Οι αποδείξεις αφορούν μόνο όσους δηλώνουν εισοδήματα από Μισθούς και Συντάξεις , ενώ οι φορολογούμενοι με άλλες πηγές εισοδήματος (εκτός μισθών και συντάξεων) , δεν έχουν κανένα λόγο να προσκομίσουν αποδείξεις.

Σε επόμενα άρθρα μας , θα παρουσιάσουμε αναλυτικά κατά είδος τεκμηρίου την επιβάρυνση που προκύπτει.

439 Σχόλια

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ on

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 049 ΤΙ ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΛΩ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,ΕΙΜΑΙ ΑΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  2. Αν δεν έχετε τεκμαρτό εισόδημα πχ. αυτοκίνητο , ακίνητο και είστε φιλοξενούμενος , δεν φορολογήστε και άρα δεν απαιτούνται αποδείξεις για το 049 … Όμως μη κάνετε τη δήλωση σας ακόμα περιμένουμε οδηγίες

  3. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ on

    ΠΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ?

  4. Χαίρετε.η γυναικα μου έχει σπίτι 195 τ.μ., εγώ ένα αυτοκίνητο 1400 κβ (πρώτη κυκλ. 2010), τα χρήματα για την αποπληρωμη δανείων ηταν 3652,2 ευρω, από ενοίκια χωραφιων πηρα 76,99 ευρώ, το εισόδημα μου, δημ. υπαλληλος ηταν 13869,12. έχω κάποια χρήματα από προηγούμενα έτη τα οποια μπορω να βάλω για να καλυφθη η διαφορά τεκμαρτου εισοδήματος-εισοδήματος. ερώτησις: τι πρέπει να συμπληρώσω ώστε να μην πληρώσω (παρπανίσιο) φόρο; ευχαριστω.

  5. Αλεξανδρος on

    Γεια σας , υπαρχει καποιος οδηγος , η μπορειτε να μου πειτε πως ΑΚΡΙΒΩΣ συμπληρώνεται η μηδενικη φορολογικη δηλωση (2015), ευχαριστω .

  6. Αλέξης on

    Καλησπέρα σας,

    Τι πρέπει να δηλώσω στο 049 όσων αφορά το σύνολο των αποδείξεων ενώ το εισόδημα μου είναι μηδενικό και απλά έχω τεκμήριο από ΙΧ 1.400cc. Ισχύει το 10% επί του εισοδήματος απ’ όσο γνωρίζω ή έχει αλλάξει; Μπορείτε να μου πείτε πόσο θα πρέπει να βάλω τελικά για αποδείξεις για να μου βγεί μηδενική η φορολογική μου δήλωση;

  7. Στέλλα on

    Καλημέρα σας, είμαι φιλοξενούμενη σε ενοικιαζόμενο σπίτι, υποθετω οτι θα συμπληρωσω το πίνακα 6 της δήλωσης οπου ζητείται το ονομα/αφμ εκμισθωτή δηλαδή του ιδιοκτήτη. Οπότε δεν αναφέρω πουθενά το όνομα του ενοικιαστή??

    Ευχαριστώ!

  8. Στέλλα on

    να συμπληρώσω ότι το 2014 είχα μισθό 2500 από ιδιωτική εταιρεία και 2450 από κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ-οι αποδείξεις μου πρέπει να είναι περί τα 500 ευρώ? Ανήκω στο αφορολόγητο φέτος? Ξανά ευχαριστώ

  9. Οι αποδείξεις αφορούν στο 10% των εισοδημάτων απο Μισθωτή εργασία… Αν είστε “αφορολόγητη” έχει να κάνει και με το τεκμαρτό εισόδημα σας.

  10. Αλεξανδρος on

    Δεν εχω εισοδημα , Σπίτι ουτε αυτοκίνητο (είμαι απολυτο 0), τι πρεπει να βαλω στη μηδενικη φ.δηλωση ; , ευχαριστω.

  11. Στέλλα on

    Είχα μονο αυτά τα δύο εισοδήματα που ανέφερα (εταιρεία και κοινωφελές πρόγραμμα), κανένα ακίνητο, κανένα αυτοκίνητο, κανένα αγροτεμάχιο κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά μου

  12. ΑΝΤΩΝΗΣ on

    Καλησπέρα σας,
    θα ήθελα διεκρίνηση για 2 ερωτήματα της φετινης φορολογικης δήλωσης 2015:
    1)οι αποδείξεις δαπανών υπολογίζονται επι του 10% του εισοδήματος΄?
    Εγώ εισοδήματα απο 1)Σύνταξη και 2)απο ενοίκιο ακινήτου θα υπολογίσω μόνον το ποσό της ΣύνταξηςΧ10% η το σύνολο των εισοδημάτων(σύνταξη+ενοίκιο)Χ10%?
    2)Επειδή εντός του 2014 μετακόμισα σε άλλη κατοικία θα πρέπει να δηλώσω στόν πίνακα 5 και τις 2 κατοικίες η 1 απο 1/1/2014-31/07/2014 και η 2
    1/8/2014-31/12/2014?
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

  13. Οι αποδείξεις αφορούν μόνο το εισόδημα από Μισθούς ή συντάξεις. Άρα μόνο στο εισόδημα από συντάξεις το 10% ,επίσης οι αποδείξεις είναι οικογενειακές , άρα ο κωδικός 049 είναι κοινός (δεν απαιτούνται για την σύζυγό σας αποδείξεις).
    Φυσικά και θα δηλωθούν και οι 2 κατοικίες (μισθωμένες ή μη ) στον υποπίνακα που θα σας ανοίξει στο κίτρινο πλαίσιο . Στη δήλωση θα εμφανιστεί η τελευταία , αλλά ο υπολογισμός του τεκμηρίου θα γίνει και για τις δύο

    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
    Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC

  14. Ο φορολογούμενος που έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του υποχρεούται να δηλώνει όλα τα εισοδήματά του, τα φορολογούμενα με οποιοδήποτε τρόπο ή απαλλασσόμενα, στη Φορολογική Διοίκηση ηλεκτρονικά. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η δήλωση αυτή μπορεί να υποβάλλεται στη Φορολογική Διοίκηση σε έγχαρτη μορφή.

  15. ερώτησις: όταν λέμε να δηλώσουμε 10% αποδείξεις (στο 049), στο εισόδημα ή στο τεκμαρτό εισόδημα αφορα;

  16. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
    Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC

  17. Δημήτριος on

    Καλημέρα σας,

    Μηδενική δήλωση, χωρίς περιουσιακά στοιχεία και με τόκους καταθέσεων 3 ευρώ αναγνωρίζεται ως δήλωση ελεύθερου επαγγελματία και αντί για φόρο 300 ευρώ και δικαίωμα αποδείξεων ζητά 26% φόρο επι του τεκμηρίου (3000 ευρώ) με παρακράτηση 55% και καταλήγει σε φόρο περίπου 1250ευρω. Είναι λάθος του συστήματος ή πραγματικότητα?

    Ευχαριστώ πολύ.

  18. Απλά ενώ ο νόμος προβλέπει , ότι αν υπάρχουν εισοδήματα μόνο από τόκους ή ενοίκια δεν εφαρμόζεται το ελάχιστο τεκμήριο (3000) , το σύστημα ακόμη δεν το “δέχεται”… Μην κάνετε ακόμα τη δήλωση σας… Ελπίζουμε να διορθωθεί !!! (για τους Κατοίκους εξώτερικού υπάρχει το ίδιο πρόβλημα που και αυτό ελπίζουμε να διορθωθεί)

  19. Καλημερα σας! Φορολογουμενος που το 2014 δεν ειχε κανενα εισοδημα παρα μονο ενα αυτοκινητο..ειναι υποχρεωμενος να βαλει καποιο ποσο αποδειξεων η οχι?
    Ευχαριστω!

  20. OXI ,γιατί θα φορολογηθεί με τεκμήρια (εκτός αν κάνει ανάλωση κεφαλαίου) και με συντελεστή της επιχειρηματικής δραστηριότητας 26% … Περιμένετε όμως μη κάνετε τη δήλωση σας ακόμα , περιμένουμε περαιτέρω διευκρινήσεις.

  21. ΝΟΥΛΗ on

    Γεια σας
    Σας παρακαλώ μπορείτε να μου διευκρινίσετε τα παρακάτω:
    α) Το ΕΚΑΣ υπολογίζεται σαν εισόδημα και χρειάζονται και γιαυτό
    αποδείξεις 10% ; (Σύνταξη καθ. ποσόν 3.929 €/ΕΚΑΣ 1.839/επικουρ.
    1.281 €). Πόσες αποδείξεις χρειάζομαι;
    β) Η κόρη μου είναι 25 χρονών (το 2015), φοιτήτρια και 3ο μέλος κοινών
    λογαριασμών (6,00 € τόκοι). Οι σχετικοί τόκοι θα δηλωθούν από μένα.
    Πρέπει να κάνει δήλωση και η κόρη μου;
    γ) Η μητέρα μου κατοικεί σε διαμέρισμα που έχω την ψιλή κυριότητα και
    εκείνη την επικαρπία. Πώς θα το δηλώσω φέτος;

    Σας ευχαριστώ πολύ
    Νούλη

  22. Το ΕΚΑΣ δεν περιλαμβάνεται στο εισόδημα από Συντάξεις , άρα δεν απαιτούνται αποδείξεις…. Το 10% (αποδείξεις) της σύνταξης σας είναι 393€
    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
    Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC

  23. Γιάννης on

    Έχω ένα σπίτι 54 τμ. με συνολικό τεκμαρτό εισόδημα 5160 ευρώ, τόκους 0,12 ευρώ στην τράπεζα και η εκκαθάρισή μου είναι 2080 ευρώ. Είμαι άνεργος με κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ από το Νοέμβριο του 2014 (επειδή υπηρέτησα στο στρατό από τον Μάρτιο του 2014 έως τον Νοέμβριο του 2014). Στην ουσία είμαι πάνω από 3 χρόνια άνεργος αλλά επειδή πήγα στρατό δεν κατάφερα να κάνω ανανέωση της κάρτας μου. Η ερώτησή μου είναι η εξής:

    Γιατί πρέπει να πληρώσω 2080 ευρώ στην εφορία εφόσον το αφορολόγητο είναι 9500 ευρώ;

  24. Παναγιώτης on

    Καλησπέρα. Στο Ε1 δεν βλέπω να υπάρχει κάτι που να αφορά δαπάνη για το το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον ή κάτι παρόμοιο. Μπορεί να δηλωθεί κάπου;Έχω συνολικά 13.500 οικογενειακό εισόδημα μαζί με τη σύζυγο. Δηλώνω 1350 ευρώ αποδείξεις; Αν δηλώσω παραπάνω βάζοντας μέσα και αυτές από το εξοικονομώ τι γίνεται εχω καποια ελαφρυνση;
    Ευχαριστώ.

  25. Καλησπέρα
    Έχω μηδενικό εισόδημα και ένα ακίνητο στο ονομά μου.
    Δηλώνω μηδενικό εισόδημα ? Και με αποδείξεις ?
    Ευχαριστώ

  26. ΝΟΥΛΗ on

    Κατ’ αρχάς σας υπέρευχαριστω.
    Θα μπορούσατε να μου απαντήσετε στα υπόλοιπα 2 ερωτήματα (της κόρης και της μητέρας μου);

  27. Αγαπητέ κύριε το αφορολόγητο αφορά ΜΟΝΟ τα εισοδήματα από Μισθωτή εργασία ή συντάξεις… Εσείς δυστυχώς έχετε τεκμαρτό εισόδημα και εισόδημα(?) από τόκους !!! Δυστυχώς δεν μπορώ να δικαιολογήσω με τη λογική(?) αυτό που συμβαίνει…
    Διαβάστε το σημερινό μας άρθρο….http://foroline.gr/archives/2524
    Ως Πολίτης βρίσκω να έχετε απόλυτο δίκιο

  28. Γιάννης on

    Καλημερα σας.Ευχαριστω για την απαντηση.Μηπως να βαλουνε κανενα οριο στους τοκους για να υπαρχει καμια λογικη,αλλιως ποιος τα πληρωνει αυτα τα ποσα…

  29. κικη on

    καλημερα, εχω μια θεια που μένει σε σπιτι 64 τ.μ που της ανηκει η επικαρπια (κυρια ειναι η κόρη της) δεν εχει καθολου εισοδηματα (ουτε συνταξη ουτε ενοικια) θα πληρωσει φορο για το σπιτι ως τεκμηριο, θα πρεπει να βαλει αποδειξεις ;
    Ευχαριστω

  30. κλεανθη κανιαρου on

    Καλημερα σας,
    Ελαβα απο προγραμμα κοινωφελους εργασιας 2450ευρω κ 432ευρω απο τριμηνη παραμονη στα μητρωα του οαεδ λογω μη επιδοτησης το ποσο των αποδειξων πρεπει να ειναι 300ευρω; Σε ποιους κωδικους πρεπει να βαλω τα ποσα απο τον οαεδ; Σας ευχαριστω πολυ

  31. ΓΕΩΡΓΙΑ on

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ,ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΝΕΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!ΜΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 049 ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΤΙ

  32. Το ποσό της κοινωφελούς εργασίας θα πρέπει λογικά να είναι προσυμπληρωμένο στους Κωδικούς των εισοδημάτων απο Μισθούς , ενώ το άλλο ποσό αν θεωρείται επίδομα ανεργίας στο Κωδ. 661 .Αν είναι έτσι οι αποδείξεις σας αφορούν το 10% του 1ου ποσού

  33. ΝΙΚΟΣ ΜΠ. on

    Γεια σας,
    Εγώ και η σύζυγός μου είχαμε το 2014 έσοδα από επίδομα μακροχρόνια ανέργων ΟΑΕΔ το ποσό των 4.200 ευρώ και 480 ευρώ από οικογ. επίδομα ΟΓΑ. Επίσης κατοικούμε σε κατοικία δωρεάν παραχωρούμενη 73 τμ. με 1 ανήλικο τέκνο & Ι.Χ. (τεκμήριο 2.600 ευρώ).
    Πόσες αποδείξεις πρέπει να υποβάλλουμε;

    Σας ευχαριστώ

  34. Γιάννης on

    Καλημέρα σας.

    Εχω υπηρετήσει για 8 μήνες στο στρατό το 2014 και είχα πάρει επίδομα γύρω στα 280 ευρώ, σε ποιο κωδικό της φορολογικής δήλωσης πρέπει να το γράψω;

    Ευχαριστώ

  35. Νik Kosmos on

    Άνεργος άγαμος, με εισόδημα 2014, 271 €, φιλοξενούμενος, τόκους 2,38 €, χωρίς αυτοκίνητο βγαίνει ότι θα πληρώσει 80 €.

    Θα πρέπει να δηλώσει κάποιες αποδείξεις ίσο με το 10% του εισοδήματος ή του τεκμαρτού του εισοδήματος που προφανώς ειναι 3000 €;

    Η μεταφορά στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού είναι χρονοβόρα;

  36. Νik Kosmos on

    *ο υποφαινόμενος είναι άνεργος χωρίς κάρτα ανεργίας, κι επιπλέον αν κι εφόσον χρειάζεται να δηλώσει κάποιες αποδείξεις αυτές πρέπει να είναι ίσες με το 10% του τεκμαρτού δλδ 300 € για τεκμαρτό 3000 €;

  37. Νik Kosmos on

    Άνεργος χωρίς κάρτα ανεργίας, φιλοξενούμενος στους γονείς του, χωρίς αυτοκίνητο…
    εισόδημα μισθωτού 271,13
    τόκοι προ φόρου 15,94
    φορος που παρακρατήθηκε 2,38

    το taxis καθώς είχα είχα ξεχάσει να βάλω το ποσό των τόκων στα κατάλληλα κουτακια έβγαλε 79 € φόρο να πληρώσει.

    Το ερώτημα είναι ότι εφόσον δηλώσει 30 € αποδείξεις (λόγο εισοδήματος χοντρικά 300 €) ή 300 € αποδείξεις (για τεκμαρτό 3000 €) θα καλυφθεί ο φόρος των 80 €;

  38. στελιος on

    καλησπερα.εχω εισοδημα 8.500 ευρω και στην δηλωση που μου εκανε ο λογιστης εβαλε 15000 ευρω αποδειξεις.θα εχω καποιο προβλημα;αν ναι τι πρεπει να κανω;

  39. Θεωρητικά στην εκκαθάριση δεν θα έχετε πρόβλημα , αλλά γενικά δεν είναι καλή εικόνα.Είναι παράλογο !!! Ως εκ τούτου περιμένετε να δούμε , τι θα γίνει με τις τροποποιητικές τις φετινής χρονιάς.

  40. Καλησπέρα σας, είμαι ανύπαντρη, άνεργη με εισόδημα απο μισθωτή εργασία (το 2014) 470 ευρώ. Επίσης υπάρχει ένα σπίτι στο όνομα μου 35 τετραγωνικά και απο δαπάνες πληρώνω ένα δάνειο το οποίο ήταν περίπου 4.000 για το 2014. Τι πρέπει να συμπληρώσω στον κωδικό 049?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  41. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ανακάλυψα οτι στις αποδοχές εκτός απο το 470 ευρώ υπάρχει και ένα ποσό 230 ευρώ το οποίο γράφει οτι ανήκει στο Άρθρο 64§1 περ. δ΄ εδάφιο 1 του ν.4172/2013 αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι χρήματα απο την ίδια εταιρεία που δούλευα όταν συμπλήρωνα κάποιες έξτρα ώρες. Τα προσθέτω στο 470 και βάζω το συνολικό ποσό στον κωδικό 301 ή συμπληρώνω αυτό το ποσό κάπου αλλού; Αλλάζει έτσι το ποσό που δηλώνει στον 049; Συγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις αλλά φέτος θα κάνω μόνη μου τη φορολογική δήλωση και έχω έναν μικρό φόβο.

  42. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.

    Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.

    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC

  43. Στέφανος on

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1076/26.3.2015 της ΓΓΔΕ, “η διαφορά μεταξύ του συνολικού εισοδήματος που δηλώθηκε από το φορολογούμενο και του τεκμαρτού εισοδήματος φορολογείται με τη φορολογική κλίμακα της παρ. 1 άρθρου 15 του Κ.Φ.Ε. εφόσον ο φορολογούμενος είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ το κρινόμενο φορολογικό έτος.”
    Κατόπιν αυτοὐ θέλω παρακαλώ πολύ να ρωτήσω το εξής: Με βάση την παραπάνω εγκύκλιο ο άνεργος που είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ καθ όλο το φορολογικό έτος, δηλαδή από 1/1/2014 μέχρι 31/12/2014 και έχει κάποια τεκμήρια, έχει το αφορολόγητο των 9500 ευρώ που προβλέπεται στην ως άνω κλίμακα του άρθρου 15 παρ1 ΚΦΕ; Και αν ναι τότε γιατί έχουν ακουστεί διαμαρτυρίες ότι το σύστημα δεν το δέχεται; Είναι ζήτημα που καίει πολλούς ανέργους. Επίσης πώς μπορεί να ξέρει το σύστημα αν κάποιος είναι ή όχι εγγεγραμμένος στον οαεδ; Ευχαριστούμε

  44. Φρίξος Γ. on

    Αυτό θα ήταν το λογικό, όμως το ποσό που έχουμε λάβει από την κοινωνική εργασία δεν είναι προσυμπληρωμένο. Πήγα στο Δήμο όπου εργάστηκα και μου είπαν να απευθυνθώ στον ΟΑΕΔ. Όταν μάθω κάτι θα σας γράψω.

  45. Γεωργία on

    Καλημέρα σας, είμαι άνεργη καθ όλη τη διάρκεια του 2014, έχω λάβει επίδομα ανεργίας 360€ και εισόδημα από ενοίκια 1200€. Έχω ένα αυτοκίνητο με τεκμήριο 3600. Αναρωτιέμαι αν θα επιβαρυνθώ και με τη δαπάνη διαβίωσης των 3000€. Δεν ισχύει κάτι για άνεργους με πολύ μικρά εισοδήματα και τα τεκμήρια που τους βαρύνουν; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

  46. Γεωργία on

    Επίσης, θεωρούμαι εισοδηματίας μόνο από ενοίκια, ώστε να μην υπολογίζεται η αντικειμενική δαπάνη των 3000€, δεδομένου ότι έλαβα και το επίδομα των 360€;

  47. ΚΑΙΤΗ Κ. on

    Καλησπέρα σας, πληρώνω δόσεις στον ΟΕΚ για άτοκο δάνειο κατοικίας, πρέπει να το δηλώσω στον κωδικό 727;

  48. Το Δάνειο σας πληρώνεται μέσω κάποιας Τράπεζας , η οποία θα έπρεπε να έχει περάσει το ποσό στον 727.
    αν όχι αναζητήστε τη σχετική βεβαίωση και συμπληρώστε το εσείς.

  49. ΑΚΗΣ on

    Καλημέρα σας. Για μηδενική φορολογική δήλωση χρειάζεται να δηλωθεί κάποιο ποσό αποδείξεων ώστε να μην αποδοθεί φόρος; Αφορά περίπτωση που δεν υπάρχει εισόδημα ή περιουσιακά στοιχεία (σπίτι, αυτοκίνητο)και φιλοξενείται στο πατρικό. Ευχαριστώ.

  50. mavrommath diamantw on

    kalhspera exw provlima den mporw na kanw dhlwsh eimai 18 xronia xwrismenh den exw diazugio tosa xronia ekana monh mou dhlwsh twra den ginete kai pou den etreksa 2 fores phga sthn eforia sto eirinodikeio sta kep phra thl. dikhgoro den ginete tipota den kserw ti na kanw den exw xrhmata eimai xronia anergh exw 2 paidia pou spoudazoun den exw xrhmata gia dikhgoro kai diazugio ti na kanw…..

  51. ΝΩΝΤΑΣ on

    καλησπέρα. θελω να καταρτισω έναν πινακα αναλωσης κεφαλαιου προηγουμενων ετων. Θα ηθελα να ρωτησω αν από το δηλωθεν εισοδημα αφαιρειται το ποσο των αποδείξεων για αγορα αγαθων.Ευχαριστω.

  52. Kostasd21 on

    Καλημέρα,
    1η φορά φέτος κάνω την δήλωση σαν έγγαμος. Το εισόδημα το δικό μου είναι 14.οοο και της συζύγου 11.οοο, τι αποδείξεις πρέπει να δηλώσω? ευχαριστώ εκ των προτέρων και μπράβο για το λειτούργημα που κάνετε.

  53. κωστας on

    άνεργος με μηδενικό εισόδημα το 2014,φιλοξενούμενος,μόνο με ένα αυτοκίνητο 1200 κυβικών που αξιολογείται 2.000ε, η δήλωση μου βγαίνει χρεωστική 100ε. Δεν βάζω τίποτα στο 049 γιατί δεν έχω εισόδημα,κάνω κάτι λάθος εκεί? παρακαλώ απαντήστε και σε εμάς που δεν έχουμε 50 ευρώ για να πάμε σε λογιστή..

  54. CutSickAss on

    Μία διευκρίνηση παρακαλώ, γιατί κοντεύω να τρελαθώ. Εισόδημα 2400 ευρώ το 2014, 0.07 ευρώ τόκοι καταθέσεων, αλλά τεκμαρτό 9400 ευρώ, λόγω αγοράς αυτοκινήτου. Ο φόρος θα προκύψει από αυτή τη διαφορά 7000 * 22% = 1540 ευρώ, ή θεωρείται αφορολόγητο;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  55. CutSickAss on

    Ξέχασα να αναφέρω, το εισόδημα των 2400 ευρώ είναι από μισθωτή υπηρεσία.

  56. kostas k. on

    καλησπερα, το 2014 δεν ειχα καθολου εισοδημα πραγματικο πχ μισθωτη εργασια,τοκους κλπ.δεν ημουν εγγεγραμενος στα μητρωα του οαεδ.δεν εχω αυτοκινητο. το μονο που εχω ειναι τεκμαρτο εισοδημα απο δωρεαν παραχωρουμενη κατοικια (γκαρσονιερα) απο τους γονεις μου για χρηση ως κυρια κατοικια.το συνολικο τεκμαρτο μου εισοδημα ειναι 3000 (αγαμος) +1300 (γκαρσονιερα).συνολο 4300.υπεβαλα το ε1 (οχι οριστικη υποβολη) χωρις αποδειξεις και μου εβγαλε χρεωστικο 94,60. το διαιρεσα με το 0,22 και βγαζει 430 δηλαδη το 10% του τεκμαρτου μου εισοδηματος. Μετα υπεβαλα ξανα το ε1 καταχωρωντας στον κωδικο 049 για αποδειξεις το ποσο των 430 ευρω και μου εβγαλε μηδενικο αποτελεσμα εκκαθαρισης.Το συστημα δεχτηκε τις αποδειξεις επομενως.Πως το δεχτηκε αφου ισχυει για οσους φορολογουνται ως μισθωτοι ή ως συνταξιουχοι ενω εγω εχω μονο τεκμαρτο εισοδημα; Στον φορολογικο οδηγο αναφερει χαρακτηριστικα προσοχη: (για τον κωδικο 049) Ο κωδικoς αυτος συμπληρώνεται μονο απο οσους φορολογουνται με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιουχων. Θα ειναι λαθος να την υποβαλω με αποδειξεις; Αν ναι δηλαδη πρεπει ντε και καλα να φορολογηθω για το τεκμαρτο μου εισοδημα 94,60 επειδη δεν ειμαι συνταξιουχος η μισθωτος απαγορευοντας μου να συμπληρωσω αποδειξεις αν καταλαβα σωστα; Σας ευχαριστω κ χιλια συγγνωμη αν σας κουρασα……

  57. Μην υποβάλετε τη δήλωση σας ακόμα , περιμένετε τη ψήφιση του Νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Αν θέλετε βάλετε αποδείξεις 450€ δεν θα πληρώσετε τα 94,60

  58. καλησπερα μια ερωτηση σχετικα με τις αποδειξεις για τον οικονονικο ετοσ 2014.στο 10% των αποδειξεων για το εισοδημα μπορουμε να βαλουμε ολεσ τισ αποδειξεις η μονο τις αποδειξεις απο φαρμακα και γιατρους? και επισης αυτο το 10% υπολογιζεται στο καθαρο εισοδημα η στο τεκμαρτο ? ευχαριστω

  59. μι ταφ on

    Καλησπέρα,
    είμαι άνεργη και άγαμη. Έχω μηδενικό εισόδημα για το 2014 και ΔΕΝ έχω ακίνητο, αυτοκίνητο κτλ στο όνομα μου. Δηλώνω κάποιο ποσό αποδείξεων;
    Και δεύτερον, αφού δεν έχω βεβαίωση αποδοχών το κουτάκι 301 δε συμπληρώνεται ε;

  60. efstratia on

    καλημέρα, στον 727 τα ποσά που καταβλήθηκαν το 2014 για δάνεια/κάρτες μπορούν να δηλωθούν βάσει των μηνιαίων αποδείξεων/παραστατικών ταμείου τράπεζας; συγκεντρωτική βεβαίωση καταβολών 2014 αρνούνται να χορηγήσουν! ηλεκτρονική ενημέρωση δεν έχουν καταθέσει στο taxis.Εκτός από μια τράπεζας που κατέθεσε λάθος (μικρότερο) ποσό. Να αναγράψω τα σωστά ποσά εγώ;;

  61. efstratia on

    στην τράπεζα που έχει περάσει λάθος ποσό να επιβεβαιώσω δηλαδή; το ποσό είναι άσχετο βάσει των αποδεικτικών κατάθεσης του ταμείου της

  62. ΚΩΣΤΑΣ on

    Καλησπέρα σας.
    Θα ήθελα αν μπορούσατε να μου απαντήσετε στα εξής ερωτήματα. Το ποσό απο την πεντάμηνη εργασία κοινοφελούς μέσω ΟΑΕΔ σε ποιον κωδικό μπαίνει; Θεωρείτε φορολογητέο ή αφορολόγητο ποσό;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  63. ΑΡΓΥΡΩ on

    Καλησπερα. Ο λογιστης απο δικο του λαθος μας δηλωσε μικροτερο εισοδημα. Δεν περασε εισοδηματα απο προγραμματα κοινωφελους εργασιας,συνολο περιπου 6000 στους 2 συζυγους. Προεκυψε μηδενικο εκκαθαριστικο.Ο φορος που προκυπτει αν τα δηλωσω με συμπληρωματικη μας ειπε πως ειναι 1300 euro. Υπαρχει τροπος να μπορεσω σε συμπληρωματικη να προσθεσω αποδειξεις? Αν δεν τα δηλωσω τι συνεπειες θα εχω? Ο ιδιος προτεινει να μην τα δηλωσω. Εγω διαφωνω. Ποια ειναι η αποψη σας? Ευχαριστώ εκ των προτερων.

  64. Ε. ΜΟΣΧΟΣ on

    Καλημέρα σας,μια ερώτηση θέλω να σας κάνω γιαί έχω λίγο μπερδευτεί.Εχω μια ιδιοκτητη κατοικια στην οποία έμενα μεχρι τον Αυγουστο ,μετά τη ενοικίασα και βρήκα νέο σπίτι να μείνω (με ενοικιο).Τη περνάω στη δήλωση και πως (5.1)?Ευχαριστώ εκ τον προτερων.

  65. α ποσά που καταβάλλονται στους δικαιούχους λόγω απώλειας του εισοδήματός τους και αντί του μισθού που θα κατέβαλαν οι εργοδότες τους ή τους δίδονται ως αμοιβή για παροχή εργασίας, χαρακτηρίζονται ως κανονικές αποδοχές και θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στους κωδικούς 301-302 για υπόχρεο-σύζυγο αντίστοιχα, αν ο φορέας έχει αποστείλει ηλεκτρονικό αρχείο βάσει της Απόφασης ΓΓΔΕ – ΠΟΛ.1051/19.2.2015, ή θα συμπληρώνεται από τους υπόχρεους στους κωδικούς 343-344 αν δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση. Τέτοια ποσά είναι: 1. Παροχές λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, που είναι η πληρωμή μέρους ανεξόφλητων αποδοχών, όταν οι εργοδότες περιέλθουν σε κατάσταση παύσεως εργασιών ή αναστολής πληρωμών, ή έχουν κηρυχτεί σε πτώχευση, ή έχουν τεθεί σε εκκαθάριση. 2. Επίδομα διαθεσιμότητας, το οποίο είναι το 10% του μέσου όρου των τακτικών αποδοχών των δύο τελευταίων μηνών υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης, όταν ο εργοδότης θέσει τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα. 3. Αποδοχές ωφελούμενων Προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας, οι οποίες δίδονται έναντι παρασχεθείσας εργασίας.

  66. Η γενική γνώμη μου είναι ότι πρέπει να δηλώνονται όλα να φορολογητέα ή μη ποσά. Απ’ εκεί και πέρα δεν γνωρίζω συνολικά τη δήλωση σας για να σας πω την άποψη μου ειδικότερα

  67. Έχω εισόδημα από μισθωτή εργασία 10.400 και εισόδημα από ενοίκια 4300.
    Δεν έχω αυτοκίνητο στην κατοχή μου.
    Τους πρώτους έξι μήνες δηλώνω φιλοξενία στο σπίτι των γονιών μου και τους υπόλοιπους διαμένω σε σπίτι με ενοίκιο.
    Καταρχάς πρέπει να δηλώσω και τα δυο σπίτια στην κύρια κατοικία ή μονο το τελευταίο?
    Στον πίνακα 5 δηλώνω και τα δυο, το ένα φιλοξενία, το άλλο ενοίκιο.
    Το ελάχιστο ποσό των αποδείξεων που πρέπει να δηλώσω είναι 10% * 10,400?
    Εφόσον φαίνεται ότι θα φορολογηθώ με βάση το εισόδημα από μισθωτες υπηρεσίες σωστα?

    Ευχαριστώ

  68. 1.Στον πίνακα κατοικιών δηλώνεται τη κατοικία-διάστημα της μισθωμένης κατοικίας και στο πίνακα των ενοικίων και τις 2 , και τσεκάρετε τη φιλοξενία στην οικία των γονέων σας(δλδ δηλώνετε και τις δύο).
    2.Η φορολόγηση για το εισόδημα από ενοίκια είναι αυτοτελής 11% και ανεξάρτητη από τη φορολόγηση του εισοδήματος από μισθωτή εργασία.
    3.Οι αποδείξεις μόνο για το εισόδημα από μισθωτή εργασία , ήτοι το 10% των 10.400 €

  69. Καλησπέρα . Είμαι άνεργος ,μένω σε ενοίκιο (1400 ε) + αυτοκίνητο (3200 ε ) και το μόνο έσοδο είναι κοινωνικό μέρισμα (667 ε ) .. τι αποδείξεις βάζω ?

  70. ΓΙΑΝΝΗΣ on

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ . ΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  71. Τα στοιχεία που αναφέρετε είναι ελλειπή για να λάβετε οποιαδήποτε απάντηση.

    Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC

  72. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC

  73. Καλησπέρα, εχει ο άνδρας μου ενα δάνειο 5000 ευρω. Ποσο παραπανω φόρο θα πληρώσουμε; Ειναι δημόσιος υπάλληλος.

  74. Σοφια on

    Καλησπερα εχω εισοδημα απο μισθωτες υπηρεσιες 2.800 φιλοξενουμε κ εχω ενα αυτοκινητο με τεκμηριο 2.300.. ξεχασα να συμπληρωσω τον κωδικο 049 και μου βγηκε χρεωστικο 83 ευρω.μπορω να το διορθωσω;;Ευχαριστώ..

  75. Τα στοιχεία που αναφέρετε είναι ελλειπή για να λάβετε οποιαδήποτε απάντηση.

    Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC

  76. Σοφια on

    Ξερετε μηπως ποτε ξεκινανε οι τροποποιητικες καθε χρονο;;πριν η μετα την ληξη των φορολογικων δηλωσεων;;

  77. Σοφια on

    Μπορειτε να μου πειτε που πρεπει να μπω γιατι δεν γραφει πουθενα για τροποποιητικη.ευχαριστω

  78. AGAPIOS IOSIFIDIS on

    KALISPERA SAS TIN VOITHIA SAS PARAKALO
    DEN EXO EISODIMATA KAI DEN EXO PERIOUSIAKA STOIXIA KAI FILEKSONOUME STO PATRIKO MOU .

    SE POIOUS KODIKOUS TI PREPI NA SIMPLIROSO

    EFXARISTO

  79. Δημήτρης on

    Καλησπέρα,

    είμαι άνεργος, χωρίς αυτοκίνητο και φιλοξενούμαι από πρώτου βαθμού συγγένειας

    στη φόρμα Ε1 υπάρχει προσυμπληρωμένος ο κωδικός 301 με €200,00, καθώς και ο 313 με €40,61 & ο 315 με €40,00 που πιθανολογώ πως προέρχεται από επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχα

    στον 049 θα πρέπει να δηλώσω κάποιο ποσό αποδείξεων για να μην προκύψει φόρος;

    ευχαριστώ εκ των προτέρων

  80. Σοφια on

    Καλησπερα..εχω καρτα ανεργιας, ανεργη χωρις κανενα εισοδημα…που ακριβως πρεπει να δηλωσω την ανεργια μου στην δηλωση και οσο αφορα το εισοδημα μου που ειναι μηδενικο θα πρεπει να το αφησω κενο;

  81. Σοφια on

    Δηλαδη δεν εχουν ξεκινησει οι τροποποιητικες;;;

  82. καλησπερα.
    κάνοντας την δήλωση μου .. μπερδεύτηκα νομίζοντας ότι δεν έχει αμκα να βάλω το δεύτερο ανήλικο τεκνό που ειναι και αβάπτιστο οταν ανακάλυψα οτι έχει αμκα ηταν αργα την ειχα κανει την δηλωση.
    μπορω να κανω κατι τωρα η δεν εχει σημασια?

    ευχαριστω!

  83. Καλησπέρα,

    Ήθελα να ρωτήσω αν το εφαπαξ των δημοσίων υπαλλήλων εφόσον καταβλήθηκε μέσα στο 2014 πρέπει να δηλωθεί κι αν ναι σε ποιο κωδικό?
    Επίσης, τα αναδρομικά των συντάξεων, που στη βεβαίωση που εμφανίζεται στο σύστημα αναφέρει έτος φορολόγησης 2008 και 2009 πρέπει να δηλωθούμε με συμπληρωματική δήλωση?
    Αυτή είναι μόνο χειρόγραφη?

  84. Βαγγέλης on

    Καλή σας ημέρα,

    Το 2014 είχα εισόδημα από επίδομα ανεργίας 763.20 ευρώ. Για ενοίκιο έχω πληρώσει 1560 ευρώ. Είμαι άγαμος. Πρέπει να δηλώσω αποδείξεις κι αν ναι τι πόσο(77 ευρώ ή έχω κάποιο τεκμήριο ως άγαμος που διαμένει με ενοίκιο);

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  85. Όταν το πραγματικό εισόδημα των φορολογουμένων κατά το φορολογικό έτος 2014 δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ και εφόσον δεν ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία απαιτείται η υποβολή δήλωση έναρξης εργασιών ή ατομική αγροτική δραστηριότητα, το εισόδημα αυτό, εξαιρουμένου του εισοδήματος από κεφάλαιο και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, και η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων, φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων της παρ. 1 του άρθρου 15. Δηλ. θα βάλτε αποδείξεις βάση πραγματικού+τεκμαρτού εισοδήματος

  86. ΙΩΑΝΝΑ on

    Καλησπερα σας. Εχω εισοδημα 11.603 ευρω. Αν δηλωσω το επιδομα ΟΑΕΔ που πηρα,το αποτελεσμα της εκκαθαρισης ειναι πιστωτικο 481 ευρω, αν δεν το δηλωσω ειναι παλι πιστωτικο 42 ευρω. Απο οτι ξερω αυτο συμβαινει επειδη το εισοδημα μου ξεπερναει τα 10.000 ευρω οποτε το επιδομα του ΟΑΕΔ παυει να ειναι αφορολογητο. Πιστευετε οτι πρεπει να το δηλωσω?
    Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για τον χρονο σας.

  87. Θωμάς on

    Καλησπέρα σας, μέσα στο έτος 2014 έκανα μια αγορά Ε.Ι.Χ από ιδιώτη έγινε κανονικά η μεταβίβαση στο όνομα μου και έχει εμφανιστεί στην δήλωση. Στο πεδίο —–>>> δαπάνη που καταβάλατε:
    α) για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, δίτροχων κτλ. οχημάτων
    με κωδικό 719 θα πρέπει να δηλώσω το ποσό το οποίο του έδωσα και φυσικά συμφωνήσαμε μεταξύ μας χωρίς να φαίνεται πουθένα ή δεν χρειάζεται; Γιατί απ’ ότι είδα δεν αλλάζει κάτι τι το δηλώσω τι όχι..

    Ευχαριστώ.

  88. κωστας on

    Ψηφιστηκε η τροποποιηση του νομου,παρολα αυτα συνεχιζει να μου βγαινει χρεωστικο 100Ε.Ολοκληρωνω και απλα θα μου ζητησουν καποια δικαιολογητικα απο την εφορια για να μην πληρωσω?

  89. ΝΙΚΟΣ on

    Καλησπέρα σας…
    Ήμουν άνεργος όλο το 14′, δεν είχα κανένα μα κανένα εισόδημα, ούτε κάτι στην κυριότητα μου (σπίτια,αυτοκίνητα κτλ).Μονάχα φιλοξενούμαι.
    Κάνω για 2η φορά δήλωση.Γράφω κάτι στον 049;αν ναί τι;
    Ευχαριστώ.

  90. ΣΙΜΟΣ ΒΙΜΟΣ on

    Ειμαι φιλοξενουμενος, εχω αυτοκινητο στο ονομα μου, εισοδημα απο μισθωτες υπηρεσιες, εισοδημα απο τοκους καταθεσεων και εισοδημα απο επιδομα ανεργειας. Πως μπορώ να υπολογισω το ποσο των αποδειξεων που πρεπει να δηλώσω?

  91. μαριάννα on

    καλησπέρα. έχω βεβαίωση επιδόματος μητρότητας από το ΙΚΑ(κυοφορίας και λοχείας) υπάρχει υποχρεωση υποβολής ? αν ναι, θα το συμπληρώσω στον κωδικό 660?? θεωρω οτι δεν απιτείται να βάλω αποδείξεις για αυτό το ποσό, σωστά? ευχαρσιτω εκ των προτέρων

  92. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ on

    Γεια σας!
    Εχω καρτα ανεργιας και δηλωνω:
    1 ) Κυρια κατοικια 67τμ στην οποια εχω ποσοστο συνιδιοκτησιας 33%
    2 ) Αυτοκινητο 1124κ.ε 12 ετων
    3 ) Εισοδημα απο τοκους 1578 ευρω.
    4 ) Πηρα κοινωνικο μερισμα 600 ευρω.
    Ερωτησεις:
    1) Τι ποσο αποδειξεων πρεπει να βαλω;
    2 ) Χρειαζεται να δηλωσω το κοινωνικο μερισμα και σε ποιο κωδικο;
    3 )Θα μου βγει να πληρωσω φορο; (περισυ βγηκε μηδενικος φορος, αλλαζει κατι φετος;)

    Ευχαριστω εκ των προτερων!

  93. ΑΡΓΥΡΩ on

    Καλησπέρα. Συμπλήρωσα το Ε1 και το Ε2 και ο φόρος που πρέπει να πληρώσω είναι 1700 ευρώ. Τι λάθος έχω κάνει; Είναι πάρα πολλά λεφτά.Το 2014 είχα εισόδημα από μισθωτή εργασία 170 ευρώ, ένα αυτοκίνητο του 2003, 1386 κυβικά, είσπραξη ενοικίων 800 ευρώ και τόκους 540 ευρώ. Έβαλα αποδείξεις αλλά δεν άλλαξε το ποσό φορολόγησης.

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  94. ΛΕΩΝΙΔΑΣ on

    Καλησπέρα σας,είμαι άνεργος, χωρίς αυτοκίνητο και φιλοξενούμαι απο τον παρέρα μου.Όταν παω να συμπληρώσω την φορολογικη δηλωση μου λεει τεκμαρτό εισόδημα 3000 και πρέπει να πληρώσω 75 ευρω. Κάνω κατι λάθος?
    Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

  95. Καλησπέρα,
    θα ήθελα αν είναι δυνατόν να με βοηθήσετε.
    Η μητέρα μου με μηδενικό εισόδημα και μια κατοικία 56τ.μ., της ορίζεται σαν τεκμαρτό εισόδημα 5.240€(3000+2240) και της εκκαθαρίζεται ποσό πληρωμής ύψους 2,200€. Πέρσι ήταν μηδενικό( μετά τη μείωση απο τις αποδείξεις ).
    Φέτος δεν ισχύει το ίδιο;Δεν υπάρχει το αφορόλογητο στα τέκμαρτα εισοδήματα μέχρι του ύψους του εισοδήματος που ισχυεί για τους μισθωτους;
    τι θα μπορούσα να κάνω;

  96. Γιώργος on

    Καλησπέρα σας,
    έχω αποδοχές 450€ (κωδικός 301), είμαι φιλοξενούμενος, άγαμος, δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά μου και καθόλου τόκους από τραπεζικούς λογαριασμούς.
    Στο πεδίο 049 θα πρέπει να δηλώσω 750€ (που είναι το 1/4 των 3000€), όπως πέρσι ή έχει αλλάξει κάτι επ αυτού;
    Ευχαριστώ.

  97. ΑΡΓΥΡΩ on

    Καλησπέρα. Έχω εισόδημα από μισθωτή εργασία 170 ευρώ, είμαι φιλοξενούμενη, έχω ένα ΙΧ 1386 κυβικά του 2003, έχω τόκους 500 ευρώ και εισόδημα από ενοίκια 800 ευρώ.

  98. ΑΡΓΥΡΩ on

    Συνέχεια του προηγούμενου :Ο φόρος που πρέπει να πληρώσω είναι περίπου 1700 ευρώ. Είναι τεράστιο το ποσό. Τι να κάνω; Είναι άδικο.

    Ευχαριστώ πολύ.

  99. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ on

    Συμπληρωματικα να ρωτησω: Ισχυει για εμενα το τεκμηριο διαβιωσης των 3οοο ευρω φετος οπως και περισυ;

  100. Αγγελική on

    Καλησπέρα,
    το 2014 δεν έχω κανένα εισόδημα. Έχω ενα αυτοκίνητο στο όνομα μου που είναι ήδη γραμμένο στον κωδ. με 2.600€. Πρέπει να βάλω αποδείξεις ή δεν έχει σημασία;
    Ευχαριστώ

  101. ΜΑΡΙΑ Α. on

    Καλησπέρα σας.Για το 2014 ειχα εισοδημα μεσω ΟΑΕΔ από κοινωφελη εργασία, 2.450 ευρω. Είμαι σε διασταση και αυτές τις ημέρες περιμένω την έκδοση του διαζυγίου. Θα πρέπει να υποβληθεί ξεχωριστή δήλωση ή κοινή? Πώς πρέπει να κινηθώ?

  102. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC

  103. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC

  104. Όποιος δεν έχει πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα δεν είναι υποχρεωμένος να υποβάλλει δήλωση. Αν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε δήλωση θα περιμένετε να ενεργοποιηθεί η τελευταία νομοθετική πράξη

  105. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC

  106. Τα στοιχεία που αναφέρετε είναι ελλειπή
    Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC

  107. βασιλικη on

    καλησπέρα μας φιλοξενεί η μητέρα μου έμενα και τα δυο παιδιά μου ηλικίας 16 & 17 χρόνων ακόμα φιλοξενεί και τις δυο αδερφές μου . σε ποιον κωδικό πρέπει να μπούμε ? και οι δυο αδερφές μου είναι άνεργες χωρίς ταμείο. πρέπει να δηλώσουν αποδείξεις ?
    η μια από αυτές έχει μόνο ένα αυτοκίνητο 1100 κυβικά του 2005 ..
    σας ευχαριστώ.

  108. Σοφια on

    Καλησπερα εκανα τροποποιητικη διοτι ειχα ξεχασει να συμπληρωσω τον κωδικο 049 και η αρχικη εκκαθαριστικη ηταν χρεωστικο 80 ευρω και η τροποποιητικη βγηκε πιστωτικο 9 ευρω..θα δωσω τελικα χρηματα η οχι;;;

  109. Σοφια on

    Νομιζα πως επρεπε να δωσω την διαφορα..

  110. Σοφια on

    Σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας..

  111. Σιδερή Σοφία on

    Φίλη μου άνεργη, ανύπαντρη, με μηδενικό εισόδημα για το 2014, φιλοξενούμενη, βγαίνει λόγω κυριότητας Ι.Χ. τεκμαρτό 2000,00€. Τι αποδείξεις θα χρειαστεί να δηλώσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

  112. Χρήστος on

    Καλησπέρα σας. Υπολογίζω το τεκμαρτό μου και μάλλον είμαι περίπου 1000 ευρώ πάνω από το πραγματικό, λόγω αγοράς αυτοκινήτου. Μπορώ να μην βάλω όλη την δαπάνη αγοράς του αυτοκινήτου σε μένα αλλά να το επιμερίσω με τη σύζυγο? Προσοχή το αυτοκίνητο το έχω 100% σε εμένα

  113. Χρήστος on

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σας. Να σας “εκμεταλλευτώ” για μia ερώτηση ακόμα. Η σύζυγος είναι μηχανικός και είναι με τα γνωστά μπλοκάκια στο δημόσιο. Στο 308 δήλωσα με το χέρι το καθαρό ποσό που προκύπτει από το Ε3 της δηλαδή τις αποδοχές τις μείον το ΤΜΣΕΔΕ που πλήρωσε (το πληρώνει αυτή όλο). Στο 352 θα πρέπει να ξαναδηλώσω το ΤΣΜΕΔΕ?

  114. ΕΛΕΟΣ!!!! on

    Μοναδικό πραγματικό εισόδημα των 3600€ αποκλειστικά από ενοίκια ενώ το σύνολο των τεκμηρίων μου είναι 9900€ θα φορολογηθεί (η διαφορά) με 26%???
    Θα τρελαθώ!!!!!!

  115. ΕΛΕΟΣ!!!! on

    Θερμά σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
    Μετά το αρχικό σχόλιο που σας άφησα, επιδόθηκα στην περισυλλογή μέσα από το διαδίκτυο περισσότερων πληροφοριών για την φορολογική αντιμετώπιση περιπτώσεων σαν τη δική μου.
    Το συμπέρασμα που έβγαλα σε συνδυασμό με τη δική σας υπόδειξη είναι ότι σύμφωνα με το τελευταίο «μίνι» φορολογικό, μπορώ με μικρή ανάλωση κεφαλαίου (πχ 400€) να πέσω στο όριο των 9500€ και έτσι να αποφύγω την φορολόγηση του 26% +προκαταβολή και να μεταπηδήσω στην κλίμακα των μισθωτών.
    Πόσο ασφαλές είναι το συμπέρασμά μου;;;
    Και πάλι σας ευχαριστώ.

  116. Καλημέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει ενεργοποιηθεί η τελευταία νομοθετική πράξη σχετικά με τα τεκμήρια ( τεκμαρτο εισόδημα υψους 5.200€ που έβγαζε ποσό πληρωμης 2.200€ )
    Ευχαριστώ.

  117. Καλη σας μέρα. ευχαριστώ για την απάντηση.
    Απλά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: επειδή, δυστυχώς, δεν μπορώ να δω πλέον την εκκαθάριση πριν κάνω οριστική υποβολή, αν για κάποιο λόγο δεν μου εκκαθαριστεί μηδενική, θα μπορέσω με την τροποποιητική να προσθέσω κάτι σε κάποιους άλλους κωδικούς ώστε να βγεί μηδενική η δε θα μπορώ; Γενικό είναι βέβαια αυτό που ρωτώ αλλα ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ…

    Υ.Γ.: Με αυτή τη νομοθετική πράξη ουσιαστικά διορθώσανε το γεγονός ότι με ελαχιστό ποσό τόκων καταθέσεων (π.χ.0,5€) και χωρις εισοδημα ενεργοποιούνταν τα τεκμήρια;

  118. ΑΝ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ .ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ? Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ??

  119. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ!ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΟ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ.ΕΧΩ ΦΙΛΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ….ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ ?ΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Ή ΩΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  120. Δεν υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση σε φίλους , αλλά μόνο σε άμεσους συγγενείς… ‘Άρα απαιτείται μισθωτήριο το οποίο ΔΕΝ σας δεσμεύει ως προς το μηνιαίο μίσθωμα πχ. 50€ … ΠΡΟΣΟΧΗ απαιτείται από 01-01-2014 ΜΟΝΟ ηλεκτρονικό μισθωτήριο.
    Αν εκείνος δηλώσει φιλοξενία -μπορεί- επιβαρύνεστε εσείς με δευτερεύουσα κατοικία.

  121. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΣ!!!

  122. ΓΙΩΡΓΟΣ on

    Καλησπέρα. Για εισόδημα 10.000 πόσες αποδείξεις πρέπει να βάλω? Μπορώ να βάλω και 5.000€ ή θα έχω πρόβλημα?

    Ευχαριστώ

  123. ΒΑΣΙΛΙΚΗ on

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,
    ΤΟ ’14 ΟΝΤΑΣ ΑΝΕΡΓΗ,ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Κ. ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ(3000ΕΥΡΩ);ΑΝ ΝΑΙ,ΤΙ ΠΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

  124. ΕΙΡΗΝΗ on

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ 20 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ? ΣΤΟΝ 049 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ‘H OXI? ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ?

  125. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ on

    χαίρεται.
    θα ήθελα να ρωτήσω. Αν είναι σωστή η δήλωση μου
    τα πεδία που έχουν συμπληρωθεί είναι τα εξής:

    5. Ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα για μη επιτηδευματίες 108,56Ε

    10. Φόροι 1%,3%,4%,8%,15% και 20% που παρακρατήθηκαν (παρ. 1δ, 2 άρθρ. 64 και 5γ άρθρ. 69 Κ.Φ.Ε.) 21,71Ε

    12. Ενοίκιο που πληρώσατε για κύρια κατοικία της οικογένειας:
    Φιλοξενία στην μητέρα μου 12 μήνες

    1. Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών (άρθρο 72 Κ.Φ.Ε.) 108,00Ε

    ουσιαστικά αυτό που θεωρώ ότι είναι λάθος είναι το ποσό αποδείξεων που το έβαλα ίσο με το ποσό εσόδων;

    Την έχω στείλει οριστικά και έχει βγεί ποσό μηδενικό αλλά στο εκκαθαριστικό αναφέρεται ποσό τεκμαρτού εισοδήματος 3.000Ε κάτι το οποίο δεν έχω πάρει ποτέ. μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω και αν υπάρχει η δυνατότητα τροποποίηση της δήλωσης;

  126. Γεια σας, έχω συνολικό εισόδημα 1.300 ευρώ από μισθωτή εργασία. στον πίνακα 049 θα πρέπει να βαλω 130 ευρώ αποδείξεις?

  127. Το τεκμαρτό 3000€ αφορά τη minimum δαπάνη διαβίωσης και ορθώς εμφανίζεται. Αν κάνετε τροποποιητική με 320€ στο 049 Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών (άρθρο 72 Κ.Φ.Ε.) , θα σας επιστραφούν τα 21,71.

  128. Αγις on

    Διδάσκω σαν ωρομίσθιος εκπαιδευτής σε Κ.Ε.Κ. και δεν έχω πληρωθεί, όμως στο Ε1 έχουν καταχωρηθεί οι αποδοχές για το 2014 και η πληρωμή δεν έχει γίνει ακόμα όπως σας προανέφερα.
    Τι πρέπει να κάνω;

  129. ΝΙΚΟΛΑΣ on

    Καλημέρα σας,

    το 2014 είχα εισόδημα από κοινωφελή εργασία (ΟΑΕΔ) 2.450 ευρώ, βοήθημα 432 ευρώ και 41,18 ευρώ από τόκους καταθέσεων ημεδαπής. Δεν έχω αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα ή ακίνητο και φιλοξενούμαι στο σπίτι των γονιών μου.
    α) Τι ποσό αποδείξεων πρέπει νa δηλώσω;
    β) Σε ποιο πινακάκι θα δηλώσω το βοήθημα;
    γ) Στο πεδίο που θα πρέπει να καταχωρήσω ότι φιλοξενούμαι, θα σημειώσω τα τετραγωνικά ολόκληρου του σπιτιού (πχ. 120 τ.μ.) ή λιγότερα τετραγωνικά,. πχ 25 τ.μ. ?

    Ευχαριστώ πολύ

  130. Κωστας on

    Γεια σας!
    Η γυναικα μου ειναι εγγεγραμενη στον οαεδ,εχει τεκμηρια συνολικα 10000€ λογω δανειου σπιτιου και εισοδημα απο ενοικιο 400€,για να φορολογηθει με τη κλιμακα το μισθωτων να κανει αναλωση κεφαλαιου και να γραψει και ποσο αποδειξεων;;
    Δυστυχως το δικο μου εισοδημα δε καλυπτει και τα δικα της τεκμηρια.

    Ευχαριστω

  131. ΑΡΗΣ on

    Εχω εισόδημα από μπλοκάκι 14000 ευρώ (σε ένα εργοδότη) και παράλληλα είμαι
    συνιδιοκτήτης σε ένα ταξί με εισόδημα 2500 .Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε πως θα φορολογηθώ?

  132. Τζενη on

    Καλημέρα! Εχω μια ερώτηση να κανω , η μητέρα μου εχει υψηλή κυριότητα σε ενα διαμερισμα κ εγω με την αδελφή μου απλα ποσοστο , χωρις επικαρπια η κυριότητα! Απλα ποσοστό. Πρέπει να το δηλώνουμε κ εμείς το σπίτι η μονο η μαμα μας αρκεί?
    Ευχαριστώ πολύ

  133. ΓΙΩΤΑ on

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΕΔΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΩ ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ? ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΩ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟ Ή ΤΟ ΠΟΣΟ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  134. ΓΙΩΤΑ on

    ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ, ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΖΥΓΟ?

  135. ΙΩΑΝΝΗΣ on

    Καλημέρα σας,εχω μια γκαρσονιέρα στην Αθήνα σε οποια δεν μένω 1 χρόνο,είμαι φιλοξενούμενος στο σπίτι του αδελφού μου στην επαρχεία.Στον πίνακα 5.1 δηλώνω την δική μου κατοικία με 0 μήνες διαμονή ή οπως ηταν πέρσι;Το σπίτι του αδελφού μου το δηλώνω στον πίνακα 5 ή μόνο στο πίνακα 7 με κωδικό 801;Ευχαριστώ πάρα πολυ!!!!

  136. φαιδρα on

    καλημέρα σας..είμαι άνεργη με μηδενικο εισοδημα και ενα σπιτι στο ονομα μου με κυριοτητα 50 %..εκανα δηλωση για πρωτη φορα περυσι..δηλωθηκε το σπιτι ..και ημουν φιλοξενουμενη για 6 μηνες (πριν γραφτει το σπιτι στο ονομα μου)..στην φετινη δηλωση δηλωνω το σπιτι κανονικα…θα δηλωσω φιλοξενια ? και καποιο ποοσο στον κωδικο 049?(εαν ναι ποιο ειναι αυτο το ποσο?)

    σας ευχαριστω εκ των προτερων

  137. Μπάμπης on

    Γειά σας,
    είμαι άνεργος, φιλοξενούμαι από τη μητέρα μου και τα μόνα μου έσοδα είναι από ενοίκια 5760 το χρόνο. Δεν έχω αυτοκίνητο. Ο φόρος υπολογίζεται 452 ευρώ. Η ερώτηση μου είναι αν κάπου εκεί θα έπρεπε να είναι ή αν επειδη είμαι άνεργος δεν θα έπρεπε να πληρώνω φόρο.

  138. Καλησπέρα σας. Αγόρασα αυτοκίνητο το Μάρτιο του 2014. Σε ποιο κωδικό γράφω το χρηματικό ποσό που κατέβαλα για την αγορά του ;

  139. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC.
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΪΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΈΤΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΔΗΓΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ http://foroline.gr/communication ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  140. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC.
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΪΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΈΤΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΔΗΓΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ http://foroline.gr/communication ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  141. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC.
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΪΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΈΤΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΔΗΓΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ http://foroline.gr/communication ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  142. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC.
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΪΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΈΤΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΔΗΓΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ http://foroline.gr/communication ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  143. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC.
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΪΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΈΤΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΔΗΓΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ http://foroline.gr/communication ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  144. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC.
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΪΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΈΤΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΔΗΓΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ http://foroline.gr/communication ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  145. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC.
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΪΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΈΤΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΔΗΓΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ http://foroline.gr/communication ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  146. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC.
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΪΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΈΤΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΔΗΓΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ http://foroline.gr/communication ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  147. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC.
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΪΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΈΤΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΔΗΓΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ http://foroline.gr/communication ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  148. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC.
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΪΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΈΤΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΔΗΓΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ http://foroline.gr/communication ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  149. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC.
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΪΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΈΤΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΔΗΓΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ http://foroline.gr/communication ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  150. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ on

    ΕΧΩ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΑΜΑ, ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, ΚΑΝΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ?ΤΟ 2014 ΗΜΟΥΝ ΦΑΝΤΑΡΟΣ

  151. ΣΙΣΣΥ on

    ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΑΣ!
    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟΝ ΚΩΔ.343 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Α.Φ.Μ ΕΠΙΧ.-ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΚΩΔ.ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 301-303-321-325-309-393 ???? ΤΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ?Κ ΤΙ ΑΦΜ ΒΑΖΩ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

  152. Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.
    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC.
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΪΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΈΤΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΔΗΓΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ http://foroline.gr/communication ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  153. βασίλης on

    Καλησπέρα, μπορείτε να μου πείτε σε ποιόν κωδικό θα βάλω την έκτακτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ου εισέπραξα από το ΙΚΑ
    Ευχαριστώ

  154. Βλαβιανού Νικολέττα on

    Καλησπέρα σας!!! Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για την βοήθεια που παρέχεται σε όλους όσους σας την ζητούν. Κατευθύνθηκα απ την αναζήτηση του google στην δική σας σελίδα. Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση ,άν κάποιος εκ παραδρομής δεν δηλώσει τους τόκους των καταθέσεων (οι οποίοι είναι και αμελητέοι σαν ποσά) πρέπει να κάνει τροποποιητική κι άν ναι πως θα δηλωθεί το (αστείο) ποσό των 0,18 λεπτών στους 3 συνκάτοχους του λογαριασμού?? Κι εν τέλει υπάρχει πρόβλεψη προστίμου άν δεν δηλωθούν καθόλου οι τόκοι???

    Ευχαριστώ
    Με εκτίμηση
    Νικολέττα

  155. Η γνώμη μου είναι πάντα , όταν τίθενται τέτοια θέματα που δεν επιφέρουν οικονομική επιβάρυνση να δηλώνονται ώστε να μην δίνονται “δικαιώματα”…
    Τυπικά είστε υποχρεωμένη να δηλώνετε τα πάντα… Άρα σας προτείνω να κάνετε τροποποιητική , είναι ανέξοδη και απλά “γραφειοκρατική”.
    Τέλος η “απόκρυψη” εισοδημάτων επιφέρει… Πρόστιμο.Στη περίπτωση της τροποποιητικής , φυσικά όχι.
    Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.Μπορείτε ακόμα να γραφτείτε στο site , χωρίς καμία υποχρέωση σας για να λαμβάνετε καθημερινά , το θέμα της Ημέρας.

  156. Με μηδενικό εισόδημα και μια κατοικία στο ονομα μου
    (48 τ.μ. και 10 βοηθητικοί χώροι) σε τιμη ζωνης 1500
    τι αποδείξεις δηλώνω??
    Το υπέρογκο ποσο των 2.85 € απο τοκους τραπεζων πρεπει να το γραψω στην δηλωση ?
    Επίσης το πάρκινγκ στην πυλωτή θεωρείται βοηθητικός χώρος ?

    Ευχαριστώ εκ των προτερων

  157. ΜΑΡΙΑ on

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΑΝ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 049 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΟ 10% ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

  158. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2014 ΠΗΡΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΥΡΙΑΣ Κ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ (ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ) ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2014?

  159. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ on

    καλησπερα.οικογ.εισοδημα 20,835, δανεια 6,498 , ΙΧ 1600Κ του 2014 ,ιδιοκτητο διαμερισμα 82τ με δυο παιδια και μου βγaiνει να πληρωσω 190 euro.Πως τα βγαζουν????Και μπορω να κανω κατι με προηγουμενα χρονια.ευχαριστω.

  160. thracian on

    Γεια σας! Είμαι άνεργος και φιλοξενούμενος. Στις φετινές δηλώσεις στο “Άθροισμα καθαρών ποσών από μισθούς, ημερομίσθια κλπ” έχω 674 ευρώ. Δηλαδή στην ενότητα 049 του πίνακα 7 “Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών” πρέπει να συμπληρωθεί το 10% του εισοδήματος; Ευχαριστώ

  161. Στελιος on

    Καλησπερα! Ειμαι μακροχρονιος ανεργος και εχω ενα ακινητο στο ονομα μου 72τμ. Εχω μηδενικο εισοδημα, δεν εχω ΙΧ στο ονομα μου , ουτε εχω παρει καποιο επιδομα απο τον ΟΑΕΔ. Το μονο που πηρα ειναι 800Ε απο το κοινωνικο μερισμα. Η ερωτηση μου και ευχαριστω εκ των προτερων ειναι: Θα πρεπει να δηλωσω το κοινωνικο μερισμα και σε ποιο πινακα/κωδικο? Επισης στο κωδικο 049 θα πρεπει να συμπληρωσω καποιο ποσό και αν ναι ποιο πρεπει να ειναι το ποσο των αποδειξεων?

  162. Βασίλειος on

    Καλησπέρα. Εχω εισόδημα για το 2014 110 ευρώ, είμαι φιλοξενούμενος και δεν εχω κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομα μου, ούτε χρήματα απο τόκους ή οτιδήποτε άλλο. Στη βεβαίωση αποδοχών μου αλλα και στο σύστημα δεν υπάρχει αναλογουν και παρακρατηθείς φόρος. Δηλώνοντας έξοδα δαπανών 100 ευρώ, το σύστημα μου βγάζει οτι πρέπει να πληρώσω 40 κάτι ευρώ σε φόρο. Είναι σωστό; Είναι δυνατόν;
    Ευχαριστω προκαταβολικά.

  163. Καλησπερα σας.
    Ηθελα τη βοηθεια σας

    Κωδικος 301: 1998.19 euro (εισοδημα μισθωτης εργασιας)
    κωδικος 403: 250 euro (ακαθαριστα εσοδα)
    κωδικος 605: 50 euro (φοροι που παρακρατηθηκαν)
    Συνολο απο τοκους καταθεσεων: 0.48 euro – Φορος που παρακρατηθηκε απο αυτα: 0.07 euro
    Αγορα μεταχειρισμενης 125cc μηχανης το 2014: 1300 euro

    1 – Πανω σε ποιο ποσο θα ειναι το 10% των αποδειξεων που χρειαζομαι?
    2 – Πρεπει να δηλωσω την αγορα της μηχανης ? και αν ναι, μονο για μία φορα?
    Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

  164. Ioannis G. on

    Καλησπέρα εχω εσοδα μονο απο τοκους 1200 ευρο… ανεργος,ειμαι φιλοξενουμενος δεν εχω τιποτα αλλο ουτε αυτοκινητο, ποσες ποδείξεις δηλώνω ;

  165. Μαρια on

    Καλησπέρα έκανα δήλωση των παιδιών μου μηδενική και έβαλα αποδείξεις όπως Πέρσυ δηλαδή το 25% του τεκμαρτου εισοδήματος από ότι κατάλαβα δεν έπρεπε να βαλω? Και στο εκκαθαριστικο τους δεν έχει βγει το τεκμαρτό εισόδημα πρέπει να κάνω τροποποιητικη και να σβήσω τις αποδείξεις τη να κάνω??

  166. Καλησπέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ο φίλος μου έμενε σε ενοίκιο μέχρι και τον Σεπτέμβρη και μετά πήγε στου πατέρα του ως φιλοξενούμενος. Πως δηλώνεται αυτό; Στον πίνακα 5.1 δεν μπαίνει η φιλοξενία, έτσι δεν είναι; Επίσης, εκεί μπαίνει η τελευταία κατοικία, σωστά; Άρα συμπληρώνουμε μόνο τον πίνακα 6.12 με το ΑΦΜ του ενοικιαστή και το ΑΦΜ του πατέρα του; Ή συμπληρώνουμε τον 5.1 με το ενοίκιο για τους 9 πρώτους μήνες και μετά συμπληρώνουμε στον 6.12 τα ΑΦΜ; Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  167. ΘΑΝΑΣΗΣ Μ. on

    Καλησπερα, το 2014 ειχα εισοδημα απο μισθους 4.800€ ,αποζημιωση απολυσης 23.000€ και επιδομα ανεργιας ΟΑΕΔ 4.000€. Το προβλημα μου εδω ειναι που δηλωνω το επιδομα.. Δεδομενου οτι τα υπολοιπα εισοδηματα (πλην του επιδοματος) ξεπερνουν τις 10.000€ (αρα συμφωνα με το νομο αυτο δε θεωρειται πλεον αφορολογητο) σε ποιον κωδικο πρεπει να αναγραφει το επιδομα ανεργιας? Θα εχω προβλημα αν το δηλωσω στο 661 ?

  168. stelios monos on

    Στις 27/7πληρωσα μεσω ιντερνετ το φορο εισοδηματοσ165.73 αλλα λογω προβληματος στο ιντερνετ πληρωθηκε 2 φορες μια 4.40.35 και η αλλη 4.41.32.ΤΙ γινεταιμε αυτα θα αφαιρεθουν απο τον ΕΝΦΙΑ. εΥΧΑΡΙΣΤΩ

  169. Μαρια on

    Ευχαριστώ και κάτι ακόμα χωρίς περιουσιακά στοιχεία μηδενικό εισόδημα πρέπει να δηλωσω κάποιο εισόδημα σαν ποσό επιβίωσης????

  170. Καλησπερα σας και παλι. Επειδη ειμαι ανεργος θα μπορουσα να εχω μια απαντηση? Διοτι θα φτιαξω μονος τη δηλωση μου και δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να πληρωσω οποιοδηποτε ποσο μου βαλουν ως προστιμο.
    Η ερωτηση μου ειναι λιγο πιο πανω..ευχαριστω

  171. ΛΑΜΠΡΙΝΗ on

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΣΤΟ 049 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
    ΕΧΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 423,73
    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 2000 ΕΥΡΩ ΤΕΚΜΗΡΙΟ
    ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ
    ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ 500 ΕΥΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ.
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  172. Εχω διαμερισμα 32 τμ στο ονομα μου .εκανα δηλωση στο παρελθον οταν το απεκτησα.για το 2014 εχω χαρτι απο πανεπιστημιο του εξωτερικου οτι θα τελειωσω τον Σεπτεμβρη του 2014 το μεταπτυχιακο μου.Δεν το εχω τελειωσει ακομη και απο το 2015 εχω αρχισει και εργαζομαι εκει δηλ στην Αγγλια.
    το ερωτημα μου ειναι για το 2014 θα με δηλωσει ο πατερας μου ,η θα πρεπει να κανω δηλωση ο ιδιος?έχω τοκους 5 ευρω.και πως θα φορολογηθώ?
    Για το 2015 πρεπει τωρα μεσα στο 2015 να δηλωθω στο μητρωο εξωτερικου ή το 2016 μεχρι το μαρτιο?
    Σας ευχαριστω

  173. Τα στοιχεία που δίνετε είναι ελλειπή… Στείλτε το ερώτημα σας μέσα απο τη στήλη ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ του σαιτ μας , αναγράφοντας και ημερομηνία γεννήσεως σας

  174. Γεια σας, έχω ένα πρόβλημα με τη δήλωση μου. Τι να κάνω ;

  175. ανδρεας on

    η γυναικα μου το 2014 ειχε μηδενικο εισοδημα επειδη στα βιβλιαρια καταθεσεων την εχω δευτερο ονομα μπορω σχετικα με τους τοκους να δηλωσω τους μισους στη δικη της μεριδα;; θα κερδισω κατι αν το κανω ;;;

  176. Εμιλυ on

    Να ρωτήσω εχω παρει 3 τριμηνα παραμονης στα μητρωα οαεδ σε ποιο κωδικο πρεπει να μπει διοτι δεν ειναι τακτικό επιδομα ανεργίας και η λογιστρια το εβαλε στο 662 και εμφανίζεται σαν επίδομα ανεργίας. Οι κωδικοι 661 κ 662 τι διαφορα εχουν? Ευχαριστώ

  177. ΛΕΝΤΙΟ on

    ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΥΠΟΒΑΛΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ.ΤΟ 2014 ΕΙΧΑ ΜΗΔΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΛΠ .ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΤΠΤ ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  178. Νίκος on

    Εχω εισοδημα από μισθό 14000 κ η γυναίκα μου 1900 απο μισθό, 1300 αποζημιωση απολυσης, 2300 επιδομα ανεργίας κ 1300 επιδομα κυοφοριας.Εχουμε 2500€ ιατρικες αποδειξεις στο ονομα της, αλλά οταν τις βαζω στον 052 δεν κανει μειωση φόρου το συστημα.Μπορώ να τις βάλω μισές στον 051, μισές στον 052 ή ακόμα και όλες στον 051 ώστε να κερδισω την μειωση φόρου;

  179. καλημέρα, δεν έχω κανένα εισόδημα, πληρώνω- όποτε έχω – κάτι λίγα ευρώ το μήνα για ένα υπόγειο που μένω, το συμφωνητικό γράφει 180 ευρώ εδώ και 5 χρόνια. Θα πληρώσω φόρο; ευχαριστώ

  180. ΑΙΜΙΛΙΑ on

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΙΚΑ. ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 4 στρ ΜΕ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ. ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟ Ε9. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΠΕΡΥΣΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟ Ε1. ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ Ε3 Ή Ε2 ΓΙΑΥΤΟ;;ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΩΔΙΚΟ ΣΤΟ Ε1;;

  181. ΛΙΖΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ on

    Καλησπέρα σας!
    Είμαι μακροχρόνια άνεργη και δεν παίρνω κάποιο ποσό από τον ΟΑΕΔ,έχω ΙΧ αυτοκίνητο 1390κυβ. και κωδικό 851=2600,00,έίμαι φιλοξενούμενη στη μητέρα μου και το δηλώνω στον αντίστοιχο πίνακα και έχω εισόδημα από ενοίκιο κατοικίας στον κωδ.103=2880,00 ευρώ. Στον κωδικό 049 δεν έχω συμπληρώσει καποιο ποσό.
    Μου βγάζει να πληρώσω φόρο 1455,15 ευρώ και έχω τρελαθεί. Δεν έχω να πληρώσω τόσα χρήματα, κάνω κάτι λάθος?
    Ένας φίλος μου είπε ότι δεν υπάρχει λύση, ίσως μόνο εάν έβαζα στον κωδικό 787=4000ευρώ να πληρωνα κάτι λιγότερο. Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτός ο κωδικός και αν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω.
    ΣΥΓΝΩΜΗ που σας ρωτάω αλλά είμαι σε απόγνωση, δεν έχω χρήματα να πληρώσω ούτε λογιστή. Εαν μπορείτε βοηθείστε με.
    Σας ευχαριστώ
    ΛΙΖΑ

  182. Κων/να on

    Καλησπέρα σας παρακαλώ θερμά για τη βοήθειά σας,
    Φίλη
    άγαμη και άνεργη
    φιλοξενούμενη στο πατρικό της,
    με μόνο εισόδημα τόκους 400 ευρώ Πρέπει να βάλει αποδείξεις στο 049 300 ευρώ λόγω τεκμαρτού 3.000;
    Σωστά το έχω καταλάβει ή τα έχω κάνει σαλάτα;

  183. Τα στοιχεία που μας δίνεται είναι ελλειπή .Αδύνατον το ποσό του φόρου με βάση τα στοιχεία που μας δώσατε να είναι 1455,15 Κάποιο λάθος κάνετε , Δώστε μας εκ νέου στοιχεία ΜΟΝΟ στο μέηλ μας.

  184. Κων/να on

    Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

    Επειδή όμως δεν κατάλαβα μπορείτε σας παρακαλώ να μου αναλύσετε που να της επιστήσω την “προσοχή”;
    Φοβάμαι μην της εκκαθαριστεί χρεωστικό και τ’ ακούσω κι απο πάνω (τώρα θα μου πείτε γιατί αναλαμβάνω αλλά υποτίθεται ότι είμαι λιγότερο άσχετη από αυτήν και προσπαθώ να βοηθήσω όντας άνεργη)
    κι επειδή έχω μπερδευτεί εντελώς με αυτούς του παλιο_τόκους, τί ισχύει τελικά;
    προσαυξάνουν το φορολογητέο εισόδημα μόνο για τον υπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης; κρύβουν άλλη παγίδα.

    Η φίλη δεν έχει άλλα εισοδήματα, ούτε τεκμήρια (ακίνητο, αυτοκίνητο, για πισίνα ούτε λόγος-για να το διασκεδάσω λίγο)
    Οπότε αν δεν είχε τους τόκους, καταλαβαίνω ότι δεν υποχρεούταν σε υποβολή δήλωσης, σωστά;
    Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας και τις πληροφορίες

  185. Κων/να on

    Ευχαριστώ πολύ!
    μ’ αφήσατε βέβαια με μια αδιόρατη για μένα ανησυχία περί “προσοχής”

  186. Εκ παραδρομής μάλλον… Δεχόμαστε “άπειρα” καθημερινά μηνύματα και δυστυχώς ασχολούμαστε με πολλά που πραγματικά , δεν θα έπρεπε.Εν κατακλείδι προχωρήστε έτσι “άνευ προσοχής” λοιπόν.
    Αν θελήσετε κάτι το μέηλ του site μας είναι καλύτερη πηγή επικοινωνίας.

  187. Κων/να on

    Συγνώμη από εμένα που ενδεχομένως να κάνω/ έκανα κατάχρηση του διαθέσιμου χρόνου σας. Φαντάζομαι τον φόρτο μηνυμάτων και εργασιών.
    Ευχαριστώ για όλη την βοήθεια και καλή δύναμη με τις δηλώσεις.
    Θεός μαζί σας/μας και στο φορολογικό έτος 2014 ^_^

  188. ΝΤΑΓΚΑΣ ΠΑΥΛΟΣ on

    Καλησπέρα μια βοήθεια παρακαλώ. Αγόρασα ένα αυτοκίνητο 600 ευρώ, και πούλησα ένα άλλο πάλι για 600 ευρώ. Σε ποιούς κωδικούς δηλώνω τη δαπάνη και το εισόδημα?

  189. Τάσος on

    Καλησπέρα σας. Η κόρη μου πήρε πτυχίο πέρυσι τον Μάρτιο. Το καλοκαίρι του 2014 γράφτηκε στον ΟΑΕΔ. Δεν έχει δική της κατοικία (την φιλοξενώ) ή αυτοκίνητο. Έχει μηδενικό εισόδημα. Πλήρωσε όμως 280 ευρώ ΕΝΦΙΑ για την ψιλή κυριότητα του σπιτιού της γιαγιάς της.

    Μπορεί να κάνει δήλωση σαν άνεργη για να έχει έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ στο μισό;
    Αποδείξεις (049), όπως κατάλαβα από τα πιο πάνω, δεν χρειάζονται…

  190. Πάνος on

    Γειά σας, είμαι άνεργος, κάνω μηδενική δήλωση, μένω σε δώμα παραχωρημένο απ’ τη μητέρα μου, δεν έχω τίποτα στο όνομα μου και πριν την οριστική υποβολή της δήλωσης μου έβγαζε ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ: 92,40, τώρα μετά από 2-3 φορές που έκανα επιστροφή στο μενού δεν το εμφανίζει. Να κάνω οριστική υποβολή της δήλωσης; Επίσης πήγα να δηλώσω τα 500€ απ’ το κοινωνικό μέρισμα και μου βγάζει από κάτω συνολικό ποσό 659€, γιατί; Να τα δηλώσω ή όχι; Ευχαριστώ.

  191. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on

    καλησπερα..γιοσ νοικιαζει τα χωραφια στην μανα του με δωρρεαν παραχωρηση..Ο Γιος κανει Ε2..η μανα θα οπρεπει να κανει Ε3 η Ε2?

  192. Panagiotis on

    Geia sas thelw na agorasw ena kainourio aytokinhto 1600 kyvikwn den exw tpt allo stin katoxh mou ousiastika me ta lefta pou tha vgalw olo to kalokairi kai kapoia apo tous pappoudes mou tha to parw ti tha plirwsw extra???

  193. Παύλος Π. on

    Καλησπέρα σας. Σας παρακαλώ θερμά θα ήθελα τη βοήθεια σας.

    Έκανα την δήλωση μου ως

    Άνεργος και άγαμος
    Φιλοξενούμενος
    επίδομα ανεργίας 1811 ευρω
    εισόδημα ως μη επιτηδευματίας 745 ευρώ
    εισόδημα απο τόκους 170 ευρω
    ποσό αποδείξεων 101

    Εχω πιστωτικό στην εκκαθάριση αλλά μου βγαίνει διαφορά στο τεκμαρτό εισόδημα 272 ευρώ.
    Επειδή δεν ανήκω στους μισθωτούς ούτε στο εισόδημα μονο απο τόκους φοβάμαι οτι μπερδεύτηκα με το ποσό αποδείξεων. Εαν κάνω τροποποιητική τί ποσό θα πρέπει να βάλω ?

  194. Τα στοιχεία που μας δίνεται είναι ελλειπή. Να αποστείλετε μεηλ με τα στοιχεία του αυτοκινήτου (όχι αριθμό και μάρκα) τα εισοδήματα , και την αξία αγοράς

  195. Τα στοιχεία που μας δίνεται είναι ελλειπή.
    Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.

    Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.

    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC

  196. Μπορεί να κάνει δήλωση , αν και δεν χρειάζεται γιατί μπορεί να κάνει ΥΔ ότι λόγω έλλειψης εισοδήματος (άνεργη) δεν είχε εισόδημα.

  197. Παύλος Π. on

    Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Μια διευκρίνιση ακόμα. Έχω διαβάσει όταν προστίθεται η διαφορά αντικειμενικών δαπανών μπορεί κάποιος να επιλέξει να γίνει αμφισβήτηση στην εφορία για το ποσό αυτό.
    Αναφέρεται όμως οτι την διαφορά την πληρώνει αυτός που φιλοξενεί τον υπόχρεο όταν είναι συγγενής πρώτου βαθμού και δεν θέλω να προσθέσω επιπλέον οικονομικό βάρος στον άνθρωπο μου.
    Με την τροποποιητική στο 049 λύνεται το πρόβλημα μου ή πρέπει να απευθυνθώ σε λογιστή για αναλώσεις κεφαλαίων κτλ. ?
    Με απασχολεί γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το συνολικό ποσό της επιστροφής χρημάτων απο την απόλυση μου.
    Συγγνώμη για το μακροσκελές μύνημα μου και εκτιμώ το χρόνο σας και την όποια απάντηση σας.

  198. ΥΠ/ΚΟΣ ΣΜΥ on

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,
    ΕΙΜΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ. ΤΟ 2014 ΕΙΧΑ ΕΣΟΔΑ ΩΣ ΒΟΗΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ 447 ΕΥΡΩ. ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ 1) ΘΑ ΚΑΝΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ? 2) ΤΙ ΠΟΣΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ. 3) ΘΕΩΡΟΥΜΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ? 4) ΘΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΚΜΗΡΙΑ Ή ΑΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΟΝΟ 0,62 ΕΥΡΩ ΤΟΚΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΑΣΤΩ ΕΚ ΤΩ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

  199. Υποχρεούστε να κάνετε δήλωση ως φιλοξενούμενος λόγω τόκων τουλάχιστον .Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν το βοήθημα της ΣΜΥ είναι φορολογητέο. Αν οι τόκοι αφορούν κοινό λ/μο σας προτείνουμε να δηλωθούν απο τον συνδικαιούχο διότι θα επιβαρυνθείτε.

  200. ΦΑΝΗ on

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ 1370 ΚΥΒΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ¨?

  201. Τα στοιχεία που μας δίνεται είναι ελλειπή.Φυσικά αν είναι άγαμος το 10% των 3000€+Τεκμαρτό αυτοκινήτου , το σύνολο των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6.000€

  202. ΝΙΚΟΣ on

    Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας στα παρακάτω ερωτήματα:
    1. Έλαβα 200 € ως γραμματέας του δικαστικού αντιπροσώπου σ τις εκλογές του 2014. Σε ποιο κωδικό δηλώνεται το ποσό αυτό;
    2. Οι τόκοι από τις καταθέσεις μου σύμφωνα με το σύστημα, είναι συνολικά 8,79 € και ο αντίστοιχος φόρος που παρακρατήθηκε είναι 1,32 €. Ποιο από τα δυο ποσά θα συμπληρώσω στο πεδίο 667;
    3. Για το 2014 έλαβα από τον ΟΑΕΔ 458 € ως ειδικό εποχικό επίδομα και 432 € ως επίδομα τακτικής ανεργίας. Τα ποσά αυτά δηλώνονται αθροιστικά στο πεδίο 661 ή σε ξεχωριστά πεδία και ποια;
    4. Εκτός από τα παραπάνω, έλαβα 667 € από μισθωτή εργασία (πεδίο 301). Ποιο πρέπει να είναι το ποσό των αποδείξεων που θα πρέπει να δηλώσω, ώστε να καλυφθούν και τα τεκμήρια; Είμαι άγαμος, χωρίς ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία.
    Ευχαριστώ πολύ.

  203. ανεργη μητερα και αγαμη φιλοξενουμενη απο τους γονεις τι φορο θα πληρωσει?εισοδημα μηδεν περουσιακο στοιχειο μηδεν.ευχαριστω

  204. Μιχαλης on

    Καλησπερα, Ανεργος με μηδενικο εισοδημα το 2014, μηδενικη περιουσια και καταθεσεις 430,55 ευρω, φιλοξενουμαι απ την αδερφη μου, αν δε συμπληρωσω το 049 βγαινει χρεωστικο 67 ευρω περιπου.Λιγο παραλογο μου φαινεται. Να συμπληρωσω το 049 και αν ναι τι ποσο? αλλιως τι μπορει να φταιει?
    Εχω συμπληρωσει μονο το Δ1 3. (3,64 ευρω), και την φιλοξενεια.
    Ευχαριστω προκαταβολικα για την απαντηση σας.

  205. 667=8,79€ 675=1,32 Τα ποσά από τον ΟΑΕΔ αθροιστικά στο 661
    049= 250€ ,αν είστε φιλοξενούμενος. Για τα 200€ πως δόθηκαν επισήμως ? Αν μένετε σε δικό ας σπίτι στείλτε ΜΟΝΟ μέηλ με τα στοιχεία του ακινήτου (όχι διεύθυνση)

  206. ΝΙΚΟΣ on

    Είμαι φιλοξενούμενος, το σπίτι ανήκει στη μητέρα της συντρόφου μου. Τα 200€ μπήκαν απ’ ευθείας σε λογαριασμό μου που είχα δηλώσει μέσω ειδικής σχετικής εφαρμογής στο gsis. Γι’ αυτό κάποιοι λένε οτι δεν χρειάζεται να δηλωθούν. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;

  207. Μιχαλης on

    Σας ευχαριστω πολύ για την αμεση απαντηση!

  208. Κατά τη γνώμη μας ΟΛΑ τα εισοδήματα θα πρέπει να δηλώνονται , άρα θα πρέπει να βρείτε κάποιο έντυπο ως βεβαίωση για το ποσό αυτό

  209. Μιχάλης Κ on

    Καλησπέρα, είμαι χρόνια άνεργος και κάνω μόνος μου την φορολογική μου δήλωση, έχω ένα αυτοκίνητο μόνο στο όνομα μου. Μπορείτε να μου πείτε το ποσό τωων αποδείξεων που μπορώ να δηλώσω; Ευχαριστώ

  210. Τα στοιχεία που μας δίνετε είναι ελλειπή. Λείπουν στοιχεία αυτοκινήτου έτος 1ης κυκλοφορίας , ακριβή κυβικά , ιδιοκτησία 100 ? , Είστε φιλοξενούμενος ? Έχετε τόκους ? κλπ

  211. Βικτώρια on

    Καλησπέρα σας,
    Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με δύο θέματα.

    1. Τόκοι καταθέσεων
    Το taxis μου βγάζει αυτόματα ότι οι τόκοι καταθέσεών μου είναι 3,95. Αυτό είναι λάθος, καθώς κοιτώντας μέσω e-banking το λογαριασμό μου στη Eurobank, διαπίστωσα ότι έχω τόκους περίπου 7 ευρώ για το 2014.
    Το ξέρω, τα ποσά στα οποία αναφέρομαι είναι γελοία. Παρ’όλ’αυτά δεν είμαι σίγουρη πως να συμπληρώσω τον κωδικό και δε θέλω να κάνω λάθος. Θα πάω αύριο στην τράπεζα έτσι ώστε να πάρω βεβαίωση και να σιγουρευτώ.

    Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εάν έχει συμβεί αυτό το λάθος σε κάποιον από εσάς (να στείλει δηλαδή η τράπεζα λάθος τόκους καταθέσεων) και τί πρέπει να κάνω. Να βάλω το ποσό που μου προτείνει το taxis ή αυτό που θα αναγράφεται στη βεβαίωση της τράπεζας;

    2. Εισόδημα από αλλοδαπή
    Θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει ως προς τις διαφορές των κωδικών 389 και 391; Συνεργάζομαι με ένα κολλέγιο στην Αγγλία και κατά συνέπεια έχω ένα μικρό εισόδημα από το εξωτερικό. Για αυτό το εισόδημα δεν φορολογούμαι στην Αγγλία. Σε ποιον κωδικό πρέπει να το δηλώσω;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
    Με εκτίμηση,
    Βικτώρια

  212. Για το πρώτο σας ερώτημα , η γνώμη μας είναι να αναγράψετε τα αληθή στοιχεία που θα σας δώσει η Τράπεζα αν και καλύπτεστε από το αρχείο που η Τράπεζα σας “έδωσε” στο Υπουργείο Οικονομικών.
    Για το 2ο ερώτημα σας, για λόγους ευθύνης απέναντι σας ΔΕΝ είναι δυνατόν να σας δώσουμε πληροφορίες “δια αλληλογραφίας” , διότι θα πρέπει να μελετήσουμε και τη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας που υπάρχει με το Ηνωμένο Βασίλειο , αλλά και τα στοιχεία που μας δίνεται είναι ελλειπή

  213. Βικτώρια on

    Καλησπέρα,
    Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας.
    Μήπως θα μπορούσατε τουλάχιστον να με παραπέμψετε σε κάποια άλλη σελίδα η οποία να διευκρινίζει τις διαφορές μεταξύ κωδικών 389 και 391; Πέρσι είχα δηλώσει το εισόδημα από το εξωτερικό στον 389 αλλά ο 391 αφορούσε συντάξεις και δεν υπήρχε αυτή η σύγχυση.

    Ευχαριστώ πολύ

  214. ΝΙΚΟΣ on

    Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

  215. ΓΕΩΡΓΙΑ on

    Καλησπερα και συγχαρητηρια για τον χρησιμο ιστοτοπο..
    Ο συζυγος εχει μηδενικο εισοδημα, εγω 2450ε (απο κοινωφελη)και2217ε(επιδομα ΟΑΕΔ), φιλοξενουμενοι. Πουλησαμε ενα αυτοκινητο 300ε και αγορασαμε ενα 2500ε.
    Δηλωνω στο 344 το εισοδημα , πρεπει να συμπληρωσω και 0 στο 343 ?
    Δηλωνω την αγορα στο 719 και την πωληση στο 781, σωστα?
    Το τεκμηριο του αυτοκινητου ειναι 1333,33. Υπαρχει τεκμηριο διαβιωσης ? Επι ποιου ποσου να υπολογισω το ποσοστο για τις αποδειξεις?
    Θα το εκτιμουσα αν μπορουσατε να βοηθησετε .
    ευχαριστω

  216. Γιατί να δηλώσετε στο 344 το εισόδημα δεν είναι προσυμπληρωμένο στο 302 ? Αν όχι να έχετε πάρει απο τον ΟΑΕΔ βεβαίωση οπωσδήποτε γιατί μπορεί να σας ζητηθεί έλεγχος.ΟΧΙ δεν βάζετε τίποτα στο 303.Να είναι σωστοί οι κωδικοί για πώληση και αγορά του αυτοκινήτου .
    Αποδείξεις 650€ .Προσέξτε αν έχετε τόκους

  217. ΓΕΩΡΓΙΑ on

    Σας ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση και τη βοήθεια σας.
    Ναι εχω παρει βεβαιωση απο ΟΑΕΔ…
    Να ‘στε καλα…

  218. ΓΕΩΡΓΙΑ on

    Εντωμεταξυ στη βεβαιωση ΟΑΕΔ αναγραφεται μονο το ποσο που δηλωνω στο 343. Οποτε τους κωδ.346 και 348 (φορος που αναλογει κ παρακρατηθηκε) τους αφηνω κενους ή βαζω μηδεν ?

  219. Καλησπέρα σας,
    εκ παραδρομης υπεβαλλα το εντυπο Ε1 οριστικα, και τωρα δεν μπορω να συμπληρωσω το Ε2. Τι πρεπει να κανω σ’αυτην την περιπτωση;
    Ευχαριστώ

  220. ΜΑΡΙΑ Δ. on

    Καλησπέρα σας.
    Η κόρη μου έχει μηδενικό εισόδημα και φιλοξενείται από τον συντροφό μου, αλλά έχει ένα σπίτι στο χωριό 40 τ.μ. με κυριότητα 100%.Τι ποσό αποδείξεων πρέπει να βάλει.

  221. Θανάσης on

    Παρακαλώ ελέγξτε πως υπολογίζεται ο φόρος. Κάτι δεν πάει καλά ή μας κλέβουν κανονικά!

    Συγκεκριμένα, η μητέρα μου (υπερήλιξ, χωρίς σύνταξη) έχει εισόδημα 2400 ευρώ από ένα γραφείο και 4 λεπτά από τόκους (για το οποίο υπολόγισαν φόρο 1 λεπτό!) Μένει σε διαμέρισμα 45 τ.μ. Έλαβε επίσης 500 ευρώ Κοινωνικό Μέρισμα που είναι αφορολόγητο (πλην εισφοράς αλληλεγγύης αν δεν κάνω λάθος;).

    Το τρελό είναι πως αν δεν δηλώσω το Κοινωνικό μέρισμα μου βγάζει να πληρώσει λίγο πάνω από 80 Ευρώ ενώ με το Κοινωνικό Μέρισμα καταχωρημένο (κωδ. 659) βγάζει 842,03 Ευρω!!!

    Δηλαδή της έδωσαν 500 Ευρώ αφορολόγητα και τώρα ζητούν πίσω 760;!!! Αυτό πρέπει να το βγάλουμε στα κανάλια όσο είναι νωρίς γιατί θα την πατήσει πολύς κοσμάκης και μετά θα τρέχουμε στα δικαστήρια.

  222. ΜΑΡΙΑ Δ. on

    καλό απόγευμα.
    το σπίτι έχει δηλωθεί στο Ε9 μόνο και είναι κενό.μια ακόμη ερώτηση, θα πρέπει να το δηλώνω κάθε χρόνο αφού δεν υπάρχουν αλλαγές ή το δηλώνω και κάπου αλλού?
    ευχαριστώ.

  223. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ on

    ΕΧΩ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟ Ή ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ 100Τ.Μ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ 1349 ΚΥΒΙΚΑ, ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 1998 ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΤΩΧΗΣ 50%. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 1348 ΚΥΒΙΚΑ, ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2001 ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΤΩΧΗΣ 19%. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΩ? ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ? ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 250 ΕΥΡΩ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΦΟΡΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  224. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ on

    ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 800 ΕΥΡΩ. ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ?

  225. Θανάσης on

    Ναι. 431,41 Ευρώ αποδείξεις και 25,39 Ευρώ για φάρμακα (Αλλά οι αποδείξεις είναι για μισθωτούς όχι για εισόδημα από ενοίκια).

    Ούτως ή άλλως τις είχα περάσει και ΜΕΤΑ τσεκάρισα το ποσό πληρωμής – / + το κοινωνικό μέρισμα
    (το οποίο δεν είχα περάσει αρχικά γιατί δεν είχα το ΑΦΜ του αρμόδιου υπουργείου-σε ένα σάιτ φοροτεχνικών (;taxheaven) πριν 2 μήνες περίπου έλεγε πιό ΑΦΜ να χρησιμοποιήσουμε, δεν το πέρασα τότε-δεν βρίσκω τώρα τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα-αντ’ αυτού τώρα διαβάζω εδώ ότι δεν χρειάζεται να βάλουμε ΑΦΜ για το κοινωνικό μέρισμα).

    Μου βγάζει και 309,21 προκαταβολή για το επόμενο έτος. Δυστυχώς τώρα με τις δοκιμές που έκανα (υπέθεσα αρχικά ότι κολλούσε το σύστημα γιατί δεν μου έβγαζε και τα παραθυράκια της βοήθειας όταν πατάς τους κωδικούς-έτσι τα στοιχεία που σας δίνω είναι τριπλοτσεκαρισμένα) δεν μου βγάζει ποσό, να δω αν προσθέτωντας επιπλεόν αποδείξεις και πιάνοντας το 10% του τεκμαρτού (3000 + οικία) αλλάζει τίποτα (Έχω μερικές ακόμα και θα τις περάσω).

    “Σας ενημερώνουμε ότι το αποτέλεσμα της δήλωσής σας, εμφανίζεται για περιορισμένο αριθμό εκκαθαρίσεων.”

    Σκέτος τζόγος δηλαδή.

    Να επισημάνω ότι το ποσό πληρωμής είναι περίπου αντίστοιχο με το περυσινό (Είχε 2740 εισόδημα, φόρο 910,90 προκαταβολή πάλι το ΙΔΙΟ ποσό 309,21 και 4.800 € φορολογητέο).

    Εδώ είναι εμφανές ότι

    χωρίς το Κ. Μέρισμα υπολογίζουν τον φόρο: (~250 + 50% προκαταβολή – 309 (προκ. προηγούμενου)= ~83€), ενώ

    με το Κ. Μέρισμα υπολογίζουν τον φόρο με τεκμαρτό (οικία + 3000) στα 842,03 Ευρώ.

    Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω.

    Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είμαστε για τα κανάλια και τα δικαστήρια και δυστυχώς δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί.

  226. ΣΤΕΛΙΟΣ Κ. on

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΩΔΙΚΟ?

  227. ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΗΣ on

    Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη βοήθεια που δίνετε.
    Σύμφωνα με αυτό http://www.e-tameio.gr/frontend/tekmiria.php τα τεκμηρια μου είναι 4320,40 ευρω.
    Άγαμος.
    Έχω 25% από 2 ακίνητα.
    Στο πρώτο μένω εγώ μαζί με τη μητέρα μου και την αδερφή μου.
    Ενώ από το 2ο λαμβάνω 660 ευρώ ενοίκιο σε σύνολο 2640.
    Το 2014 έκανα μερικά μεροκάμματα ως σερβιτόρος και είχα εισόδημα 327,81 ευρω, ενώ στους κωδικούς 313 και 315 εμφανίζονται τα ποσά 6,72 και 6,62 αντίστοιχα.
    Ο “υποτιθέμενος” λογιστής που έδωσα να μου κάνει τη δήλωση έχει συμπληρώσει στον κωδικό 049 το ποσό των 790 ευρώ.
    Ενώ στον κωδικό 901 υπάρχει το ποσό των 51,47
    Επίσης δε βλέπω πουθενα να έχει δηλωθει το κοινωνικό μέρισμα των 500 ευρώ αν και δεν ξέρω αν χρειάζεται.
    Για να μη σας ταλαιπωρώ όμως με τα παραπάνω ποσά μου βγαίνει εκκαθαριστικό χρεωστικό 1145,30 ευρώ!!
    Θα τρελαθω δεν έχω να δώσω τόσα λεφτά!
    Τι μπορώ να κάνω;

  228. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ on

    ΕΧΩ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟ Ή ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ 100Τ.Μ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ 1349 ΚΥΒΙΚΑ, ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 1998 ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΤΩΧΗΣ 50%. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 1348 ΚΥΒΙΚΑ, ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2001 ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΤΩΧΗΣ 19%. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΩ? ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ? ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 250 ΕΥΡΩ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΦΟΡΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 750 ΕΥΡΩ!!!

  229. Γιαννης on

    Εκτος απο συγχαρητηρια για την πραγματικα σημαντικη δουλεια σας εδω, θα ηθελα να ρωτησω¨
    Στον κωδικο 727 ειναι προσυμπληρωμενο το ποσο των 800 ευρω για τα χρηματα που κατεβαλα για ενα μικρο στεγαστικο δανιο. Θα πρεπει να προσθεσω και τα περιπου 10.000 ευρω που κατεβαλα για τις ισουψεις αγορες που εκανα μεσω πιστωτικων καρτων για αγορες αγαθων (σουπερμαρκετ, ηλεκτρονικες αγορες κ.λ.π.) ? Δηλαδη οι αγορες καταναλωτικων αγορων με πιστωτικες καρτες πρεπει να συμπληρωνονται και αποτελουν τεκμηριο? Ευχαριστω!

  230. Νίκη on

    Καλησπέρα, άνεργη με μηδενικό εισόδημα,κανένα περιουσιακό στοιχείο, φιλοξενούμενη, με τόκους καταθέσεων 0,02 λεπτά, χρεωστικό εκκαθαριστικό 66 ευρώ. Πώς γίνεται να δηλώσω οποιοδήποτε ποσό αποδείξεων όταν το εισόδημά μου είναι μηδενικό; Ευχαριστώ.

  231. Φανή on

    Ευχαριστώ πολυ..επίσης θέλω να ρωτήσω τα καταναλωτικά δανεια(πχ Κωτσόβολος) μπαίνουν στην δήλωση;επίσης οι δόσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μπαίνουν;

  232. Βάζετε ΜΟΝΟ Δάνεια και όχι καταναλωτικές δαπάνες… Δεν υπάρχει προσυπληρωμένο ποσό σας δίνεται πληροφορία και συμπληρώνεται εσείς

  233. Το ποσό που αναφέρεται ως φόρος δεν προκύπτει με τα στοιχεία που μας δίνετε… Μάλλον τα στοιχεία είναι ελλειπή. Στείλτε μας το εκκαθαριστικό σας(αφού έχετ υποβάλλει τη δήλωση σας) στο μέηλ foroline@otenet.gr ΔΙΑΓΡΑΦΩΝΤΑΣ τα προσωπικά σας στοιχεία

  234. ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΗΣ on

    Έχετε δίκιο.
    Θα ενημερώσω μέσω e-mail.
    Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

  235. ΜΑΡΙΑ Δ. on

    Στο Ε2 ως κενό… Αν δεν υπάρχει εισόδημα και μόνο φιλοξενία ΔΕΝ χρειάζονται αποδείξεις (μου είχατε πει οτι δεν χρειάζοντται αποδειξεις ).
    Τελικά δεν έβαλα και μου έβγαλε χρεωστικό 66,00 ευρώ. Τώρα μπορώ να κάνω κάτι?

  236. Οι απαντήσεις μας βασίζονται στα στοιχεία που δίνονται από εσάς.Προφανώς κάποια από τα στοιχεία που δώσατε ήταν ελλειπή.
    Στείλτε μας πάλι όλα τα δεδομένα και υπάρχει δυνατότητα τροποποιητικής.Απ’ εκέι και πέρα δεν γίνεται συμπλήρωση δήλωσης μέσω αλληλογραφίας , απλές συμβουλές δίδουμε.
    Τα θέματα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι προς ενημέρωση των φορολογούμενων και σε καμία περίπτωση το site δεν παρέχει εξ’ αποστάσεως οδηγίες & υπηρεσίες συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων ή άλλων φοροτεχνικών-λογιστικών εργασιών.
    Παρακαλούνται οι αναγνώστες να απευθύνονται στους καθ’ ύλην υπεύθυνους για αυτό , Λογιστές-Φοροτεχνικούς για τη συμπλήρωση-υποβολή των δηλώσεων τους ή άλλων εργασιών.

    Η Ομάδα Συνεργατών Foroline-ADC

  237. ΜΑΡΙΑ Δ. on

    Καλημέρα σας.
    Η κόρη μου έχει μηδενικό εισόδημα και φιλοξενείται από τον συντροφό μου, αλλά έχει ένα σπίτι στο χωριό 40 τ.μ. με κυριότητα 100%. Δεν σας έγραψα ότι η κόρη μου είχε τόκους 0,06.Και φυσικά δεν φταίτε εσείς αλλά για 0,06 να πληρωσουμε 66 ευρώ είναι παράλογο.
    Ευχαριστώ.

  238. καλησπέρα,
    μπορείτε να μου πείτε σε ποιον κωδικό θα δηλωθεί το προνοιακό επίδομα του ανήλικου γιου μου ύψους 3.756 € λόγω 80% αναπηρίας?

    ευχαριστώ!

  239. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΑΜΠ on

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΑΜΟΣ,ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ,ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΟΥ ΙΧ(ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ 1η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 08/2014,1598κ.ε.,ΑΞΙΑ 25.200,ΔΑΝΕΙΟ 10.500,ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 14.700,ΔΟΣΕΙΣ 4*607,93).
    ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ(ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ)ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ.
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΥ:ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ=5000(ΕΓΓΑΜΟΣ)+2.666,66(ΙΧ)+25.200(ΣΥΝ.ΑΞΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ)+2.431,62(ΔΟΣΕΙΣ)-10.500(ΔΑΝΕΙΟ)=24798,28.

    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ 25.200.

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΑΣΤΕ(80 τ.μ,2.800 τ.ζ) Ή ΕΑΝ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ.

  240. καλησπερα εχω εισοδημα 22000€ και τεκμηρια 10.300€ η γυναικα μου ανεργη με επιδομα ανεργειας 4320 και τεμκιρια 5100€ με τοκους καταθεσεων η συζηγος μου 100€.
    τι ποσο αποδειξεων θα βαλω; η γυναικα μου θα την πιασουν τα τεκμιρια ή καλυπτεται απο το δικο μου εισοδημα;

    ευχαριστω.

  241. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΥΛΙΤΣΗ on

    εχω στειλει οριστικα τη δηλωση μου και απο λαθος δεν εχω δηλωσει το κοινωνικο μερισμα ! και επισης εβαλα συνολικα την κοινωφελη εργασια με την τριμηνη πΡΑΜΟΝΗ ΣΤΑ μητρωα του οαεδ ! μπορω να κανω τροποποιητικη και να τα διορθωσω !εχει καποιο προστημο ?

  242. Αλέξανδρος on

    Καλημερα! Το οικονομικό έτος 2014 είχα έσοδα απο επίδομα ανεργίας 73,37 * 4 ευρω. Ειμαι φιλοξενούμενος χωρίς να εχω κτ στο ονομα μου. Μου βγαίνει να πληρώσω φόρο σχεδόν 60 ευρω. Μπορω να δηλώσω αποδείξεις και να το μηδενίσω; Και αν ναι ποσο πρεπει να δηλώσω; Ευχαριστώ πολυ!

  243. Τα τεκμήρια είναι οικογενειακά… Με βάση τα στοιχεία που δώσατε καλύπτεστε , Αποδείξεις 10% στο εισόδημα από μισθωτή εργασία ή συντάξεις

  244. Η φιλοξενία δεν αποτελεί τεκμήριο για εσάς , αλλά μόνο για εκείνον που σας φιλοξενεί αφού το δηλώνει ως κατοικία του και ΟΧΙ σαν δωρεάν παραχώρηση σε εσάς. Προσοχή σε αυτή την επισήμανση.

  245. Ναι είναι παράλογο… Απ’ εκεί και πέρα απαιτούνται αποδείξεις (η παράλειψη σας για τους τόκους ήταν βασική).Να κάνετε τροποποιητική μέχρι 30/08 , βάζοντας στον 049 320€.

  246. Αλέξανδρος on

    Ευχαριστώ πολυ! Το ότι τα 320 ευρώ ειναι περισσότερα απο τα 73,37 * 4, δεν αποτελεί προβλημα;

  247. καλημέρα!
    Επαναφέρω το ερώτημά μου, επειδή δεν απαντήθηκε. Μήπως μπορείτε να μου πείτε σε ποιον κωδικό θα δηλωθεί το προνοιακό επίδομα του ανήλικου γιου μου ύψους 3.756 € λόγω 80% αναπηρίας?

    Και πάλι ευχαριστώ!

  248. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΑΜΠ on

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΤΕ ΑΝ ΔΗΛΩΣΩ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΟΙΟΣ ΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

  249. Εχετε δίκιο! Εγώ δεν το είδα!!

    Ευχαριστώ πάρα πολύ!!

  250. ΜΑΡΙΑ Δ. on

    Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

  251. Ηλίας on

    Kαλησπέρα,είμαι άνεργος,φιλοξενούμενος χωρίς αυτοκίνητο.. Συμμετείχα σε πρόγραμμα Voucher to 2014.Υπάρχουν προ-συμπληρωμένοι οι κωδικοι 301: 2217,20 313: 467,01 315: 460,00 και Τόκοι 10,97 ευρώ. Στο 049 τι ποσό να βάλω;

  252. Ηλίας on

    Ναι σίγουρος. Ήταν προ-συμπληρωμένα.

  253. ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ on

    Καλημέρα. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας.Η έδρα μου είναι δωρεά παραχώρησης από τον συνεργατή μου στον οποίον ανήκει το γραφείο. Πρέπει να δηλώσω ότι του δίνω κάποιο ποσό για τη δωρεά?Το περνάω στα έξοδά μου?Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  254. Εσείς αναφέρετε για ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση . Στο Ε3 υπάρχει σχετική ένδειξη για τη Δωρεάν παραχώρηση στη σελίδα των ενοικίων. Ως εκ τούτου δεν αποτελεί έξοδο
    Βέβαια η Δωρεάν παραχώρηση κατά τη γνώμη μας δεν ευσταθεί , σε επαγγελματικές σχέσεις και ειδικά αν δεν υπάρχει συγγενική σχέση.

  255. Στεφανος on

    Καλησπέρα σας, είμαι μεσίτης ακινήτων από το Δεκέμβριο του 2013. Έχω μηδενικό εισόδημα το 2014, δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο και είμαι φιλοξενούμενος. Είμαι αναγκασμένος να πληρώσω φόρο στο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 €.
    Ευχαριστώ

  256. ΘΩΜΑΣ ΡΑΔΑΙΟΣ on

    Καλησπέρα.Η γυναικα μου είναι άνεργη αλλά ασφαλισμένη στο τσμεδε και πληρώνει τις εισφορές της. Πρέπει κάπου να δηλώθει το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών στο τσμεδε;

  257. Στεφανος on

    Ευχαριστώ για την απάντησή σας, εννοείτε αποδείξεις αγοράς αγαθών, ( π.χ ενδυμάτων ? ).

  258. αντρεας on

    1)φιλοξενουμαι με τα 2 ενηλικα παιδια μου στους γονεις μου.δηλωνουμε και οι 3 στις δηλωσεις μας φιλοξενουμενοι?
    2)ο γιος μου μονο αυτοκινητα 3093,34.αποδειξεις (3094+3000)χ10%?
    3)επιχειρηματιας με ζημια και αυτοκινητα 4000 βαζω αποδειξεις?

    ευχαριστω προκαταβολικα και συγγνωμη για την καταχρηση χωρο-χρονου σας.

  259. Αλέξανδρος on

    Γεια σας,
    Θα ηθελα τη βοηθεια σας.
    Ιδ. Υπάλληλος, μοναδικός εργοδότης και πηγη εισοδήματος.

    Μικτός μισθός 1530
    Κάποιοι μήνες υπήρχαν υπερωρίες και αμοιβές για εκτός έδρας(περίπου 2500καθαρα

    Η βεβαίωση αποδοχών (οπως τη βλεπω μεσα απο το Ε1 στο gsis) εχει ενα πεδίο “Ακαθάριστες Αποδοχές” γύρω στα 25.170,84 και ενα πεδίο “Φορολογητέο ποσό” στα 21.143,54. Εισφορά αλληλεγγύης 211,43. Φόρος που αναλογεί και παρακρατήθηκε και τα δυο σχεδόν ίδια ποσα στα 2,500.

    Το προσυμπληρωμένο ποσό στο πεδίο 301 είναι το 21.143,54.
    Τα καθαρό ποσό που έχω λάβει απο τις 14 μισθοδοσίες(μαζί με υπερωρίες, εκτός κτλ) όμως είναι 18.000 και κάτι.

    Προσπαθώ να καταλάβω το εξής: Αφού μου παρακρατάνε κάθε μήνα ΦΜΥ και το καθαρό μου εισόδημα ειναι 18.000 γιατί στο πεδίο 301 εχει μπεί το 21.143 ?
    Οι οδηγίες λένε πως στο 301 μπαίνουν τα καθαρά έσοδα.
    Βάζοντας τα ολα αυτα στο πρόγραμμα μου βγαίνει να πληρώσω 228ε και οτι η εισφορα μου αλλ/ης είναι 425ε
    Που εχω λάθος;

  260. 1) Ναι και οι τρεις 2) Ναι αλλά μάλλον θα προκύψει κάποιο μικρο ποσό για καταβολή. 3) Δυστυχώς ΟΧΙ θα καταβάλλεται φόρο μαζί με το τέλος επιτηδεύματος αν κάνετε ανάλωση κεφαλαίου

  261. Καθαρό ποσό θεωρείται το Μικτό μείον τις Ασφαλιστικές σας εισφορές , άρα το πληρωτέο σας είναι 21.143,54 μείον φόρος που παρακρατήθηκε μείον η εισφορά αλληλεγγύης . Φορολογήστε στο Καθαρό και όχι στο πληρωτέο. Τώρα γιατι προκύπτει φόρος ? Ή η παρακράτηση σας ήταν λιγότερη ή ο φόρος προκύπτει από άλλα πιθανά στοιχεία της δήλωσης που δεν γνωρίζουμε

  262. 1)Μπορειτε να μου πειτε πόσες φορές δείχνει την εκκαθάριση σε τροποιοιητικη;
    2)Γνωρίζετε αν ποσο της τάξεως των 5000,00 ευρώ που μου επιδικάστηκε από δικαστικη απόφαση που εκδόθηκε τέλη του 2013 αλλά καταβληθηκε σε δόσεις μέσα στο 2014 που πρέπει να το δηλώσω;μπορώ με τροποποιητική;πρεπει να κάνω δήλωση κληρονομιάς ή μπορώ να το βάλω απευθείας στη δήλωση;

  263. βέρα on

    έχω πελαγώσει!!

    Στη δικη μου περιπτωση το συνολικο μου εισοδημα φτάνει τα 1005 ευρώ (805Ε απο τους τόκους κατάθεσης στην ελλαδα + 200Ε από ένα σεμινάριο για ανέργους). Δεν εχω τιποτα στο ονομα μου, ούτε ακίνητα, ούτε ΙΧ, ενώ είμαι φιλοξενούμενη στο σπίτι των γονιών μου!! Η προσωρινή εκκαθάριση από το σύστημα μου βγάζει αποτέλεσμα χρεωστικό 763 Ε!!! Είναι δυνατόν για τόσο μικρό εισόδημα?? Υπάρχει περίπτωση να έχει μπλοκάρει το taxis? Από την πλευρά μου είμαι σιγουρη ότι έχω συμπηρώσει τα στοιχεία σωστά. Πως κρίνετε ότι πρέπει να κινηθώ?

    ΥΓ. Αποδείξεις έχω βάλει 100-120 Ε.

  264. βέρα on

    Δυστυχώς η αλλαγη των αποδείξεων δείχνει να μην παίζει κανένα ρόλο..

  265. βέρα on

    Δυστυχώς δεν δινω ελλιπή στοιχεία.. Μάλλον βρήκα σε ποια κατηγορία φορολογούμενων ανηκω:

    “Χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι το 2014 ήταν φοιτητές ή άνεργοι μη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και είχαν εισοδήματα πολύ χαμηλά προερχόμενα από περιστασιακή απασχόληση, όπως π.χ. από εργασίες που αφορούσαν τη προώθηση ερωτηματολογίων για συμπλήρωση ή από πρακτική άσκηση κ.λπ., καθώς και όσοι απέκτησαν κατά το τρέχον έτος πολύ χαμηλά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων θα φορολογούνται για εξωπραγματικά τεκμαρτά εισοδήματα τα οποία θα προσδιορίζονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

    Οι φόροι που θα καλούνται να πληρώσουν θα υπολογίζονται: -με 26% από το πρώτο ευρώ των τεκμαρτών εισοδημάτων, για όσους έχουν αποκτήσει εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση -με 26% επί της πρόσθετης διαφοράς εισοδήματος που θα προσδιορίζουν τα τεκμήρια διαβίωσης, για όσους έχουν δηλώσει μόνο εισοδήματα από τόκους.

    Επιπλέον, οι φορολογούμενοι αυτοί θα επιβαρύνονται και με προκαταβολή φόρου που θα προσαυξάνει κατά 55% τον εξωπραγματικό κύριο φόρο εισοδήματος που θα έχει προκύψει με βάση τα τεκμήρια”.

    Αν υπάρχει κάποια συμβουλή είναι καλοδεχούμενη, αλλιώς σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ιδιαίτερα για την άμεση απόκρισή σας!!

  266. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΑΜΠ on

    ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ,ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ 6/12 ΚΑΙ ΤΣΕΚΑΡΑ ΟΤΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΑΙ.ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ 5 ΚΑΙ ΩΣ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΑΙ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΨΩ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ?

  267. ΒΑΣΙΛΙΚΗ on

    Καλημέρα σας,

    Αρχικά συγχαρητήρια για τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχετε καθ’αυτόν τον τρόπο διαδικτυακά!Είναι ειλικρινά αξιέπαινο το εγχείρημα σας……

    Θα ήθελα κι εγώ τη βοήθειά σας στη συμπλήρωση του Ε1, ει δύναται. Η κατάσταση έχει ως εξής:είμαι άγαμη, άνεργη με μηδενικό εισόδημα, φιλοξενούμενη, κάτοχος ΙΧ 796 κυβικών και αντικειμενικής δαπάνης 2000 ευρώ, και με τόκους καταθέσεων 1,37 ευρώ.

    Στο 049 τι αποδείξεις να βάλω???

    Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων….

  268. ΒΑΣΙΛΙΚΗ on

    Σας ευχαριστώ διπλά, τόσο για την απάντηση όσο & την άμεση ανταπόκρισή σας. Καλή συνέχεια στο έργο σας, εύχομαι!!!

  269. ΝΙΚΟΣ on

    Καλησπέρα σας. Παραιτήθηκα από δικηγόρος στις 25.11.2014. Υπέβαλα κανονικά δήλωση φόρου εισοδήματος, με βάση τα βιβλία Β’ κατηγορίας και φορολογήθηκα. ΜΕΤΑ την υποβολή της δηλώσεως, εκδόθηκε η πράξη συνταξιοδοτήσεώς μου. Ερώτηση: Μέχρι πότε πρέπει να υποβάλλω συμπληρωματική δήλωση φόρου εισοδήματος, για συντάξεις από 26.11.2014 μέχρι 31.12.2014; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

  270. Θανάσης on

    Ήμαρτον! Επανέρχομαι στο θέμα της μητέρας μου. Τελικά της βάζουν τεκμαρτό 4800 (το κάλυψα με αποδείξεις) και φόρο 640,53!
    Δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα!

    Εμείς με ~ ΔΙΠΛΟ εισόδημα από την μητέρα μου (από ακίνητα πάλι-είμαστε άνεργοι) και ΔΙΠΛΟ τεκμαρτό (λίγο κάτω από 10.000: σπίτι + 1/2 αυτοκίνητο δεκαετίας!) μας βγάζουν ~40 Ευρώ.

    Δηλαδή τι ζητάνε; Ότι η μάνα μου που είναι ~90 χρονών και η μόνη διαδρομή που θυμάται να κάνει με το Π (λόγω παλαιών καταγμάτων ισχίων) είναι δωμάτιο-κουζίνα και αν θυμηθεί/προλάβει και την άλλη… εργάζεται και τους κρύβει εισοδήματα;

    Να είναι κάποιος νέος, μπορεί. Αλλά σε τέτοια ηλικία;

    Σας έχω στείλει links με Ε1 και εκκαθαριστικό.

    Ευχαριστώ που ασχοληθήκατε και χίλια συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

  271. Αν έχετε λάβει τα χρήματα του διαστήματος 26.11.2014 μέχρι 31.12.2014 εντός του 2015 θα εμφανιστούν στη βεβαίωση του 2015 , ως “αναδρομικά” 2014. Θα δηλωθούν εντός του 2016 λοιπόν.

  272. Περικλής on

    Καλησπέρα σας,

    Άνεργος, χωρίς εισόδημα για το 2014, φιλοξενούμενος, αλλά με ΙΧ τεκμαρτό: 2.000 ευρώ. Μου βγάζει να πληρώσω 110 ευρώ.

    Είναι σωστό (δεδομένου του μηδενικού εισοδήματος) να βάλω κάποιο ποσό στο 049 για να μην πληρωθεί το ποσό των 110 ευρώ;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  273. Περικλής on

    Ευχαριστώ πολύ!

    Και μια τελευταία ερώτηση, επειδή είμαι φιλοξενούμενος σε σπίτι που νοικιάζει η μητέρα μου από κάποια κυρία, εγώ βάζω το ΑΦΜ της μητέρας μου στο αντίστοιχο πεδίο ή αυτό της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος;

    Ευχαριστώ και πάλι.

  274. kalispera. sthn mhdenikh dhlwsh ston kwdiko 049 ti poso sumplironoume?einai ypoxrewtiko?den exw kamia phgh eisodhmatos oute spiti,autokinito klp.

  275. Ntina.rizou on

    Γεια σας. Ειμαι φοιτήτρια το συμβόλαιο τις γκαρσονιέρας που ενοικιάζω ειναι στο ονομα μου μπήκα και έκανα μονη μου την δήλωση Δυστηχως! Δεν έβαλα καθόλου εισοδήματα αλλα έβαλα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και το πόσο που εδωσα για τους 10 μήνες που μένω μέσα δηλαδή 1500 ευρώ έκανα οριστική υποβολή και μου έβγαλε χρεωστικό πόσο καταβολής 89.27. Τι θα πρέπει να κανω για να τα γλύτωσω αυτα τα χρήματα ;

  276. Άννα on

    Γεια σας. Στη μηδενική δήλωση μου βγάζει φόρο 116 ευρώ παρόλο που είμαι άνεργη και φιλοξενούμενη στο πατρικό μου. Μήπως πρέπει να δηλώσω κάποιες δαπάνες στο 049(σύμφωνα με όσα είδα παραπάνω);

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  277. Ntina.rizou on

    Οχι δεν εχω βάλει αποδείξεις! Η γκαρσονιέρα ειναι 29τμ

  278. Ntina.rizou on

    Θα πρέπει τωρα με τις οδηγιες που θα μου δώσετε να κανω τροποποιητική ;

  279. Ntina.rizou on

    Καλημερα . Τι ποςο αποδείξεων θα πρέπει να βάλω ;

  280. Ntina.rizou on

    Σας ευχαριστω παρα πολυ . Έβαλα τις αποδείξεις ! Μου έβγαλε οτι ειναι μηδενικό ! Αλλα εξακολουθεί να με δειχνει χρεωμένη μέσα στο taxis.κανω κατι γιαυτο ; Η το αφήνω ετσι ; Και θα διορθωθεί μονο του ;

  281. Ntina.rizou on

    Σας ευχαριστω πολυ για ολα και παλι !

  282. Μαριανα on

    Καλησπέρα. Η μητέρα μου είναι άνεργη με κάρτα ανεργίας με μηδενικό εισόδημα, σε διασταση (κάνει ατομικό Ε1).Θελει να νοικιάσει σπίτι 50τμ στο όνομα της (στο κεντρο της Αθηνας) του οποίου το ενοίκιο θα το πληρώνω εγώ. Εγώ μένω σε ιδιόκτητο διαμέρισμα του συζυγου μου. Η μητέρα μου στο επόμενο εκκαθαριστικό, τι ποσό θα πληρώσει στην εφορία και γιατί;

  283. Δανάη on

    Καλησπέρα, είμαι παντρεμένη και στο όνομά μου έχω ένα σπίτι στο οποίο και μένουμε. Ο σύζηγός μου έχει 2 σπίτια στο όνομά του. Επειδή το σπίτι που μένουμε τώρα δεν μας χωράει γιατί έχουμε και 2 παιδιά, σκέφτομαι πως πρέπει να νοικιάσουμε το σπίτι που μένουμε τώρα και να πάμε να μείνουμε σε κάποιο άλλο με ενοίκιο. Μπορείτε να μου πείτε τί ισχύει με την εφορία και περίπου πόσο θα επιβαρυνθώ;

  284. Με τα σημερινά δεδομένα το ενοικιαζόμενο σπίτι σας , θα αποτελεί τεκμήριο με βάση τη θέση του και τα τμ του.
    Τα ιδιόκτητα σπίτια σας (3) ανάλογα τη χρήση τους (κενά-ενοικιαζόμενα-εξοχική κατοικία) θα σας επιβαρύνουν ανάλογα στη φορολογία εισοδήματος ή σε τεκμήρια. Αυτή είναι μια γενική άποψη , διότι τα στοιχεία που μας δίνεται είναι ελλειπή.

  285. Κώστας on

    Καλησπέρα. Μένω σε διαμέρισμα (με νοίκι) το οποίο είναι 26 τμ. Με “πιάνει” τεκμήριο και αν είναι πόσο; Ευχαριστώ

  286. χρηστος on

    καλησπέρα. το 2012 εκανα αγορα 1ης κατοικιας.τοτε δεν ισχυε το ποθεν εσχες για αγορα 1ης κατοικιας. τωρα επιθυμω να αγορασω 2η κατοικια.μπορω να χρησιμοποιησω για να καληψω το ποθεν εσχες εισοδηματα πριν το 2012,ή η αγορα της 1ης τοτε ,μου στερει αυτή την δυνατοτητα???

  287. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε εισοδήματα όσα χρόνια πίσω θέλετε πχ, από τη 1η δήλωση σας. Η Αγορά της 1ης κατ. προφανώς θα υπολογιστεί στην ανάλωση κεφαλαίου ως μειωτικό στοιχείο.

  288. Παναγιώτης on

    Καλησπέρα.Στην δήλωση δεν είχα κανένα εισόδημα και μου ήρθε τεκμήριο 3000(65ε φόρος).Μπορώ να κάνω κάτι να μειώσω το φόρο(αποδείξεις..)?

  289. Θα μπορούσατε να κάνετε εκπρόθεσμη τροποποιητική και να βάλετε αποδείξεις. Το εκκαθαριστικό θα ήταν μηδενικό ΑΛΛΑ θα σας επιβληθεί πρόστιμο 100€ , οπότε δεν σας συμφέρει να το κάνετε.

  290. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
    ΛΟΙΠΟΝ,ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ
    ΕΙΜΑΙ 32 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΕΡΓΗ EΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ,ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΕΧΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΣΥΜΑ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΦΟΡ.ΔΗΛΩΣΗ ΟΥΤΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ.
    ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ?

  291. Παρακαλώ στείλτε μας -αν θέλετε ΜΟΝΟ με μέηλ στο foroline@otenet.gr– τα εξής : Αν έχετε περιουσιακά στοιχεία : αυτοκίνητο , δικαίωμα σε ακίνητο και που μένετε (όχι διεύθυνση αλλά αν είστε φιλοξενούμενη , έχετε δικό σας σπίτι ή ενοικιάζετε) και θα σας απαντήσουμε.

  292. ΛΙΤΣΑ on

    Καλησπέρα,
    εκτύπωσα το νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ αλλά δεν έχει συμπεριληφθεί η έκπτωση 50% που μου είχε υπολογιστεί πέρυσι.Το οικογενειακό εισόδημα είναι 6000Ε έχουμε ένα προστατευόμενο μέλος.Το τεκμαρτό εισόδημα είναι 6280Ε για το σύζυγο και 6280 για μένα.Φέτος δικαιούμαι την έκπτωση?
    ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  293. Το εισοδηματικό κριτήριο για την απαλλαγή 50% : Έγγαμος + 1 παιδί=11.000€ πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα , επίσης και η ακίνητη περιουσία έως 150 τμ και αντικειμενικής αξίας εως 200.000€ για τη περίπτωση αυτή. Τα εισοδήματα που λαμβάνονται υπόψη είναι αυτά του πίνακα 4 και του πίνακα 6, ή και των τεκμηρίων, αν έχουν εφαρμοστεί.
    Δείτε : http://foroline.gr/%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-2015

  294. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥΦΕΞΗΣ on

    ΚΑΛΗΜΕΡΑΣΑΣ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ! ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 11.443 ΕΥΡ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΣΠΙΤΙΟΥ 8500 ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΟ 150 ΕΥΡ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ, ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ? ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΣΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  295. Δημήτρης Κ. on

    Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω ενα αυτοκίνητο 2.400 κυβικών jeep μοντέλο 2004 με αγορά 3.000 €. πόσο τεκμήριο θα έχω;Είμαι άνεργος και δεν έχω εισοδήματα. Ευχαριστώ.

  296. Η απάντηση μας αφορά τα σημερινά δεδομένα και δεν γνωρίζουμε αν θα ισχύσει αυτό τελικά για το 2015 . Το τεκμήριο ΜΟΝΟ από την αγορά (πχ. αν γίνει 01/12/2015) θα είναι αυτό του ποσού αγοράς 3000€ + 6200/12=517€ σύνολο για το 2015 3.517€.
    Προσοχή σε αυτό προστίθεται και το πάγιο ποσό διαβίωσης(αν είστε άγαμος) των 3000€ και ακολουθούν της κατοικίας κλπ.

  297. Δημήτρης Κ. on

    είμαι άγαμος και φιλοξενούμενος στην μητέρα μου. Δεν έχω περουσιακά στοιχεία στο όνομα μου. Σας ευχαριστώ πολύ.

  298. Ιωαννης on

    Κατ αρχην, συγχαρητηρια για την πολυ χρησιμη ενημερωση που παρεχεται στους απλους πολιτες. Θα ηθελα να ρωτησω, σε ποιον κωδικο της φορολογικης δηλωσης αναγραφονται οι δαπανες που καταβληθηκαν βασει του εξοικονομω κατ οικον που παρεχει εκπτωση φορου 300 ευρω κατα μεγιστον ( Πολ. 1257/27.12.2011 και προσθηκη παρ 2 του αρθρου 38 του ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α’). Δε βρηκα κανενα κωδικο στη φορολογικη δηλωση σχετικο. Ευχαριστω πολυ!

  299. Χρηστος on

    Στην περσινή Δήλωση Ε1 της μητέρας μου έχουν υπολογιστεί τεκμαρτές δαπάνες 8900 ευρώ και στην φετινή -χωρία καμμι αλλαγή στην περιουσιακή της κατάσταση -έχουν υπολογίσει τεκμαρτές δαπάνες 12457 με αποτέλεσμα α) να πληρώσει φόρο αλληλεγγύης και β) να εξαιρεθεί από την επιδότηση πετρελαίους θέρμανσης.Μήπως στην προτυπωμένη δήλωση για τα ακίνητα δεν εμφανίζεται ότι είναι επικαρπώτρια αλλά της πιστώνουν και την ψιλή κυριότητα; Εμφανίζεται αυτό στην Ε1 σε κάποιο πεδίο;
    Ευχαριστυώ και καλές γιορτές..

  300. Χρόνια σας πολλά… Στο Ε1-Προτυπωμένη δήλωση αναγράφετε εσείς ΜΟΝΟ την επικαρπία και όχι τη ψιλή κυριότητα , δηλ. είναι θέμα δικό σας πως το έχετε δηλώσει. Επίσης όσο αναφορά τη δήλωση Ε1 και τη σχέση με τα τεκμήρια σας γνωρίζουμε ότι μόνο η ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ και η οίκηση επιβαρύνει-αυξάνει τα τεκμήρια.
    Ελέγξτε επίσης και το Ε9 πως είναι αποτυπωμένο το ακίνητο.

  301. Χρήστος on

    Αυτό που βρήκα ήταν ότι δεν υπολογίστηκε η μείωση 30% των τεκμηρίων λόγω ηλικίας άνω των 65 ετών και συνταξιούχος όπως όφειλαν να υπολογίσουν -όπως τις περασμένες χρονιές. Υπάρχει περίπτωση να ξαναυπολογιστούν από την εφορία; Τα ποσά βγαίνουν ακριβώς με την μείωση του 30%.Eστειλα σχετική ερώτηση στο taxis.
    Ευχαριστώ και καλή χρονιά .

  302. ιωσηφιδου ελπιδα on

    Χαίρεται , θα ήθελα να ρωτήσω το εξης : φυσικο προσωπο με μηδενικο εισοδημα και πραγματικο και τεκμαρτο ετων 21 δεν εχει κανει ποτε δηλωση. Αν στειλω τωρα εκπροθεσμη μεσω taxis θα επιβληθει και το προστιμο των 100ε ή όχι λογω μηδενικου εισοδηματος?

  303. Φυσικά θα υπάρξει το πρόστιμο της εκπροθέσμου δηλώσεως… Βέβαια με βάση τα λεγόμενα σας, δεν έχετε υποχρέωση υποβολής. Αν κάνετε δήλωση μόνο χειρόγραφα στη Δ.Ο.Υ

  304. Χριστινα Δικαιουλια on

    Καλησπερα σας ,

    εχω μια κατοικια την οποια χρησιμοποιησα ως δευτερευουσα και φιλοξενουμε σε φιλικο προσωπο .
    Στην δηλωση που θα κανω ποια θα βαλω ως πρωτη κατοικια αυτη που φιλοξενουμε ? και αν ναι πρεπει να αλλαξω και ΔΟΥ ? Σημειωτεον οτι το προσωπο που με φιλοξενει εχει 2 κατοικιες μια στην ΔΟΥ που ανηκω και μια σε αλλη γειτονικου Δημου.

    Ευχαριστω

  305. Καλημέρα σας
    Σε κάθε περίπτωση δηλώνετε το πραγματικό γεγονός στη Δ.Ο.Υ, δηλαδή τη μόνιμη κατοικία σας. Σας προτείνουμε να εξετάσετε με τον/ην Λογιστή/τρια σας τι είναι αυτό που φορολογικά σας συμφέρει.

  306. καλησπερα εκανα την φορολογικη μου δηλωση και ειχα δει ενα λαθος σε ποσο που δηλωθηκε ως αμοιβη που ελαβα απο επιμελητηριο ενω ηταν επιστροφη χρηματων,το επισημαινα στο επιμελητηριο και το διορθωσαν και τωρα παω να κανω υποβολη και μου βγαζει : Σας ενημερώνουμε ότι το αποτέλεσμα της δήλωσής σας, εμφανίζεται για περιορισμένο αριθμό εκκαθαρίσεων.
    μπορειτε να μου πειτε τι σημαινει αυτο?και πως μπορω να δω αν ειναι χρεωστικο η πιστωτικο το ποσο εκκαθαρισης?ευχαριστω εκ των προτερων.

  307. Καλησπέρα σας
    Το μήνυμα “Σας ενημερώνουμε ότι το αποτέλεσμα της δήλωσής σας, εμφανίζεται για περιορισμένο αριθμό εκκαθαρίσεων”, σημαίνει ότι δεν έχετε απεριόριστο αριθμό εμφάνισης της εκκαθάρισης της δήλωσης σας ΠΡΙΝ την υποβολή της. Από εμπειρία σας μεταφέρουμε ότι το σύστημα δίνει περίπου 4-5 εκκαθαρίσεις, μετά το “σκοτάδι” μέχρι να υποβάλετε και να βγει η μη αναστρέψιμη εκκαθάριση…Εκτός αν κάνετε τροποποιητική, της υποβαλλόμενης δήλωσης.

  308. Έλσα on

    Καλησπέρα. Είχα με το σύζυγό μου εισόδημα το 2015 2500 ευρώ και πληρώσαμε ενοίκιο συνολικά 2880 ευρό. Θα μπορούσε να μου πει κάποιος τι ποσό αποδείξεων πρέπει να βάλω στον κωδικό 049; Άλλα εισοδήματα δεν είχαμε πέρσι και ούτε είμαστε κέτοχοι ΙΧ.

  309. Γεώργιος Αγοράτσιος on

    Καλησπέρα. Μένω με τον πατέρα μου σε κατοικία 120τ.μ και έχω ποσοστό συνδιοκτησίας 18% απο αποδοχή κληρονομιάς μετά το θάνατο της μητέρας μου. Μέχρι σήμερα δήλωνα φιλοξενούμενος στον πατέρα μου. Πρέπει να συνεχίσω να δηλώνω φιλοξενούμενος εφόσον έχω ποσοστό συνδιοκτησίας ή όχι?Ευχαριστώ

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.