Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση στην έναρξη αποπληρωμής

0

Ένα ακόμα μήνα θα έχουν περιθώριο όσες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες έλαβαν ενίσχυση μέσω των Επιστρεπτέων Προκαταβολών για να αποπληρώσουν τα ποσά που πρέπει να επιστρέψουν εφάπαξ ή σε 96 δόσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικώ ι τα σχετικά εκκαθαριστικά σημειώματα θα αρχίσουν να αποπληρώνονται στα τέλη Ιουνίου είτε εφάπαξ, κερδίζοντας επιπλέον έκπτωση 15% είτε σε 96 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται στα τέλη Ιουλίου . Μάλιστα οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις αναμένεται να εκδοθούν έως το τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Ααπό τα 8,3 δισ. ευρώ που έλαβαν συνολικά οι επιχειρήσεις μέσω των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα επιστραφούν τα 3 δισ. ευρώ ενώ εισπράξιμα θεωρούνται περίπου τα 2,3 δισ. ευρώ

Παρατείνεται ο μειωμένος ΦΠΑ

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, έρχεται η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές για ακόμα 6 μήνες, δηλαδή έως το τέλος του 2022. Το συγκεκριμένο μέτρο θα κοστίσει στον προϋπολογισμό  250 εκατ. ευρώ.



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.