Μια Πρωτοβουλία : Ο Συνήγορος των ΑμεΑ

12
Μια Πρωτοβουλία που αξίζει να ανακαλύψουμε και να υποστηρίζουμε..

Ο Συνήγορος των ΑμεΑ είναι μια διαδικτυακή ομάδα όπου μπορούν οι πολίτες να γράφουν οτιδήποτε αφορά τα δικαιώματά τους, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, με σκοπό να μάθουν να τα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά.

Η πρωτοφανής οικονομική κρίση έχει δραματικές συνέπειες στη ζωή των πολιτών με αναπηρίες και τη λειτουργία του κράτους των υπηρεσιών του. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, έχοντας γίνει γνωστός από την ακτιβιστική δραστηριότητα στο διαδίκτυο ως «Δωρεάν συμβουλές σε ΑμεΑ και οικονομικά αδύναμους», καλώ την κοινότητα των ΑμεΑ να συμμετέχει σ’ αυτή τη διαδικτυακή ομάδα, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσπάθειά μου και να μετατραπεί σε συλλογική.
Πρέπει η σχέση των πολιτών – κυρίως των ατόμων με αναπηρίες και των οικονομικά αδύναμων – με το κράτος να τεθεί στο επίκεντρο κάθε θεσμικής πρωτοβουλίας κι εφόσον το κράτος δεν φροντίζει για το αυτονόητο τότε αναλαμβάνουμε εμείς την πρωτοβουλία να του δείξουμε το πως πρέπει να ενεργήσει.
Φίλες και φίλοι μου, ονομάζομαι Ανδρέας Μπαρδάκης, δεν είμαι δικηγόρος, εργάζομαι πολλά χρόνια ως βοηθός-λογιστής και μέσα από αυτή την αυτοδίδαχτη προσπάθεια έχω εξειδικευτεί στα θέματα που αφορούν τα φορολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ΑμεΑ, κυρίως όταν συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες της Διοίκησης, όπως είναι η Πρόνοια, η Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Από τον Ιούλιο του 2014 έχω δημιουργήσει στο διαδίκτυο ιστοσελίδες όπου αρθρογραφώ και απαντώ σε ερωτήσεις, όμως οι ερωτήσεις σε καθημερινή βάση έχουν γίνει τόσες πολλές ώστε αναγκαστικά πρέπει να στρέψω αυτή την προσπάθειά μου σε συλλογική.

Έτσι λοιπόν, σας ζητάω να γίνετε μέλη αυτής της ομάδας στο Facebook, το όνομα της οποίας σημαίνει τον αυτονόητο θεσμό που το κράτος πρέπει να δημιουργήσει και σας καλώ να κάνετε γνωστά στον κόσμο όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά με τη Διοίκηση.

‘Ενας άλλος λόγος είναι ότι μόνος μου δεν προλαβαίνω να απαντάω στα δεκάδες μηνύματα που λαμβάνω στις ιστοσελίδες μου. Γι΄αυτό χρειάζεται να είμαστε ομάδα.

Βεβαίως, ο Συνήγορος των ΑμεΑ εννοείται ότι είναι και στο πλευρό των μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Ανδρέας Μπαρδάκης
https://www.facebook.com/groups/1240016732679704/?fref=ts

Αναδημοσίευση από το http://logistis-amea.blogspot.gr/

12 Σχόλια

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ on

    Παρακαλώ θα ήθελα την βοήθειά σας. Ο γιός μου είναι παραπληγικός απο το 2009. Σήμερα είναι 35 ετών. Τον έχω ασφαλισμένο εγώ. Η τελευταία απόφαση ΚΕΠΑ είναι εφόρου ζωής. Απο τα κεντρικά ΙΚΑ μία υπάλληλος η οποία είναι παραπληγική και η ίδια και προϊσταμένη στο τμήμα παροχών επιμένει να βγάλω ατομικό βιβλιάριο υγείας στον γιό μου. Πηγαίνω στο ΙΚΑ που ανήκω και μου λένε δεν γίνεται διότι τον έχω ασφαλισμένο εγώ. Αλήθεια τι θα γίνει αν εμείς πάθουμε κάτι? Μήπως γνωρίζεται κάτι για το παραπάνω θέμα?

  2. Καλημέρα σας
    Το ερώτημα σας μπορείτε να το υποβάλετε στο https://www.facebook.com/groups/1240016732679704/?fref=ts , όπου πιθανόν εξειδικευμένοι συνάδελφοι να μπορέσουν να σας απαντήσουν.Ειλικρινά και με απόλυτο σεβασμό και ευθύνη απέναντι σας, δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε.
    Να είστε καλά.

  3. χαιρετε
    ειμαι αναπιροσ με παρκινσον και εχω 67%.δεν μου δινουν με τιποτα 80%.ομοσ εγο επίσης Υποφέρω από ισχιαλγία αιπνια και ακινιτοπιισι δεκσιον ακρον.μπορω να κανω τιποτα να περασω απο επιτροπη και να σινδεσο με το ποσοστο που ιδι εχο για να πιασο το 80 %.
    εφχαριστω

  4. ΒΛΑΧΟΥ ΑΡΓΥΡΩ on

    καλησπερα ειμαι ατομο με αναπηρια 67% δουλευα για οχτω χρονια σε επιχειρηση του δημου μεσω προγραμματος του οαεδ εκανα καταγγελια γιατι μου χρωστανε λεφτα κανανε εφεση ομως μου χρωστανε ηδη εναν χρονο ενσημα κανανε ενσταση τι αλλο πρεπει νακανω συνταξη δεν μπορω γιατι λειπουν τα ενσημα ενος χρονου ασφαλεια δεν εχω που να απευθυνθω

  5. Αχιλλεας κρεμιωτησ on

    δεν υπαρχει κανενας εξειδικευμενος σε εκεινη την ομαδα και ουσιαστικα μαθαινεις πληροφοριες που δεν ισχυουν ,οταν δε τους ξεμπροστιασεις σε βγαζουν εκτος για να μην βγαινουν τα απλυτα τους στην φορα ,ο κ.Μπαρφακης δεν εχει καμια εξιδικευση και ουσιαστικα μαζευει ψηφοφορους ιδη εψω καταγγειλει και στο συνηγορο του πολιτη αλλα και στο kathimerinotita την δραση του εμενα μου προτεινανε να βρω ψυχιατρο να μου γραψει ψυχολογικα προβληματα για να ανεβασω το ποσοστο της αναπηριας μου εχω κρατησει τα μυνηματα

  6. Αχιλλεας κρεμιωτησ on

    λετε ψεμματα δεν υπαεχει κανενας εξιδεικευμενος γνωμη απο αλλους Αμεα παιρνεις και οι πληροφοριες που δινουν οι διαχειριστες ειναι εκτος πραγματικοτητας

  7. Καλημέρα… ‘Έχετε το δικαίωμα να εκφράζετε την άποψη & την εκτίμηση σας.
    Το προσβλητικό συμπέρασμά σας για το site μας, δημοσιεύεται από εμάς με την επισήμανση κάθε δικαιώματος μας να μην δημοσιεύσουμε οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο σας, που κρίνουμε εξίσου προσβλητικό.

  8. Χρυσα on

    Καλησπέρα! Ο πεθερός Μ έχει 74% αναπηρία δεν έχει κανένα εισόδημα και σύνταξη δεν μπορεί να πάρει λόγο ηλικιας! Μπορείτε να Μ πείτε να μπορώ να απευθυνθώ κάπου για να δω τι δικαιούται???? Με την πρόνοια έχω έρθει σε επαφή αλλά αποτέλεσμά κανένα!!!!

  9. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε άτομο με αναπηρία 67%, που παίρνει επίδομα, κ έχει κλειστά 2 μαγαζιά, αν τα ενοικιάσει π.χ. από 200 ευρώ το ένα, θα κοπεί το επίδομα; Δηλ. ποια είναι τα φορολογικά κριτήρια, γιατί στο διαδίκτυο δεν μπόρεσα να βρω ξεκάθαρη απάντηση!

  10. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ on

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ EMAIL ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥ Ν 612/77, ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΕΠΙΝΟΕΙ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΧΘΕΣΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ;

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.