Πρόστιμα Εφορίας : Η Απόλυτη Αποτυχία !!!

0

SS_13

Ήταν  Ιούλιος του 2013 , όταν ο κλάδος των επαγγελματιών Λογιστών “φώναζε” για το ποινολόγιο που όριζε ο N.4174/26-07–2013/ΦΕΚ 170Α , κρίνοντας ότι οι ποινές που καθόριζε ήταν  εξοντωτικές , αναποτελεσματικές και τελικά ανούσιες για τα δημόσια έσοδα και τη πάταξη της φοροδιαφυγής.
Δύο χρόνια μετά οι “φωνές” αυτές δικαιώνονται…

Σε αλλαγές στο ποινολόγιο προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών και μάλιστα υπό τις οδηγίες των Θεσμών (3ο Μνημόνιο) , λόγω της επιβεβαιωμένης τελικά αναποτελεσματικότητας του,  όπου μόνο ανείσπρακτες οφειλές συσσώρευσε και άρα δεν είχε κανένα “ενδιαφέρον” για τα δημόσια έσοδα.

Οι στατιστικές  για την εισπραξιμότητα των Προστίμων ανηλεείς… Σε κάθε 100€ προστίμου εισπράττονται από το Δημόσιο 0,50 λεπτά !!!
Επίσης περίπου το 38% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προέρχεται από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και δεν έχουν εισπραχθεί !!!
Επί της ουσίας μια “μεγάλη τρύπα στο νερό”… Η κατάληξη αυτή αναμενόμενη και απόλυτα λογική , ως απόρροια φυσικά του απόλυτου παραλογισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα τεχνικής βοήθειας εμπειρογνωμόνων των ΔΝΤ, Ε.Ε., ΕΚΤ και ΕSM βρίσκεται  στο υπουργείο Οικονομικών και σε συνεργασία με στελέχη και εκπροσώπους του υπουργού Γ. Χουλιάρακη, του αναπληρωτή υπουργού Τρ. Αλεξιάδη και της ΓΓΔΕ  μελετούν τις αλλαγές που θα γίνουν στο ποινολόγιο της εφορίας . Αλλαγές με τις ευλογίες δηλαδή των Θεσμών , των ίδιων που πριν 2 χρόνια επέμεναν στην επιβολή της παράνοιας , της επιβολής του Ν.4174.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι βελτιώσεις που έγιναν αργότερα , στις αρχικές διατάξεις του Νόμου δεν κατάφεραν να ανατρέψουν επί της ουσίας , την απόλυτη αποτυχία ενός ανούσιου και παράλογου ποινολογίου , που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να ισχύει.

Η συνταγή απέτυχε όπως ήταν λογικό…

*Η φωτογραφία είναι από τις κινητοποιήσεις των Λογιστών , τον Μάρτιο του 2014 που αφορούσαν και τα Πρόστιμα του Ν.4174

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.