Φορολογία 2016 : Άμεση Νομοθέτηση των Νέων Όρων…

0

mpaxalo

Η διαχρονική τακτική των Κυβερνήσεων να νομοθετούν με διατάξεις που ισχύουν αναδρομικά κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνει…
Η περίπτωση του Ν.4172 που ψηφίστηκε το 2013 , με έναρξη την 01-02014 και επεξηγήσεις το 2015 όταν το φορολογικό έτος 2014 είχε πια λήξει , υπήρξε  το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της πιο επαχθούς αυτής τακτικής !!!

Τον τελευταίο καιρό η συζήτηση για το νέο φορολογικό έχει “ανάψει” για τα καλά…
Το μείγμα εκρηκτικό… Δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας με κενά , Μ.Μ. Ενημέρωσης που εκμεταλλευόμενα  τα “κενά” να παίζουν το παιγνίδι της τρομολαγνείας και της φοροτρομοκρατίας και πίσω από όλα αυτά οι Δανειστές με τις “απαιτήσεις¨τους.

“…Μέσα στο 2016 θα έχουμε και μεγάλες αλλαγές σ’ ότι αφορά τη φορολογία και των φυσικών και των νομικών προσώπων με νομοσχέδια που θα έρθουν…” (Τρ.Αλεξιάδης – Πηγή : http://www.mnec.gr/)

Ακριβώς αυτό θέλουμε να επισημάνουμε… Αυτά τα νομοσχέδια που θα έρθουν μέσα στο 2016 και θα αφορούν την από  01-01-2016 περίοδο , θα πρέπει άμεσα να “έρθουν” , να ψηφιστούν και κυρίως να επεξηγηθούν σε Πολίτες και επαγγελματίες.

Το θέμα των τελευταίων ημερών πχ. για τις περιβόητες αποδείξεις , για τις οποίες ξεκαθαρίστηκε από επίσημα χείλη ότι δεν αφορούν το 2015 και θα θεσπιστούν για το 2016 μέσω του λεγόμενου “πλαστικού χρήματος” , θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστεί ΤΩΡΑ !!!

Ποιες , πόσο και με τι τρόπο… ΟΧΙ μέσα στο 2016 η θεσμοθέτηση το “Ποιες , πόσο και με τι τρόπο”  διότι ο χρόνος τρέχει , βρισκόμαστε στο τέλος του 2015 και σε 20 ημέρες θα πρέπει να γνωρίζουμε το νέο τοπίο για τις αποδείξεις , το αφορολόγητο(?) και όλες τις λεπτομέρειες του νέου μέτρου.

Παραμένοντας στο θέμα  που φαίνεται να σχετίζεται με τις Τραπεζικές -τελικά- συναλλαγές , θα πρέπει η Πολιτική ηγεσία παράλληλα με τη νομοθέτηση του μέτρου να προβεί άμεσα , σε κινήσεις προς τις Τράπεζες σε σχέση με το κόστος των διαδικασιών του πλαστικού χρήματος.

Φυσικά δεν είναι αυτό  μοναδικό ζήτημα για τη Φορολογία του 2016 , οι αποδείξεις δηλαδή…
Επιτέλους η Πολιτική ηγεσία ας κινηθεί… Να σταματήσει την απαράδεκτη τακτική της  αναδρομικής νομοθέτησης  , ας σταματήσει το αίσχος να γνωρίζουμε τους όρους , μέσα στο έτος ή στο επόμενο έτος ,με ποιο τρόπο θα φορολογηθούμε από την 01/01 ή το προηγούμενο έτος !!!

Ίσως το θέμα αυτό να φαντάζει ως το “λιγότερο” , μπροστά στην υπερφορολόγηση και τους επαχθείς όρους της που σχεδόν μια  6ετία τώρα μας κατατρέχουν…
Είναι όμως και αυτό ένα ζήτημα που μας ταλαιπωρεί και θίγει μαζί με την υπερφορολόγηση , τους στοιχειώδεις κανόνες δικαίου , ισονομίας και Δημοκρατίας σε τούτο τον τόπο.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.