Διαγνωστικά κέντρα: «Όμηροι» οι ασθενείς – Θα πληρώνουν τις εξετάσεις και θα παίρνουν τα λεφτά από τον ΕΟΠΥΥ , που όμως δεν θα τα δίνει!

0

Ανοίγουν από αύριο τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια αλλά συνεχίζουν την κινητοποίησή τους με με άλλη μορφή.

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το 85% του κόστους των εξετάσεων και θα καταθέτουν στον ΕΟΠΥΥ τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να λάβουν τα χρήματά τους πίσω.

Ωστόσο, όπως αποφασίστηκε στη μαραθώνια συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τα εργαστήρια και τα κέντρα θα κάνουν έκπτωση 15% στους ασφαλισμένους.

Από την κινητοποίηση αυτή αυτή εξαιρούνται ευπαθείς ομάδες ασθενών, όπως καρκινοπαθείς, και καρδιοπαθείς.

Δηλώσεις Ξανθού

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ δε θα αποζημιώσει τις εξετάσεις που θα κάνουν οι πάσχοντες στον ιδιωτικό τομέα αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται με καμία διαδικασία στον Οργανσιμό.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν σε ανάλογες κινητοποιήσεις είχε εκδοθεί ειδική υπουργική απόφαση ώστε να δοθούν τα χρήματα στους ασφαλισμένους.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι ο κλάδος έχει αρχίσει ήδη να συγκεντρώνει υπογραφές μέσω του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας αλλά και των περισσότερων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα σε καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και να γίνουν συλλογικές συμβάσεις με τον οργανισμό.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.