Συνοψίζοντας… 15 Φεβ. 2016

0

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Η εβδομάδα ξεκινά με τα φλέγοντα ζητήματα για την κυβέρνηση, αλλά και την χώρα να παραμένουν ανοιχτά. Ως εκ τούτου και η ατζέντα της ειδησεογραφίας περιστρέφεται γύρω απ’ αυτά.

Με το προσφυγικό να παραμένει στην κορυφή και την απειλή για κλείσιμο των συνόρων να είναι πιο έντονη από ποτέ η εβδομάδα αναμένεται να κινηθεί στους ρυθμούς του.  Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ,  λοιπόν,  η ελληνική κυβέρνηση δίνει  ύστατη μάχη έως και τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σε μια-απέλπιδα προς το παρόν-προσπάθεια να μην κλείσουν τα σύνορα με τη FYROM. Καθοριστικό για τις εξελίξεις αναμένεται να είναι το τριήμερο (Τετάρτη έως Παρασκευή) που ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό.

Την ίδια ώρα οι βόμβες του Τόμσεν συνεχίζονται καθώς επανέφερε τις απαιτήσεις του για απολύσεις εδώ και τώρα στο δημόσιο και για να κάνει πιο «γλυκιά» την απαίτηση του φρόντισε να προσθέσει ότι προτείνει απολύσεις αντί για αύξηση στους φόρους.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ προτείνει  οροφή στις συντάξεις στα 1.500 ευρώ, κατάργηση εφάπαξ και απολύσεις μέσω ιδιωτικοποιήσεων.

Στο μέτωπο των αγροτών τώρα. Οι αγρότες επέστρεψαν στα μπλόκα συνεχίζοντας τους αποκλεισμούς των δρόμων και περιμένοντας συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, τα ρεπορτάζ αναφέρουν, πως δεν υπάρχει συναίνεση ώστε να διεξαχθεί μία συνάντηση, αλλά το κάθε «μπλόκο» επιθυμεί να δει ξεχωριστά τον πρωθυπουργό.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.