Ξεπάγωσε το μέτρο: Πρώτοι πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο

0

Αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς βρίσκονται ξανά χιλιάδες πολίτες με χρέη στο Δημόσιο, είτε γιατί μπόρεσαν «εκδιώχθηκαν» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων μετά την αυστηροποίηση των όρων της παραμονής τους σε αυτήν,είτε γιατ’ι, απλώς δεν έχουν να πληρώσουν
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.publicrevenue.gr μέσω της οποίας γίνονται οι αντίστοιχες αναγγελίες, στις 16 Μαρτίου βγαίνει στο σφυρί αγροτεμάχιο 1.632 τ.μ. στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με τιμή πρώτης προσφοράς 10.400 ευρώ. Ακολουθεί, στις 13 Απριλίου η εκποίηση διαμερίσματος 66 τ.μ στη Θεσσαλονίκη με τιμή εκκίνησης τα 56.000 ευρώ. Αθροιστικά, και για τα δύο ακίνητα, το κέρδος για τα κρατικά Ταμεία ξεκινά από τα 66.000 ευρώ.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Η διαδικασία των πλειστηριασμών θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ιστοσελίδας www.publicrevenue.gr
Ο ενδιαφερόμενος θα μπορέσει να δει online όλα τα στοιχεία για τα προς πλειστηριασμό ακίνητα, όπως την ακριβή τους θέση στον χάρτη ή εξωτερικές φωτογραφίες από το street view της Google. Επίσης την ημερομηνία και τον τόπο που θα γίνει ο πλειστηριασμός, μαζί με την τιμή εκκίνησης για κάθε ακίνητο.

Στο μικρό διάστημα, πάντως, που είχε λειτουργήσει το μέτρο, πριν τα capital control, συγκέντρωσε περιορισμένο ενδιαφέρον, είτε λόγω του σχετικά υψηλού τιμήματος (αντικειμενική αξία) είτε λόγω μη ελκυστικών ακινήτων που προσφέρονταν (κυρίως παλαιά διαμερίσματα, αγροτεμάχια και βιομηχανικά ακίνητα).
Άρα η διαδικασία ελάχιστα προσέφερε μέχρι τώρα στα κρατικά Ταμεία. Χαρακτηριστικό είναι πως πέρυσι, το υπουργείο Οικονομικών βρέθηκε αντιμέτωπο με νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 13,480 δισ. ευρώ εκ των οποίων με διάφορα μέσα, από ρυθμίσεις έως κατασχέσεις, εισπράχθηκαν τελικά 2,2 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, το μέτρο ασκεί πιέσεις στους φορολογούμενους.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.