Πέντε «στέκια» για χορτοφάγους στην Αθήνα

0

Avocado
Νίκης 30, Σύνταγμα, τηλ. 210 3237878

Έχει μεγάλο μενού, έχει και ιστορία—είναι, άλλωστε, το πρώτο vegan εστιατόριο που άνοιξε εδώ. Οι γεύσεις του είναι ιδιαίτερες και ποικίλες, για να ικανοποιήσουν κάθε όρεξη, και ο χώρος (με έμφαση στο πράσινο, φυσικά) είναι ήρεμος, σε τραβάει να καθίσεις με τις ώρες και να βρεις την ησυχία σου, δοκιμάζοντας από φαλάφελ με ταμπουλέ, μέχρι παέγια λαχανικών. Συνδυάστε με ένα από τα υπέροχα smoothies, και υπολογίστε γύρω στα 15-20€ το άτομο.




Lime bistro
Δεκελεών 23, Γκάζι, τηλ.: 2103474423


Γλυκύτατο και με προσήλωση σε μη επεξεργασμένες, αυστηρά φυτικές πρώτες ύλες, με τις οποίες οι σεφ του Lime φτιάχνουν μικρά αριστουργήματα. Στο μενού δεν θα βρούμε, επίσης, ούτε γλουτένη. Ο δε χώρος, από την άλλη, είναι πανέμορφος, με φωτεινά χρώματα, διακοσμημένος με αρκετά ετερόκλητα στοιχεία—είναι αυτά όμως που τονίζουν περισσότερο την mix ‘n’ match προσωπικότητα του μαγαζιού. Να προσθέσουμε ότι το μενού αλλάζει τακτικά, με νέες πρωτότυπες συνταγές να εισάγονται κάθε λίγους μήνες. Υπολογίστε γύρω στα 15-20€ το άτομο.

Vegan Nation
Ερμού 86, τηλ: 21 0322 6226

Επειδή μερικές φορές, θες κάτι γρήγορο. Και το Vegan Nation είναι ακριβώς αυτό, ένα χορτοφαγικό ταχυφαγείο. Μπορούμε να πάρουμε όλα τα φαγητά σε πακέτο ή στο χέρι, αλλά φυσικά μπορούμε να κάτσουμε και στα τραπεζάκια που απλώνει έξω. Δοκιμάζουμε οπωσδήποτε τον vegan μουσακά με κιμά σόγιας και παρμεζάνα από κάσιους, αλλά φυσικά μπορείτε να διαλέξετε και ένα από τα σούπερ πιάτα ημέρας που προτείνει ο σεφ. Δεν θα σας βγει περισσότερα από 10€ το άτομο ο λογαριασμός.

Crudo
Φαραντάτων 31, Ιλίσια, τηλ: 210 7711 284
Εδώ πάμε τον βηγκανισμό ένα βήμα παραπάνω, με όλες τις συνταγές να είναι raw vegan, δηλαδή ωμοφαγικές. Υπέροχη είναι η Ceasar’s με “αντζούγιες” από μανιτάρια shiitake και dressing με κάσιους και λιναρόσπορο, αλλά έχουμε και πεντανόστιμα vegan γλυκίσματα, όπως cheesecakes. Παραγγέλνουμε online από εδώ. https://www.crudo.gr/



Mama Tierra
Ακαδημίας 84, Αθήνα, τηλ. 211 4114420


Με έμφαση στην έθνικ κουζίνα, το Mama Tierra μας σερβίρει συνταγές από κάθε γωνιά της γης, από Ινδία μέχρι Μεξικό. Το γκουακαμόλε είναι απλά επικό, όπως και το burger από μανιτάρια. Κάθε μέρα παίζουν διαφορετικά πιάτα ημέρας, οπότε ζητήστε… βοήθεια από το προσωπικό, κι εκείνοι θα σας κατευθύνουν σε ένα πιάτο που να ταιριάζει απόλυτα με την όρεξή σας. Μαζί με κρασάκι, ο λογαριασμός θα μας βγει γύρω στα 12-15€ το άτομο.

πηγή: www.in2life.gr



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.