Ληξιπρόθεσμα Χρέη : “Βαρέλι χωρίς πάτο”…

0

braxos-thumb-large

Σε νέο αδιέξοδο φαίνεται ότι οδηγείται η είσπραξη των οφειλόμενων φόρων ,  ιδιαίτερα για τα ποσά που αφορούν στο τρέχον έτος 2015.

Μόνο για τον Αύγουστο τα ληξιπρόθεσμα χρέη -πια- ανήλθαν στα 645 εκατ. ευρώ , γεγονός που οφείλεται στη  λήξη της προθεσμίας για την καταβολή του φόρου εισοδήματος αλλά και γιατί μειώθηκαν και οι φορολογούμενοι  που είχαν πληρώσει τον Ιούλιο τις οφειλές τους   για να μην υποστούν «κούρεμα» στις καταθέσεις τους.

Έτσι τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2015 , έφτασαν συνολικά στο ποσό 6,923δις , ποσό που αν προστεθεί στα “παλαιά” χρέη (πρ.ετών) αγγίζει στο σύνολό του  τα 79,103δις.

Η μόνη θετική εξέλιξη που θα μπορούσε να αναφερθεί είναι η προοδευτική μείωση κατά 801εκατ. του παλαιού χρέους από τον Μάρτιο  έως και τον Αύγουστο , γεγονός που θα πρέπει να οφείλεται κυρίως στην Ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία , θα θέλαμε να τονίσουμε τη λανθασμένη επιλογή του “πειράγματος” της ρύθμισης των 100 δόσεων , η οποία θεωρούμε ότι μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα επιφέρει  , μεγαλώνοντας έτσι τον “πάτο του βαρελιού”.
Προφανώς βέβαια η κύρια αιτία , αυτής της αδιέξοδης κατάστασης βρίσκεται στη “φοροτρομοκρατία” που έχει επιβληθεί στη Χώρα μας τα τελευταία χρόνια και από ότι φαίνεται θα ενταθεί στο μέλλον…

Διαβάστε εδώ τα επίσημα Αναλυτικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών
και το σχετικό Άρθρο-Αποψη μας  για το “πείραγμα” της ρύθμισης των 100 δόσεων

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.