Συνοψίζοντας… Δευτέρα 22 Φεβ. 2016

0

Η εβδομάδα ξεκινάει με την ειδησεογραφία να μεταφέρεται στα εσωτερικά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Πρώτο θέμα ως εκ τούτου σε μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου η προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με μερίδα εκπροσώπων των αγροτών. Και γράφουμε μερίδας γιατί οι αγρότες από το μεγάλο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα εξακολουθούν να ζητούν ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Τώρα αναφορικά με τις προτάσεις που θα ρίξει στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να «ανοίξει» ο δρόμος για την εκτόνωση των… μπλόκων, τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη  να προτείνει στους εκπροσώπους των αγροτών να ισχύσει η μεταβατικότητα από το 2021 και όχι από το 2019 και επίσης να έχουν τη δυνατότητα καταβολής χαμηλότερων ασφαλιστικών εισφορών εάν επιθυμούν να λαμβάνουν μικρότερη σύνταξη. Ωστόσο, όλα θα φανούν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Στο μεταξύ επιστρέφουν  σταδιακά από σήμερα με πολλά μέτωπα ανοιχτά τα κλιμάκια των «θεσμών». Τα κλιμάκια αυτά θα  αποτελέσουν και τον προπομπό των προϊσταμένων των τεσσάρων ομάδων που θα κάνουν το πιο ουσιαστικό μέρος της αξιολόγησης κλείνοντας ένα-ένα τα ανοιχτά θέματα.  Δημοσιονομικό, ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα δάνεια και το υπερταμείο, τα αγκάθια στην πορεία για την ολοκλήρωση της αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας με τον χρόνο να πιέζει.

Την ίδια στιγμή στο προσφυγικό σε κατάσταση ασφυξίας βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες και μαζί με αυτός και το ελληνικό κράτος μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της ΠΓΔΜ και της Σερβίας να κλείσουν τα σύνορά τους. 5000 μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στα βόρεια σύνορα και 4000 στο λιμάνι του Πειραιά. Ταυτόχρονα, τεράστιο είναι το πρόβλημα στο Καστελόριζο όπου οι 250 κάτοικοι συνυπάρχουν με περίπου 900 μετανάστες.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.