Αγώνας για την… καρέκλα στο υπουργείο Εργασίας

0

Εργαζόμενοι ετών… 68 και άνω, παραμένουν στις διευθυντικές θέσεις τους, με διαδοχικές εξαμηνιαίες παρατάσεις, αντί να βγουν στην σύνταξη. Άλλοι πάλι, ενοχλημένοι από τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας, προτιμούν να αποχωρήσουν και μέσω κινητικότητας να μεταφερθούν σε άλλο πόστο στον Δημόσιο Τομέα, αφήνοντας όμως δυσαναπλήρωτο κενό.

του Βασίλη Αγγελόπουλου

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που για να «πιάσουν την καρέκλα», υπογράφουν τα πάντα και ας οδηγηθεί κάποιος συνάδελφός τους σε αναίτια υποβάθμιση.



Είναι τα «έργα και ημέρες» στο υπουργείο Εργασίας, που έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των εργαζόμενων στην Σταδίου 29 και όχι μόνο. Μάλιστα, ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης, με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση,  καταγγέλλει τα κακώς κείμενα και με βαρύς χαρακτηρισμούς, όπως «ντροπή και αίσχος», κάνει λόγο για «θλιβερή και απελπιστική κατάσταση».

Οι βολές προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, είναι ευθείες. Στην καταγγελία του Συλλόγου, τονίζεται ολοκάθαρα ότι η υπηρεσιακή Γραμματέας, απευθυνόμενη προς έναν υποψήφιο για διευθυντική θέση, φέρεται να του είπε ότι ενώ είναι ικανός, δεν θα προαχθεί, επειδή δεν είναι αρέσει στην πολιτική ηγεσία! Προχώρησε δε και στον… ολιστικό σχολιασμό ότι τα χρήματα δεν είναι το παν, ας μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα.

Γίνεται λόγος για υπαλλήλους – υποτακτικούς, φοβισμένους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πρόοδο της υπηρεσίας, που ασφαλώς και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Είναι προφανές ότι όταν αυτές οι καταγγελίες συνοδεύονται από επίσημη παραίτηση υψηλόβαθμου στελέχους της Κοινωνικής Ασφάλισης, που προτίμησε να αφήσει  μια  καριέρα 18 ετών για να μετακινηθεί σε άλλο τομέα του Δημοσίου, τότε χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Πολλώ δε μάλλον όταν διαπιστώνεται ότι αποψιλώνονται από ικανά στελέχη,  κρίσιμοι τομείς του υπουργείου, όπως είναι οι παροχές.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα που βγάζει προς τα έξω το υπουργείο Εργασίας,  μόνο ενότητα για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, δεν δείχνει. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ορίστηκε ο πρώτος Διοικητής της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας και υπήρξαν και εκεί καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες…

πηγή: naftemporiki.gr



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.