Αυτή είναι η νέα συμφωνία ?

0

XREOKOPIA-ELLADOS

Σε νέα συμφωνία που επί της ουσίας θα πρέπει να λογίζεται ως ένα νέο Μνημόνιο για τη διετία 2015-2016 , με μέτρα 7,9δις , φαίνεται να οδεύει η Ελληνική Κυβέρνηση με τους δανειστές της Χώρας.

Μάλιστα όπως τονίζεται σε non paper που κυκλοφόρησε από του Μαξίμου : Η πρόταση της κυβέρνησης δεν αποτελεί μέρος του προγράμματός της. Είναι αποτέλεσμα σκληρών και επίπονων διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία που δεν θα θίγει τα εργασιακά δικαιώματα, δεν θα διαλύει τον κοινωνικό ιστό και θα δίνει προοπτική”. 

Παράλληλα με δηλώσεις τους οι Δανειστές της Χώρας κρίνουν ως θετικές τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης , γεγονός που πιστοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη θετική κατάληξη ως προς την επίτευξη συμφωνίας.

Ποια λοιπόν είναι η νέα συμφωνία (βλέπε μνημόνιο) και ποιες είναι οι προτάσεις της Κυβέρνησης ?
Εμφανίζονται σε φωτογραφία που δημοσίευσε το http://www.kathimerini.gr/

2ec593b14b2a49a3b843d13d00770712

Περαιτέρω αναμένουμε την εξειδίκευση και την ανάλυση των όρων της συμφωνίας , αλλά και τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις για την εφαρμογή της.

Τέλος ο Υπουργός Οικονομίας κ.Γ.Σταθάκης μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ , επιβεβαίωσε σε μεγάλο βαθμό τις παραπάνω προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.