Πλαφόν και στις εξετάσεις σε μαγνητικό και αξονικό τομογράφο – Πότε ξεκινά – Ταλαιπωρία ασφαλισμένων

0

Με μέτρο φαίνεται ότι θα πρέπει να κάνουν από 1η Ιουλίου τις διαγνωστικές τους εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο Οργανισμός επιβάλει πλαφόν εξετάσεων ακόμη και ανά μηχάνημα.

Ο ΕΟΠΥΥ επικαλέστηκε στην επιχειρηματολογία του τον μεγάλο αριθμό των εξετάσεων που διεξάγονται στη χώρα μας, τονίζοντας ότι είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε διαγνωστικές εξετάσεις.

Άμεσος θα είναι ο αντίκτυπος στους ασφαλισμένους, που θα αναζητούν κέντρο για την εκτέλεση της απεικονιστικής εξέτασης που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός τους με κριτήριο τη διαθεσιμότητη ή μη του μηχανήματος.

Αν έχει συμπληρωθεί το όριο των εξετάσεων για τον μήνα στο κέντρο που απευθύνονται, δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί η εξέταση, και θα αναζητούν άλλο κέντρο και άλλο «ελεύθερο», χωρίς δηλαδή να έχει συμπληρωθεί το πλαφόν, μηχάνημα. Εκτός πλαφόν όλα τα μηχανήματα θα είναι διαθέσιμα, εφόσον η πληρωμή της εξέτασης γίνεται με ιδιωτική δαπάνη των ασφαλισμένων.



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.