Η θεωρία του “αγέννητου παιδιού” μπήκε στα ελληνικά σχολεία απ’ την πόρτα, για να βγει απ’ το παράθυρο

0

Αλγεινές εντυπώσεις και ανησυχία έχει προκαλέσει -και παρά την ανάκλησή της έγκρισης του προγράμματος- ένα “εκπαιδευτικού χαρακτήρα” βίντεο, το οποίο “μπήκε” στα γυμνάσια της χώρας και ως θέμα του είχε την Προγεννητική Αγωγή, μέσα στην οποία άγνωστο πώς (!), “χώρεσε” η προβληματική θεωρία του «αγέννητου παιδιού».

Της Χριστίνας Γαλανοπούλου



Ως γνωστόν, σύμφωνα με αυτή, η ζωή του εμβρύου αρχίζει με τη σύλληψη και εκεί “χτίζονται” τα πατριαρχικά ψευδοδιλήμματα περί της νομιμότητας των αμβλώσεων, που ήδη ταλαιπωρούν με θανάτους και κακουχίες, εκατομμύρια γυναίκες σε όλη την Ευρώπη.

Το ακόμα πιο σκανδαλώδες είναι ότι ένα από τα βίντεο αυτά που απευθύνονται σε κορίτσια και αγόρια Γυμνασίου (και ενώ τόσος κόπος έγινε για να ενταχθεί το μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης, έστω και πιλοτικά στα ελληνικά σχολεία), υποστηρίζει την ακόμα πιο ακραία θεωρία που θέλει το έμβρυο να ζει ακόμη και στη σκέψη της γυναίκας που αποφασίσει να γίνει μητέρα..!

Πριν από λίγο, φυσικά, και μετά τις οργισμένες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, έγινε γνωστό ότι ανακλήθηκε η αρχική έγκριση του Προγράμματος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου “Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής”, ωστόσο το κακό είχε γίνει όταν μία κυρία από τη συγκεκριμένη εταιρεία ακούγεται να αναλύει και να ευλογεί τέτοιου είδους αντιλήψεις που φτάνουν στα ελληνικά σχολεία από τις πεποιθήσεις μιας φυλής στην Αφρική.

Ας μη σχολιαστεί καθόλου το περιεχόμενο άλλου βίντεο στο οποίο η επικεφαλής της εταιρείας, Ιωάννα Μαρή, ακούγεται να υποστηρίζει ότι η μάνα, εκτός από το αίμα περνά στο έμβρυο και τα συναισθήματα και τις σκέψεις της, ως πνευματική τροφή. Ότι όλες οι ασθένειες που μετά από χρόνια θα εμφανίσει το μωρό είναι σε άμεσο συσχετισμό με το “είδος” της εγκυμοσύνης της μητέρας του. Ήταν ευτυχισμένη; Είχε καλό και ήσυχο βίο; Τι ακούμε κι εμείς και τα παιδιά που κατά καιρούς πρέπει να υποστούν έστω και για λίγο αυτές τις αναχρονιστικές, αντιεπιστημονικές αρλούμπες.

Με λίγα λόγια, να είσαι μαθήτρια ή μαθητής και να εκπαιδεύεσαι στο ότι η μαμά σου φταίει για όλα, και τα καλά και τα κακά. Μια ολόκληρη κοινωνία να παρακολουθεί τη γυναίκα να “κατηγορείται” για το είδος της εγκυμοσύνης της -τη στιγμή που πολλές γυναίκες μπορεί να μην έχουν καν λόγο σε αυτό-, να “κατηγορείται” η μητέρα και ως “φονιάς” ακόμα και στην περίπτωση που σκεφτεί να προχωρήσει σε άμβλωση, για τους απολύτως προσωπικούς της λόγους, με το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της κυριότητας του σώματος της που έχει κάθε άνθρωπος..!

Τα ερωτήματα που προκαλούνται τώρα -και παρά την άρον άρον ανάκληση του προγράμματος- είναι πώς κάτι τέτοιο πέρασε με την έγκριση της υπουργού Παιδείας και μήπως αυτό το νέο “χτύπημα” είναι η επιστροφή της εμμονής που έχει προκύψει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με τις απόπειρες ελέγχου της γονιμότητας των ελληνίδων και επηρεασμού της απόφασής τους να γίνουν μητέρες (καθώς κανείς δεν ξεχνά το ντροπιαστικό “Συνέδριο Γονιμότητας”).

Πηγή: https://www.lifo.gr/

Το άρθρο απηχεί τις προσωπικές απόψεις του/της συντάκτη/τριας και δεν απηχεί κατ’ ανάγκη, τις απόψεις της ομάδας “ForolinΕυζήν” και του Foroline.gr.



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.