Συνοψίζοντας… Τρίτη 23 Φεβ. 2016

0

Οι ηλιόλουστες μέρες συνεχίζονται, οι θερμοκρασίες  κάθε άλλο  σε  όλη τη χώρα κάθε άλλο παρά Φεβρουάριο θυμίζουν. Ωστόσο, αυτό το κλίμα δεν υπάρχει επ’ ουδενί στην πολιτική σκηνή του τόπου. Εκεί όπου οι καυτές πατάτες παραμένουν στα χέρια της κυβέρνηση και η οποία  προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις αποθέσει, χωρίς απτά αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Αυτό καταδεικνύεται φυσικά και από τα κύρια άρθρα και ρεπορτάζ που φιλοξενούνται και σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016.

Βέβαια, στα πρωτοσέλιδα οι εφημερίδες κινούνται σε διαφορετικούς δρόμους αφού συναντάμε αλλού το προσφυγικό, αλλού τη συνάντηση Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών και αλλού τις συλλήψεις εκδοτών και δημοσιογράφων για κατά συρροή εκβιασμούς.

Στο προσφυγικό τώρα  το οποίο λαμβάνει διαστάσεις μείζονος πολιτικής κρίσης για την κυβέρνηση , μετά την απόφαση της Αυστρίας να κλείσει πρακτικά τα σύνορά της σε πρόσφυγες και μετανάστες, η οποία οδήγησε και στο κλείσιμο των συνόρων από τις χώρες του βαλκανικού διαδρόμου. Την ίδια ώρα με δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ  φανερώνει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η γερμανική κυβέρνηση να υπερασπιστεί στο εσωτερικό της χώρας την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Στο εσωτερικό για περίπου 5 ώρες συναντήθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους των αγροτών. Τα αποτελέσματα της συνάντησης δεν άνοιξαν τους δρόμους καθώς οι αγρότες είπαν πως θα μεταφέρουν τα όσα συζητήθηκαν καθώς και τις προτάσεις του πρωθυπουργού στους συναδέλφους τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εμφανίζονται στην πλειονότητά τους δηλώνουν: «Περιμέναμε κάτι καλύτερο».

Η  επιστροφής της Πόλας Ρούπα που μισθώνοντας ελικόπτερο προσπάθησε την Κυριακή να οργανώσει την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη, μια απόδραση η οποία αποτράπηκε χάρη στην ηρωική προσπάθεια του πιλότου του ελικοπτέρου, ο οποίος έδωσε μάχη με τη Ρούπα στον αέρα, φυσικά καταλαμβάνει χώρο στις εφημερίδες.

Το ίδιο η σύλληψη του εκβιαστή εκδότη Τάκη Μαυρίκου και των εκβιαστών συνεργατών του οι οποίοι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ αποκόμιζαν πάνω από 500.000 ευρώ μηνιαίως από διοικητές ΔΕΚΟ, Οργανισμών, Τραπεζών. Η συγκεκριμένη υπόθεση εάν «ανοίξει» είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα απασχολήσει έντονα και για ικανό χρονικό διάστημα την κοινή γνώμη.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.