Τράβηξε με το κινητό βίντεο 1′ από την Αθήνα και στείλ’ το στο Μουσείο Μπενάκη

0

Τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής Μουσείου Μπενάκη προσκαλούν τους Αθηναίους αλλά και εκείνους που αγαπούν την πόλη  σαν δική τους να στείλουν το «δικό τους» λεπτό από την Αθήνα.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι ένα βίντεο που δεν θα ξεπερνά το ένα λεπτό σε διάρκεια, τραβηγμένο από οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο, χωρίς ήχο, σε κάθετο πλάνο.

Το ζητούμενο είναι η άποψή για την Αθήνα σήμερα, και συγκεκριμένα η ματιά  στην αρχιτεκτονική της υπόσταση μέσα από κινούμενες εικόνες που θα αναδείξουν λεπτομέρειες γύρω από ένα θέμα (κτίρια, πλατείες, μνημεία, εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, το παραλιακό μέτωπο, το κέντρο κλπ)

Η υποβολή των προτάσεων λήγει την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 και τα επιλεγμένα βίντεο θα προβληθούν στο πλαίσιο ημερίδας & έκθεσης, τον προσεχή Δεκέμβριο στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς 138.

Οι πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές θα επιλεγούν από πενταμελή επιτροπή δύο αρχιτεκτόνων, τις Ρένα Σακελλαρίδου και Έλενα Ζερβουδάκη, δύο σκηνοθετών, τους Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Σύλλα Τζουμέρκα, και τον επιμελητή της εκδήλωσης, τον κριτικό κινηματογράφου Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.

Διαδικασία συμμετοχής

  • 1. Δημιουργείστε ένα πρωτότυπο βίντεο διάρκειας 60 δευτερολέπτων (1 λεπτό) σχετικό με την Αθήνα, ακολουθώντας τις οδηγίες του Διαγωνισμού (link)
  • 2. Υποβάλετε τη συμμετοχή σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα
  • 3. Ανεβάστε το βίντεο σας μαζί και τη φόρμα συμμετοχής σε διαδικτυακή υπηρεσία μεταφοράς αρχείων (πχ WeTransfer, google docs, FTP site κλπ)
  • 4. Στείλτε το link στο enaleptoathina@benaki.gr



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.