Οι…αποδείξεις ότι η γη είναι επίπεδη !! (Κι όμως μας ψεκάζουν)

0

Υπάρχουν μερικές αδιαμφισβήτητες επιστημονικές αλήθειες: ένα κι ένα κάνουν δύο, ο ουρανός είναι γαλάζιος και η Γη είναι στρογγυλή, σωστά;

 του Δημήτρη Καβατζικλή 

Κι όμως, το τελευταίο δεν το πιστεύουν όλοι. Οι οπαδοί της συνωμοσίας της επίπεδης γης πιστεύουν με θέρμη σ’ ένα hoax και ισχυρίζονται ότι ο πλανήτης μας είναι επίπεδος. Πρόσφατα, ένας τύπος που ονομάζεται «Mad» Mike Hughes ανακοίνωσε ότι έφτιαξε μόνος του έναν πύραυλο με σκοπό να πετάξει ως το διάστημα για να αποδείξει ότι η καμπυλότητα της Γης δεν ισχύει. Η εκτόξευση αναβλήθηκε λόγω «απρόβλεπτων» περιστάσεων, όμως αργότερα ανακοίνωσε νέα απόπειρα.

Στα τέλη του περασμένου έτους, πολλοί οπαδοί της θεωρίας συνήλθαν στο Διεθνές Συνέδριο Επίπεδης Γης. Ανάμεσά τους ήταν ο Mark Sargent, ο οποίος έχει και κανάλι στο YouTube, όπου παρουσιάζει τις «αποδείξεις» του.

 

Είπε στο ABC: «Η Επίπεδη Γη δεν είναι κάτι καινούργιο. Δεν το επινόησα εγώ. Το μόνο που έκανα ήταν να περπατήσω μέχρι μια πόρτα και να πω: «Ξέρεις, πιστεύω ότι υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα πράγματα στην άλλη πλευρά».




Να μερικά από τα «αποδεικτικά στοιχεία» που μας προσφέρουν:

Κανείς δεν διεκδικεί την Ανταρκτική

Θεωρούν το γεγονός ότι κανείς δεν διεκδικεί την Ανταρκτική ισχυρή απόδειξη ότι η Γη είναι επίπεδη. Υποστηρίζουν επίσης ότι δεν είναι ήπειρος, αλλά μάζα εδάφους 360 μοιρών αποτελούμενο από πάγο που περιβάλλει τον πλανήτη και συγκρατεί τους ωκεανούς. Ο Mark Sargent αναφέρει τις διεθνείς συνθήκες που προστατεύουν την ήπειρο στο κανάλι του στο YouTube και αναρωτιέται: «Ξέρετε καμιά διεθνή συνθήκη μεταξύ των βιομηχανικών κρατών που να έχει διαρκέσει τόσο πολύ; Γνωρίζετε κάποιο ακίνητο που δεν ανήκει σε κανέναν;»

Χρησιμοποιήστε τα μάτια σας

Ισχυρίζονται ότι αν κοιτάξετε τον ορίζοντα, όλα είναι επίπεδα. Ακόμη και αν κοιτάξετε πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν στο Σικάγο, ο ορίζοντας είναι επίπεδος.

Το επίπεδο

Οποιαδήποτε μάζα νερού που συμμορφώνεται με την καμπυλότητα της Γης θα έπρεπε να παρουσιάζει μια διόγκωση στο κέντρο της, σύμφωνα με την θεωρία τους. Υποστηρίζουν ότι η φυσική κατάσταση του νερού, να βρίσκει και να διατηρεί μια επίπεδη επιφάνεια, το αποδεικνύει. Επίσης, το 1838 κάποιος έκανε μια σειρά πειραμάτων κατά μήκος του ποταμού Old Bedford για να αποδείξει ακριβώς αυτό.

Λένε ότι δεν έχουμε πραγματικές εικόνες της Γης. Ισχυρίζονται ότι οι φωτογραφίες που βλέπουμε είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας.

Οι ακτίνες του ήλιου

Αν ο ήλιος ήταν 93 εκατομμύρια μίλια μακριά, οι ακτίνες του θα έφταναν στη Γη ευθεία κι όχι σε γωνία, υποστηρίζουν.



Τα σύννεφα είναι επίπεδα

Λένε ότι αν κοιτάξετε τα σύννεφα, ο πυθμένας τους είναι επίπεδος, που σημαίνει ότι και η Γη είναι επίπεδη. (Ξεχνάνε βέβαια ότι δεν είναι όλα τα σύννεφα επίπεδα)

Τέλος,λένε ότι μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την ιδέα ότι η Γη δεν είναι στρογγυλή, επειδή μας διδάσκουν «ψευδή» μοντέλα σφαιρών στο σχολείο.

πηγή:http://mikropragmata.lifo.gr/

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.