Τραπεζική Αργία : Οδηγός – Πληροφορίες για όλες τις Συναλλαγές (Ανανεωμένος)

0

trapeza-arxeio

Έναν συνοπτικό χρηστικό οδηγό για όλους τους Πολίτες , επαγγελματίες και εταιρείες παραθέτουμε με βάση τα επίσημα στοιχεία και ανακοινώσεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα και ισχύουν σε σχέση με τη Τραπεζική Αργία.

Διάρκεια Τραπεζικής Αργίας : Από Δευτέρα 28 Ιουνίου έως και Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015.

Αναλήψεις μέσω ΑΤΜ : Το όριο αναλήψεων έχει οριστεί στα 60 ευρώ ανά ημέρα για κάθε κάρτα.
Δηλαδή, αν υπάρχουν δύο λογαριασμοί συνδεδεμένοι στην ίδια κάρτα ο κάτοχός της μπορεί να σηκώσει μέχρι 60 ευρώ.
Αν όμως υπάρχουν δύο κάρτες για τον ίδιο λογαριασμό, συνολικά μπορεί να γίνει ανάληψη 120 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ποσό δεν αθροίζεται, δηλαδή δεν μπορεί κανείς να κάνει ανάληψη π.χ. 300 ευρώ αν δεν έχει επισκεφθεί το ATΜ για πέντε ημέρες.
Όσον αφορά τους ακριβείς χρόνους,  το ποσό «μηδενίζει» τα μεσάνυκτα. Δηλαδή αν κάποιος κάνει ανάληψη 60 ευρώ στις 11:30μμ μπορεί να «σηκώσει» άλλα 60 στις 00:30π.μ. της επόμενης ημέρας.

Πληρωμές συντάξεων : Καταστήματα των 5 Τραπεζών που θα ανοίξουν από την 1η Ιουλίου για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων. Παραθέτουμε τον κατάλογο ανά Τράπεζα ,

Συναλλαγές ηλεκτρονικές μέσω web-banking : Οι συναλλαγές από απόσταση (ηλεκτρονικής τραπεζικής − Web Banking − ή συναλλαγές διά της τηλεφωνίας), για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα , δεν έχουν κανένα περιορισμό ποσού.

Πιστωτικές – Χρεωστικές κάρτες : Συναλλαγές χωρίς περιορισμό, πέραν αυτών που ίσχυαν πριν (πχ.πιστωτικό όριο συναλλαγών) με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα.
Πληρωμές με τη χρήση προπληρωμένων καρτών αποκλειστικά έως του ποσού που εμφανιζόταν ως υπόλοιπο πριν από την έναρξη της τραπεζικής αργίας. Νέες προπληρωμένες κάρτες δεν μπορούν να εκδοθούν.

Δάνεια – Αξιόγραφα(πχ.επιταγές) : Δεν θα οφείλεται τόκος υπερημερίας για τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας σε ό,τι αφορά απαιτήσεις που καθίστανται απαιτητές κατά τη διάρκειά της. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων και αναστέλλονται οι δικαστικές προθεσμίες.

 Οφειλές σε Δ.Ο.Υ-Τελωνεία : Παρατείνονται μέχρι και την τρίτη εργάσιμη ημέρα από την λήξη της από 28 Ιουνίου 2015 τραπεζικής αργίας οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών. Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση. Επίσης “άνοιξαν” και πάλι τα Ταμεία των Δ.Ο.Υ που δέχονται επιταγές και μετρητά για εξόφληση οφειλών ποσών μέχρι 500.000€.

Υποχρεώσεις στο ΙΚΑ : Η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων που λήγει την 30/6/2015, παρατείνεται μέχρι την 10/7/2015.

Υποχρεώσεις στο ΟΑΕΕ :  Η προθεσμία καταβολής δόσεων ρύθμισης, παρατείνεται μέχρι την 10.07.2015

Συναλλαγές άνω των 500€ : Οι δαπάνες που αφορούν σε αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών και εξοφλούνται κατά το χρονικό διάστημα από 28.6.2015 και έως τη λήξη της τραπεζικής αργίας, χωρίς τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής, εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα,

 

και ακόμα… ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας στη διάρκεια της Τραπεζικής Αργίας και … Δεν θα διακοπούν οι τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις (σταθερές, κινητές και ίντερνετ), μετά από συμφωνία με τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες (σ.σ. αναμένεται η απάντηση από την CYTA) καθώς και θα Δεν διακόπτεται καμία σύμβαση της ΕΥΔΑΠ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. ΔΩΡΕΑΝ διακίνηση στα Διόδια το Σαββατοκύριακο 04-05/07/2015.

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι επίσημες και βασίζονται σε ανακοινώσεις και αποφάσεις των αρμόδιων φορέων .

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.