Μία δεν φτάνει… Θα συνεχίσουμε;

0

Η πανελλαδική αποχή των Λογιστών από τις ηλεκτρονικές υποβολές της 18ης Ιουνίου, φαίνεται ότι είχε σημαντική συμμετοχή από τους ίδιους τους Λογιστές, αφού την ημέρα αυτή υποβλήθηκε περίπου  το 50% του μέσου όρου των δηλώσεων των τελευταίων 10 εργάσιμων ημερών του Ιουνίου, πριν την ημέρα της αποχής.

Ακριβώς εδώ είναι και το “κλειδί” που θα μπορούσαμε να δούμε, όλοι και όλες και κυρίως η συνδικαλιστική ηγεσία, ώστε να κεφαλοποιηθεί η συμμετοχή στην αποχή, η οργή, η αγανάκτηση και η κόπωση των Λογιστών στη περίοδο αυτή.
Είναι προφανές ότι η Πολιτεία θα πρέπει περαιτέρω να πιεστεί με μια σειρά πανελλαδικών κινητοποιήσεων, που δεν θα εξαντλούνται στα μεγάλα τραπέζια των υπουργείων και των ατέρμονων ανακοινώσεων.

Η μία λοιπόν μέρας αποχής, δεν φτάνει…
Απαιτείται να υπάρξει συνέχεια με συνέπεια, γιατί με απλά λόγια κανένα από τα αιτήματα που τέθηκαν ως ατζέντα για την πρώτη αυτή κινητοποίηση, δεν ικανοποιήθηκε από την Πολιτεία.
Τόσο απλά…

Δεν ζητήσαμε πχ. παράταση των φορολογικών δηλώσεων μέχρι 29 Ιουλίου, που κατά περίεργο τρόπο δόθηκε την ημέρα της αποχής μας… Ζητήσαμε μια σειρά από μέτρα και αποφάσεις που θα έδιναν μια ανάσα, σε ένα κλάδο που επί τρεις μήνες τώρα στηρίζει επί της ουσίας και εφαρμόζει, τα αλλοπρόσαλλα μέτρα στήριξης της οικονομίας από την εξάπλωση του ιού.

Ζητήσαμε σεβασμό κυρίως… Και αντ’ αυτού, “λάβαμε” μια παράταση ως ένδειξη απόλυτης ασέβειας και κοροϊδίας, αν σκεφτούμε μόνο ότι είναι η μικρότερη παράταση -σε ημέρες- των τελευταίων χρόνων (χωρίς κορονοϊό).
Πόσο παραπάνω μπορεί η Πολιτεία, να μας εμπαίζει;

Και τώρα;

Μα ίδια η Π.Ο.Φ.Ε.Ε σημειώνει, στο δελτίο τύπου του Απολογισμού της Ολομέλειας των Προέδρων Ενώσεων Μελών της: 
“…Η σύνοδος έκλεισε με ομόφωνη στήριξη των δράσεων του Δ.Σ. για όλο το παραπάνω διάστημα και ζήτησε να συνεχιστεί ο αγώνας με παρόμοιες κινητοποιήσεις τόσο ηλεκτρονικά όσο και δια ζώσης ανάλογα με την εξέλιξη της ανταπόκρισης των αιτημάτων μας από την Διοίκηση…”

Παράλληλα θέτει 10 αιτήματα, που ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή τα θεωρεί ελλειπή, θα πρέπει να μας κινητοποιήσουν άμεσα, αφού η Πολιτεία δεν έχει ικανοποιήσει ούτε αυτά -που προσωπικά ναι, τα θεωρώ ελλειπή-, ενώ εξακολουθεί το ίδιο μοτίβο ανακοινώσεων, απίστευτα ασφυκτικών ημερομηνιών και υποχρεώσεων.

Τώρα λοιπόν, απαιτείται να συνεχίσουμε…
ΌΧΙ με λόγια, ανακοινώσεις και “συναντήσεις”, αλλά με δράσεις που θα συσπειρώνουν πανελλαδικά αλλά και τοπικά, τους εξουθενωμένους  Λογιστές & Λογίστριες τούτης της Χώρας.

Αν η συνδικαλιστική ηγεσία δεν βρεθεί ή δεν επιθυμεί να βρεθεί  στο ύψος αυτών των περιστάσεων, ας το ξεκαθαρίσει και να “αφήσει” στα χέρια των Λογιστών, τη διεκδίκηση της ζωής μας, της επαγγελματικής και ίσως και της βιολογικής επιβίωσης μας.

Να προστεθούν ακόμα ξεκάθαρα, στα αιτήματα μας: 

  • Παράταση όλων των φορολογικών δηλώσεων έως 30/09/2020.
  • Κανένα πρόστιμο στις περιπτώσεις εκπρόθεσμων υποβολών οποιουδήποτε είδους δήλωσης μέχρι 30/09/2020.
  • Καμία ενασχόληση με το mydata στο 2020 και πιλοτική εφαρμογή το 2021.

Ας βρεθούμε όσοι/ες γίνεται περισσότεροι/ες σε αυτόν το αγώνα, ας κάνουμε κοινωνούς τους πελάτες μας γνωστοποιώντας τους ότι τα αιτήματα μας τους αφορούν, δεν λειτουργούμε μόνο για το σινάφι μας αλλά και για να σταθούν επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στα πόδια τους.

Οι επόμενες ημέρες θα μας “κρίνουν” όλους και όλες… 
Ας μη χαθεί άλλη μια ευκαιρία… Και αυτό δεν αφορά μόνο τη συνδικαλιστική ηγεσία…
Αφορά τον καθένα και την καθεμία απ’ εμάς…

Τάσος Σακελλαρόπουλος
Λογιστής που θέλει να παραμείνει κυρίως… Άνθρωπος


Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.