Τι θα γίνει φέτος με το Δώρο Πάσχα;

0

Πλησιάζει η ημερομηνία καταβολής του Δώρου Πάσχα 2021. Πόσα χρήματα θα λάβουν όσοι έχουν μπει σε αναστολή εργασίας.  

Τι ισχύει για το Δώρο Πάσχα 2021 για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασίας. Το Δώρο πληρώνεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, που φέτος πέφτει στις 28 Απριλίου.



Οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή θα λάβουν τα παρακάτω ποσά:

  • Εργαζόμενος σε αναστολή 1/1 – 30/4: Θα λάβει από το κράτος μόνο 267 ευρώ.
  • Εργαζόμενος σε αναστολή 1/1 – 31/3 με μισθό 1.000 ευρώ: Θα λάβει από το κράτος 200 ευρώ και από τον εργοδότη 250 ευρώ. Σύνολο Δώρου: 450 ευρώ.

Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1, ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος:

«Ο εργοδότης θα υπολογίσει την αναλογία που οφείλει στον πραγματικό μισθό που έτυχε να πάρει ο εργαζόμενος την περίοδο από 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Λέμε ”έτυχε”, διότι εάν ήταν στο ενδιάμεσο σε αναστολή, τότε το κράτος θα έρθει να υπολογίσει το δικό του μερίδιο στα 534 ευρώ.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, οριστική απόφαση του υπουργείο. Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν καταλήξει στο ποιο θα είναι το σύστημα καταβολής του Δώρου του Πάσχα για αυτήν την περίοδο, αλλά και για τους ανθρώπους που ήταν στο «Συν-Εργασία».

Αποτέλεσμα αυτού του συστήματος είναι να χάσουν από το Δώρο του Πάσχα όσοι ήταν περισσότερο χρόνο σε αναστολή και να κερδίσουν αυτοί που ήταν με μερική απασχόληση», τόνισε.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/


Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.