Και όμως γυρίζει λογιστάκο…

0

Και όμως γυρίζει… Ακατάπαυστα, εκείνη την ώρα που είσαι έτοιμος/η και υποβάλλεις, σίγουρος/η ότι έχεις τελειώσει το “θεάρεστο έργο” της συμπλήρωσης άλλης μιας δήλωσης πελάτη σου…

Και όμως γυρίζει… Στην οθόνη σου ψηλά, στην σελίδα της ΑΑΔΕ -και όχι πια του ιστορικού gsis.gr-, που δουλεύεις βλέπεις εκείνη το περίφημο “κυκλάκι”  να γυρίζει συνεχώς και μαρτυρικά, “αγκομαχώντας” να λειτουργήσει και να βάλει τέλος στο μαρτύριο της ολοκλήρωσης μιας ακόμα υποβολής ή μιας αποθήκευσης.

Αν είσαι τυχερός/η, λαμβάνεις το μήνυμα της αποδοχής και τότε πανηγυρίζεις, σαν να έπιασες κάποιο τζόκερ, κάτι σαν τον πρώτο λαχνό του λαχείου…
Αν όμως συνεχίζει να γυρίζει;
Τότε τον έχασες τον “πρώτο τον λαχνό” και ξαναδοκιμάζεις…

Στην καλύτερη κάτι έχει αποθηκευτεί, τις περισσότερες φορές όμως σε ξαναστέλνει στην “αφετηρία” για σε τιμωρήσει, σαν να έχεις κάνει κάτι κακό, αφού ότι έχεις κερδίσει -δλδ καταχωρήσει- το έχεις χάσει…

Και πάλι φυσικά θα ξεκινήσεις να καταχωρείς, ξαναδοκιμάζοντας ακόμα μια ηρωική είσοδο, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα είσαι πιο τυχερός/η και το “κυκλάκι” θα έχει φύγει και δεν θα παραμονεύει στο μέσο ή στο τέλος της νέας προσπάθειας σου, να εμφανιστεί.

Και επειδή έχεις σιχτιρίσει άπειρες φορές, όταν το δεις και πάλι να “γυρίζει” δεν μπορείς να μη βάλεις τα γέλια στο τέλος, λέγοντας “πάμε από την αρχή” αφού η “επανάληψις είναι η μήτηρ της μαθήσεως”…

Σε κάποια δε στιγμή της επιχείρησης “υποβάλλω φορολογική δήλωση ” θα κάνεις και την εμφάνιση σου στο fb με μια ανάρτηση του στυλ “Βρε παιδιά σέρνεται, μόνο σε εμένα συμβαίνει;” , αναζητώντας έτσι συμπαραστάτες-ομοιοπαθείς, ώστε να μην νιώθεις μόνος/η σε τούτο τον μάταιο κόσμο.

Όμως είσαι σίγουρος/η, ότι η  διαχρονική αξία ενός συστήματος υποβολής φορολογικών δηλώσεων -και όχι μόνο αυτού- βρίσκεται σε αδυναμία να εξυπηρετήσει το έργο του, να ανταποκριθεί, να λειτουργήσει… Και αυτό είναι μια σταθερή “αξία” !!!

Όσο για σένα Λογιστάκο, αυτή είναι “η αποστολή & ο δρόμος” σου, να αγναντεύεις την οθόνη, να παρακολουθείς το “κυκλάκι που γυρίζει”, να βλέπεις φωτογραφίες της συνδικαλιστικής ηγεσίας σου αγκαλιά με τους εκάστοτε πολιτικούς ιθύνοντες και που και που, να ρίχνεις και κανένα σχόλιο -καλή ώρα…- στο fb , για την άτιμη την τύχη σου.

Καλή δύναμη και καλή τύχη συνάδελφε & συναδέλφισσα…

Τάσος Σακελλαρόπουλος
Λογιστάκος και εγώ…

 



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.