All day σε αυλές Αθηνών και προαστίων

0

Είτε θέλεις να απολαύσεις καφέ και πρωινό, είτε φαγητό, είτε να βγεις αργούτσικα από το σπίτι για ένα κοκτεϊλ, δεν υπάρχει καλύτερο για  το καλοκαίρι από μία  αυλή. Έξι προτάσεις για διασκέδαση all day

του Θοδωρή  Διάκου

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα

Από τους αγαπημένους μας προορισμούς για brunch στα νότια (και όχι μόνο). Η αυλή του έχει υπέροχη, λίγο μποέμ αισθητική, και μπορούμε να απολαύσουμε καφέ με πολύ δυνατά pancakes ή κρουασάν. Βέβαια, μόλις πέσει ο ήλιος (ξανά, και όχι μόνο) μπορούμε να το γυρίσουμε σε κοκτέιλ, που ξεκινούν από τα 7-8€.



Najbarajo
Α. Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι

Είναι γεμάτο χρώμα, είναι κρυμμένο από θορύβους και σερβίρει εκπληκτικά κοκτέιλ, όπως το Najbarajo Punch, που φτιάχνεται από ρούμι, lime, ginger, μέλι, κανέλα και φρούτο του πάθους. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7-8€, και τα απολαμβάνουμε μαζί με τον (εξίσου θεόσταλτο) ίσκιο.

Artisanal
Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Ένα πανέμορφο νεοκλασικό. Μια μεγάλη αυλή. Πράσινο παντού, και φωτεινά χρώματα όπου στρέψεις την ματιά σου. Το Artisanal είναι φοβερός προορισμός για brunch, αλλά εμείς αγαπάμε περισσότερο (προφανώς) τα signature κοκτέιλ του. Δοκιμάστε το Nutcracker, που συνδυάζει γεύσεις από ρούμι, φουντούκι και σοκολάτα. Θα νιώσετε σαν να έχετε πεταχτεί για μια βόλτα στο Παρίσι.

Six Dogs
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

Εντάξει, μερικές αυλές δεν χρειάζονται συστάσεις. Το Six Dogs είναι ίσως από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κέντρου—τόσο δημοφιλής, που καλό θα ήταν τα σαββατοκύριακα να πάτε από νωρίς. Είναι, όμως, μια μικρή όαση μέσα στο χάος της Αθήνας, και γι’ αυτό δεν θα σταματήσουμε να το αγαπάμε ποτέ.

Άμα λάχει στης Νεφέλης
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια

Εδώ δεν θα πιούμε κοκτέιλ, αλλά θα πιούμε ούζα. Πολλά ούζα. Θα φάμε όμως και μερικούς από τους καλύτερους μεζέδες της Αθήνας—ακόμα και το Buzzfeed το έχει συμπεριλάβει σε λίστα με τα καλύτερα φαγάδικα του κόσμου. Είναι και οικονομικό, καθώς θα σας στοιχίσει περίπου 10-15€ το άτομο.



πηγή: www.euro2day.gr

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.