Συνοψίζοντας… Τετάρτη 17 Φεβ. 2016

0

Ξεκινάει από σήμερα Τετάρτη το κρίσιμη τριήμερο για το προσφυγική ζήτημα, το οποίο, όπως άλλωστε αναμενόταν, έχει τη μερίδα του λέοντος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αλλά και στα κύρια θέματα των sites.

Το ενδιαφέρον, λοιπόν, μεταφέρεται στις Βρυξέλλες, καθώς εκεί φτάνει σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας –μία μέρα πριν την κρίσιμη σύνοδο κορυφής- προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τόσο για το προσφυγικό αλλά και για την πορεία της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός που προσπαθεί με κάθε τρόπο να πάρει μία ανάσα έχει, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, επενδύσει πολλά σε αυτή τη συνάντηση.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ, γίνονται προσπάθειες για να τονωθεί η θέση της Ελλάδος και μειωθεί η δυναμική των χωρών που επιθυμούν το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων. Στο πλαίσιο αυτό και η συνέντευξη του Γιούνκερ στη Bild  όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Δεν θα ήταν ούτε νόμιμο ούτε πολιτικά αποδεκτό να συνεργαστούμε με τρίτες χώρες προκειμένου να κλείσουμε τα σύνορα σε ένα από τα κράτη μέλη μας».

Την ίδια στιγμή ωστόσο που συμβαίνουν αυτά σε διάφορες περιοχές τις Ελλάδος, όπου στήνονται τα “hot spot” για τους πρόσφυγες, οι κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων που αντιτίθενται πυκνώνουν. Μάλιστα, απ’ ό,τι φαίνεται, της κατάστασης σπεύδουν να επωφεληθούν και «γνωστοί άγνωστοι», που επενδύουν πολιτικά στην ξενοφοβία.

Στο εσωτερικό τώρα τα αγροτικά μπλόκα παραμένουν και η κίνηση στους εθνικούς δρόμους γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Οι χθεσινές συνελεύσεις των αγροτών δεν άλλαξαν κάτι και παρά την «τριχοτόμηση» τους τα μπλόκα παραμένουν όπως και οι πολύωροι αποκλεισμοί.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.