Σκωτία: Στον δρόμο της τετραήμερης εργασίας, μετά τα θετικά αποτελέσματα

0

Η Σκωτία θα εφαρμόσει το πείραμα της τετραήμερης εργασίας σε κάποιες υπηρεσίες του δημοσίου, με την έναρξη πιλοτικών προγραμμάτων που θα διαρκέσουν περίπου 12 μήνες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

Ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ αναμένεται να ανακοινώσει το σχέδιο την Τρίτη ανέφερε η εφημερίδα, χωρίς να επικαλείται πηγές.



Οι σύμβουλοι της κυβέρνησης προσδοκούν ότι τα κρατικά προγράμματα θα παρακινήσουν τον ιδιωτικό τομέα να προβεί σε παρόμοιες αλλαγές, βελτιώνοντας την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των εργαζομένων και δίνοντας ώθηση στο Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας του Γιουσάφ ενόψει των εκλογών που αναμένονται το επόμενο έτος, ανέφεραν οι Times.

Πέρυσι, πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, δοκιμή της εβδομάδας εργασίας τεσσάρων ημερών. Σχεδόν 3.000 εργαζόμενοι σε 61 οργανισμούς εφάρμοσαν τετραήμερη εργασία για έξι μήνες.

Η πλειονότητα των εργοδοτών που συμμετείχαν στο πειραμα, συνέχισαν την τετραήμερη εβδομάδα όταν αυτό τελείωσε, επικαλούμενοι κέρδη στα έξοδα, και μείωση της εξουθένωσης των εργαζομένων.

Μια σειρά από μικρότερης κλίμακας δοκιμές στις ΗΠΑ, την Ιρλανδία και την Αυστραλία έδωσαν παρόμοια αποτελέσματα.

πηγή: naftemporiki.gr



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.