Ο Τσακ Νόρις… Λογιστής!

0

ΌΧΙ, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει…
Δεν είναι η πρώτη φορά που υφίσταται μια καταληκτική ημερομηνία,  με μια άλλη που ήρθε με απίστευτη καθυστέρηση και αφορά στην έναρξη…
Τούτη τη φορά όμως, ξεφύγαμε τελείως!

Και ναι σε μια “ήρεμη” χρονιά, που δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όπως πχ. μια πανδημία, που υπάρχουν νέες & σημαντικές φορολογικές αλλαγές και που στην οικονομία και στην κοινωνία όλα βαίνουν καλώς, η ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών δίνουν καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

 Και ναι, η καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε χωρίς να έχει υποβληθεί ούτε μια δήλωση, αφού το “σύστημα” προφανώς παρέμεινε ερμητικά κλειστό μέχρι τις 27 Μαίου 2021!
Και ναι από την 27η Μαίου 2021 έως το “σφύριγμα της λήξης”  απομένουν λιγότερες ημέρες από εκείνες της περσυνής χρονιάς, που ήδη είχε υποβληθεί (στις 27/05/2020) το 20% των συνολικών δηλώσεων έως την καταληκτική του 2020.
Και ναι, κάπου εκεί ανάμεσα έρχονται και τα περίφημα my data!

Όμως τι μας νοιάζει;
Δεν είναι ένας, δεν είναι μία… Είναι χιλιάδες οι Λογιστές/στριες, τύπου “Τσακ Νόρις” που πάλι θα τα καταφέρουν να υποβάλλουν περίπου 6,4 εκατομμύρια δηλώσεις, μόνο σε 93 ημέρες!
Καλά η λεπτομέρεια ότι από τις 93 ημέρες, οι 30 αφορούν στον Αύγουστο, κρίνεται ως αμελητέα…
Άλλωστε εδώ και 15 μήνες -και όχι μόνο- τους δοκιμάσαμε και τα καταφέρνουν, μια χαρά…
Μια χαρά στηρίξαν την οικονομία και με οικονομία μάλιστα, αφού έκαναν τη δουλειά του Δημοσίου με απαράμιλλη “αυτοθυσία” και προθυμία!

Όμως τι μας νοιάζει;
Υπάρχει το ιδανικό “μείγμα”…
Ο Λογιστής “Τσακ Νόρις”, η συνδικαλιστική του ηγεσία που ουσιαστικά συναινεί και η κοινωνία που δεν αντιδρά… Όλα καλά θα πάνε!
«Καλό κουράγιο Ελληνες» όπως έλεγε ένας “καλός” φίλος της Χώρας μας στο μακρινό 2010…

ΥΓ. Τα δεδομένα του πίνακα αντλήθηκαν από το επίσημο site της ΑΑΔΕ.


Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.