Εκλογές ΕΦΕΕΑ: Ξεκίνησε η πολυήμερη διαδικασία…

0

Από τη Τρίτη 01 Μαρτίου, ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στην Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022.

Η διαδικασία αφορά στην εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, της Εξελεγκτικής επιτροπής, του Πειθαρχικού Συμβουλίου αλλά και των αντιπροσώπων της ΕΦΕΕΑ στην ΠΟΦΕΕ.
Θα πραγματοποιηθεί από 01/03-04/03 και από 08/03-13/3 στο Ξενοδοχείο ΝΟVOTEL, που βρίσκεται στην οδό Μιχαήλ Βόδα 4-6 στην Αθήνα και ώρες από  11:00πμ  έως  19:00μμ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Λογίστριες και οι Λογιστές της Ένωσης που είναι μέλη της ΕΦΕΕΑ και είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι/ες, ενώ θα πρέπει κατά την προσέλευση τους  να έχουν μαζί τους  κάποιο έγγραφο  ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κ.λπ.).

Στις εκλογές συμμετέχουν 5 παρατάξεις όπου κάθε εκλογέας μπορεί να επιλέξει να θέσει, στο ψηφοδέλτιο της επιλογής του,  για το Δ.Σ έως και 9 σταυρούς , για την Εξελεγκτική έως και 2 σταυρούς, για το Πειθαρχικό έως και 4 σταυρούς και για αντιπροσώπους για την ΠΟΦΕΕ  έως και 20 σταυρούς.

Να θυμίσουμε επίσης ότι η Γενική Συνέλευση της ΕΦΕΕΑ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/02/2022 με μικτό τρόπο συμμετοχής (δια σώζης και ηλεκτρονικά) με την καταψήφιση του Διοικητικού απολογισμού, την οριακή υπερψήφιση του Οικονομικού απολογισμού και τέλος με την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής όπου η παράταξη του απερχόμενου Προέδρου εξέλεξε 1 μέλος στα 3 που τη απαρτίζουν.
Να αναφέρουμε εδώ ότι τα τελικά αποτελέσματα των παραπάνω ψηφοφοριών, ουδέποτε είδαν το φως της δημοσιότητας, αφού η πλειοψηφούσα παράταξη του απερχόμενου ΔΣ δεν τα κοινοποίησε ούτε καν στο site της Ένωσης. Η μόνη αναφορά ήταν στα διαδικτυακά αποτελέσματα που  ήταν πιο “συμπαθητικά” για τη συγκεκριμένη παράταξη.
Σήμερα και αυτά τα αποτελέσματα “εξαφανίστηκαν” από το site της Ένωσης.

Με την έναρξη της  διαδικασίας υπήρξε και το “ντιμπέιτ” των παρατάξεων που συμμετέχουν στις εκλογές, με την ευθύνη του https://www.taxheaven.gr/ . Μια προσπάθεια πραγματικά θετική, που έστω και στο λίγο χρόνο διάρκειας της αξίζει να παρακολουθήσουμε, από το κανάλι του κόμβου.

Τελειώνοντας τη σημερινή ενημέρωση, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το κομβικό θέμα -κατά τη γνώμη μας- σε αυτές τις εκλογές, θα είναι το θέμα της συμμετοχής και εννοείται τα τελικά αποτελέσματα που θα φανερώσουν αν η Ένωση προχωρήσει σε ένα άλλο δρόμο από την πεπατημένη πολλών χρόνων, τα αποτελέσματα της οποίας όλοι/ες γνωρίζουμε. 

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.