Συνοψίζοντας… Παρασκευή 19 Φεβ. 2016

0

Μαζί ξανά… Τη Δευτέρα 22 Φεβ. 2016

 

Η λογική έδειχνε πως σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, όλα τα βλέμματα και μαζί τα πρωτοσέλιδα θα  ήταν στραμμένα στη σύνοδο κορυφής για το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως καμία εφημερίδα δεν αφιέρωσε το πρωτοσέλιδο στα αποτελέσματα της πρώτης μέρας της συνόδου σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες.

Και αυτό γιατί  όπως φάνηκε ήδη πριν την έναρξή της και ιδίως  μετά τις δηλώσεις Γιουνκέρ έπειτα από τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και αυτές της καγκελαρίου Μέρκελ, το κλίμα για την Ελλάδα είχε αλλάξει υπέρ της και τα βέλη των ισχυρών χωρών κατευθύνθηκαν προς την Αυστρία και προς τις χώρες της ομάδας Βίζεγκραντ. Σε κάθε περίπτωση όπως όλα δείχνουν σε αυτή τη φάση το μόνο που θα περιληφθεί στο κείμενο είναι μια διατύπωση για αποφυγή μονομερών ενεργειών από τα κράτη μέλη στο προσφυγικό. Το βασικό θέμα στη σύνοδο είναι το Brexit και σε αυτό έχουν επικεντρωθεί οι ισχυροί παράγοντες. Η πλάστιγγα κλίνει προς την συμφωνία στο ζήτημα της Βρετανίας, με μικρές τεχνικές και νομικές τροποποιήσεις.

Στις Βρυξέλλες όμως πραγματοποιήθηκαν χθες πολλές συναντήσεις τόσο του πρωθυπουργού αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε ό,τι αφορά στα συμπεράσματα αυτών των συναντήσεων τα μέσα τα παρουσιάζουν υπό διαφορετικό το καθένα οπτικό πρίσμα. Στο μεταξύ ο Γ. Νταϊσμπλουμ φαίνεται ότι κινείται στη γραμμή Δ.Ν.Τ. και ζητά μείωση στις συντάξεις. Σίγουρα όμως περισσότερα για τις προθέσεις των δανειστών θα διαφανούν ύστερα από τη σημερινή τριμερή συνάντηση που θα έχουν Τσίπρας, Μέρκελ και Ολαντ.

Στο εσωτερικό τα αγροτικά μπλόκα παραμένουν. Οι αγρότες  δεν δείχνουν διάθεση υποχώρησης και σποραδικά προβαίνουν και σε καταλήψεις υπηρεσιών, νομαρχιών και άλλων κυβερνητικών κτιρίων στην περιφέρεια. Στα υπόλοιπα θέματα η υπόθεση του Μανώλη Σφακιανάκη με τη μετάθεση του από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τα επακολούθησαν αυτής συνεχίζουν να απασχολούν και τα πρωτοσέλιδα αλλά και τις μέσα σελίδες των εφημερίδων. Τέλος, όπως είναι άλλωστε φυσικό ο τραγικός θάνατος του Παντελή Παντελίδη απασχολεί πρωτοσέλιδα και τις μέσα σελίδες του τύπου, όπως και όλων σχεδόν των sites.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.