Έρχονται ιδιώτες διευθυντές στον ΕΦΚΑ – Οι 5 άξονες του νομοσχεδίου

0

Άνοιγμα του ΕΦΚΑ στον ιδιωτικό τομέα πραγματοποιείται με  νομοσχέδιο που προωθείται. Εφεξής, ο Φορέας θα έχει το δικαίωμα να προσλαμβάνει και διευθυντικά στελέχη, για επιτελικές θέσεις ευθύνης, από τον ιδιωτικό τομέα. Έως τώρα το συγκεκριμένο δικαίωμα το διατηρούσε μόνο για τις θέσεις του διοικητή και του υποδιοικητή. Εφεξής επεκτείνεται αυτή η διαδικασία και για τους διευθυντές.

Παράλληλα αλλάζει εντελώς το καθεστώς που θα ισχύει και για τη χρήση του μοντέλου outsourcing, με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Φορέα (π.χ., μηχανοργάνωση) σε ιδιώτες, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία. Το υπουργείο Εργασίας έχει έτοιμες τις βασικές παρεμβάσεις, τις οποίες αναμένεται να θέσει σε διαβούλευση για τον Δεκέμβριο. Στόχος είναι στις αρχές του νέου έτους να εισαχθεί το σχέδιο νόμου προς ψήφιση στη Βουλή.



 Οι βασικές παρεμβάσεις που θα υπάρχουν στο νομοσχέδιο:

– Δημιουργία νέου οργανογράμματος, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η εφαρμογή του υπάρχοντος. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει η πρόταση να παρέχεται εφεξής το δικαίωμα της αξιοποίησης ιδιωτικής εταιρείας συμβούλων για την καλύτερη πραγματοποίηση του τελικού οργανογράμματος. Εντοπίστηκαν δυσλειτουργίες στο σημερινό οργανόγραμμα, τόσο ως προς την επιμέρους λειτουργία στα υποκαταστήματα όσο και ως προς την κατανομή των διαφόρων θέσεων ανά την επικράτεια.

-Σε επιτελικές θέσεις του Φορέα θα μπορούν εφεξής να τοποθετούνται στελέχη και από τον ιδιωτικό τομέα.

-Υπάλληλοι θα μπορούν να μετατάσσονται ταχύτερα και να γίνονται επίσης πιο γρήγορα δεκτές οι αποσπάσεις τους.

-Το σύστημα μηχανοργάνωσης, αλλά και προμηθειών θα αλλάξει. Θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου θα χρειαστεί να δοθεί το management του όποιου έργου εκτός ΕΦΚΑ, δηλαδή σε ιδιώτες που έχουν το know-how, για να φέρουν με επιτυχία εις πέρας τον στόχο.

– Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Tα ακίνητα που έχει στη διάθεσή του ο Φορέας ανέρχονται στα 520. Από αυτά, τα 239 είναι πλήρη κτίρια, τα 169 είναι γραφεία ή διαμερίσματα, τα 71 είναι οικόπεδα και τα 49 αγροτεμάχια.



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.