«Έτσι θα χαθούν 375.000.000 θέσεις εργασίας»

0



Νέα έρευνα προειδοποιεί ότι περισσότεροι από 375.000.000 εργαζόμενοι θα πρέπει να αλλάξουν… αντικείμενο, καθώς οι θέσεις εργασίας τους θα χαθούν μέχρι το 2030, εξαιτίας της ραγδαίας αυτοματοποίησης.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει η μελέτη της McKinsey Global Institute, οι εργασίες που βασίζονται σε φυσική δύναμη μέσα σε ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως ο χειρισμός μηχανών ή η προετοιμασία φαγητού σε ταχυφαγία αναμένεται να είναι οι πρώτες που θα εξαφανιστούν, ενώ η συλλογή δεδομένων και η επεξεργασία τους αναμένεται να ακολουθήσουν και να αλλάξουν πολλές και διαφορετικές βιομηχανίες, όπως η λογιστική, οι υπηρεσίες οικονομικής διαχείρισης, οι νομικές υπηρεσίες και άλλες.

Για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να «επιζήσουν» έχουν ως μοναδική επιλογή την επανεκπαίδευση και μάλιστα σε διαφορετικούς τομείς.

Όπως ανέφερε η  Susan Lund, στέλεχος του McKinsey Global Institute και μέλος της  συντακτικής ομάδας της έρευνας, «το μοντέλο όπου άνθρωποι πήγαιναν στο σχολείο για 20 χρόνια και κατόπιν εργάζονταν αδιαλείπτως για τα επόμενα 40 έχει σπάσει. Πρέπει να μαθαίνουμε διαρκώς και  να εκπαιδευόμαστε κατά τη διάρκεια της καριέρας μας».

Η μελέτη προβλέπει μία μαζική «μετανάστευση» του εργατικού δυναμικού, παρόμοια με αυτήν που καταγράφηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν και οι αγρότες μετατράπηκαν σε υπάλληλοι μεγάλων εργοστασίων.

πηγή: www.insider.gr

 


Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.