Πάμε…ξενάγηση στην Πλάκα, την Κυριακή;

0

Ξέρετε ποια είναι η πιο παλιά ταβέρνα της Πλάκας; Πού έπινε το κρασί του ο Κώστας Βάρναλης; Πόση Ιστορία κρύβουν τα κουτούκια στα πλακόστρωτα δρομάκια της πιο ωραίας γειτονιάς της Αθήνας;

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει έναν φωτογραφικό περίπατο στην Πλάκα, για να γνωρίσουμε και να φωτογραφίσουμε την ιστορία, αλλά και να ζήσουμε την ατμόσφαιρα και τις γεύσεις της παλιάς αθηναϊκής ταβέρνας.

Στην ξενάγηση θα μάθουμε ποιες είναι οι πιο παλιές ταβέρνες της πόλης, τα αγαπημένα στέκια των καλλιτεχνών, τους χώρους όπου γυρίστηκαν μερικές από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες, θα ανακαλύψουμε μικρές και μεγάλες στιγμές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στην Ταβέρνα «Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου» της οδού Κυδαθηναίων 41, που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της το 1865. Οι απόγονοι του ιδρυτή της θα αφηγηθούν στιγμές από την πολύχρονη ιστορία της.

Για όσους μείνουν για φαγητό προβλέπεται έκπτωση 10%, ενώ το περίφημο κρασί Μεσογείων που τιμούσε ιδιαιτέρως ο Κώστας Βάρναλης θα είναι προσφορά του μαγαζιού.

Οδηγός στον περίπατο θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος. Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει, εκτός από τον περίπατο, την είσοδο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, όπου θα εκτεθούν και οι καλύτερες φωτογραφίες που θα τραβηχτούν σε αυτόν τον περίπατο.

Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 210 3250341 / info@ekedisy.gr
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

πηγή: www.in2life.gr



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.