Γιατί να πάει κάποιος στο πάρκο «Σταύρος Νιάρχος», κάθε μέρα της εβδομάδας

0

 Το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) είναι πια κομμάτι της αθηναϊκής  καθημερινότητας, ειδικά τα καλοκαίρια, που το πάρκο μένει ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα, η φουσκωτή οθόνη παίζει δωρεάν σινεμά στο ξέφωτο, τα πιτσιρίκια μαθαίνουν ιστιοπλοΐα στο κανάλι και τα σκαλάκια δεξιά κι αριστερά του αντηχούν από τις μουσικές των συναυλιών.

της Ηρώς Κουνάδη

Εν αρχή, ην οι προβολές

Για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Park Your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, υπό την επιμέλεια του Ηλία Φραγκούλη. Ήδη τις προηγούμενες μέρες απολαύσαμε… έναν Μεγάλο Έρωτα του Leo McCarey, όπως και το Άγρυπνος στο Σιάτλ με τη Μεγκ Ράιαν, και τα pixarικά Ψάχνοντας τον Νέμο και Ψάχνοντας τη Ντόρι. Το πρόγραμμα των επόμενων προβολών, που θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πάμε για ορθοπεταλιές;

Αυτό το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων που ζηλεύουμε στο εξωτερικό (βάζεις κάρτα-παίρνεις ποδήλατο) υπάρχει και στην Αθήνα: Σε τρία διαφορετικά σημεία του ΚΠΙΣΝ (χάρτης εδώ) θα βρείτε 50 ποδήλατα ενηλίκων και 25 παιδικά, τα οποία μπορείτε να νοικιάσετε για όσο χρόνο θέλετε κόστος 1€ την ώρα. Τα ποδήλατα βγαίνουν και έξω από το ΚΠΙΣΝ, αν θέλετε να βολτάρετε στους ποδηλατόδρομους γύρω του.




Ό,τι μαθαίνεις καλό είναι

(*) Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Δεν απαιτείται πια ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, εκτός εάν αναφέρεται παρακάτω κάτι διαφορετικό.

Γιόγκα στο πάρκο: Ομαδικά μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, για 30 άτομα κάθε φορά.

Τάι τσι: Μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη εξελιγμένη σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Μαθήματα κάθε Τρίτη και Σάββατο.

Ιστιοπλοΐα στο κανάλι: Για παιδιά και ενήλικες, κάθε Σάββατο και Κυριακή –δείτε τις ώρες εδώ και δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή εδώ.

Petanque: Ένα άθλημα ψυχικής ευεξίας και παράλληλα, ένα παιχνίδι τεχνικής ακρίβειας, συντονισμού, και συγκέντρωσης σε ανοικτό χώρο. Την Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 12.00.

Mat pilates: Δημιουργικός τρόπος εκγύμνασης με έμφαση στην ενδυνάμωση του κέντρου του σώματος, για τη βελτίωση της ευλυγισίας και της ισορροπίας. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, για μάξιμουμ 30 άτομα τη φορά.

Μαθήματα υπολογιστών για άτομα άνω των 65 ετών: Μαθήματα που δίνουν την ευκαιρία σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές, να μάθουν τις κύριες λειτουργίες, τη χρήση βασικών προγραμμάτων και την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Από Δευτέρα έως Παρασκευή –δείτε τις ώρες εδώ.

Περισσότερα μαθήματα για ενήλικες, εδώ.

Να φέρω και τα πιτσιρίκια;

Άκου λέει! Ιστιοπλοΐα, γιόγκα, ενόργανη, capoeira, κηπουρική, στιβομαχίες, κρουστά με καθημερινά αντικείμενα, μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου και άλλα πολλά ωραία και δωρεάν έχει το καθημερινό σχεδόν πρόγραμμα μαθημάτων και δραστηριοτήτων για τα πιτσιρίκια. Δείτε τα όλα αναλυτικά εδώ.

 



Και φεστιβάλ έχουμε!

Το Summer Nostos Festival πλημμυρίζει, από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου, το Πάρκο με κάθε είδους τέχνη: μουσικές, χορό, σύγχρονη τέχνη, παιχνίδια, παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, ένα διεθνές συνέδριο για τη φιλανθρωπία, ομιλίες και άλλα πολλά.

Και αυτή την χρονιά, το line-up περιλαμβάνει σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, καλύπτοντας κάθε προτίμηση. Από τον χώρο της κλασικής και σύγχρονης μουσικής ξεχωρίζει η εμφάνιση της Joyce DiDonato, μιας από τις πιο διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, το “ζωντανό ντοκιμαντέρ” των Sam Green και Joe Bini για το εμβληματικό Kronos Quartet, η παρουσίαση του διάσημου έργου Drone Mass του πρόωρα χαμένου Ισλανδού συνθέτη, Jóhann Jóhannsson, από το American Contemporary Music Ensemble και το Theater of Voices αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια των Beatles και του Elvis Presley από μουσικούς της Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.

Πολυαναμενόμενες είναι οι συναυλίες του John Cale & Band, των Animal Collective και των Στέρεο Νόβα, ανάμεσα σε άλλες, καθώς και η πρώτη εμφάνιση στη χώρα μας της ελληνικής καταγωγής R&B τραγουδίστριας, Lianne La Havas. Οι live εμφανίσεις της Άννας Βίσση και των Onirama έρχονται να συμπληρώσουν το μουσικό πρόγραμμα, ξεσηκώνοντας το κοινό του SNFestival, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Μια ξεχωριστή ενότητα με τίτλο “Out of Africa” θα φέρει στη χώρα μας για πρώτη φορά ορισμένα από τα πιο δυνατά ονόματα της γειτονικής ηπείρου. O ταλαντούχος τραγουδοποιός Bongeziwe Mabandla είναι ένας από αυτούς, ενώ 4 σύγχρονοι εκπρόσωποι της ηλεκτρονικής σκηνής της Αφρικής θα δώσουν μοναδικό ρυθμό και χρώμα στο φετινό SNFestival.

Διαβάστε περισσότερα – Summer Nostos Festival 2018 στο ΚΠΙΣΝ

πηγή: www.euro2day.gr




Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.