Συνοψίζοντας… 24 Φεβ. 2016

0

Μονοθεματικά τα πρωτοσέλιδα της πλειοψηφίας των εφημερίδων σήμερα, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, με κύριο θέμα τις εξελίξεις στο προσφυγικό. Γεγονός αναμενόμενο μετά το «σπάσιμο» ουσιαστικά της συμφωνίας των Βρυξελλών από την Αυστρία και το κλείσιμο των βορείων συνόρων της Ελλάδος από ΠΓΔΜ και Σερβία με αποτέλεσμα των εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στην Ειδομένη αλλά και στην Αθήνα.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα ατέλειωτο “Hot Spot”, η «Ελλάδα σε καραντίνα» και άλλοι τίτλοι με ανάλογο περιεχόμενο συνθέτουν την εικόνα που βγάζουν προς τους αναγνώστες τους οι εφημερίδες και τα ενημερωτικά δίκτυα στο internet. Την ίδια στιγμή με ιδιαίτερη αγωνία αναμένουν όλοι τα αποτελέσματα της διάσκεψης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, την οποία έχει συγκαλέσει σήμερα στη Βιέννη η Αυστριακή κυβέρνηση δίχως να προσκαλέσει την Ελλάδα και την Κομισιόν. Όπως ανακοινώθηκε από το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, η Διάσκεψη πραγματοποιείται την Τετάρτη στη Βιέννη και σε αυτήν έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών από τις χώρες: Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, πΓΔΜ, Σερβία και Σλοβενία.

Οι αγρότες στο εσωτερικό αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους και πλέον, μετά και τις συνελεύσεις που πραγματοποίησαν τόσο το βράδυ της Δευτέρα όσο και χθες Τρίτη, προχωρούν και σε κλείσιμο των παρακαμπτηρίων αρτηριών, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στις μετακινήσεις των πολιτών και των εμπορευμάτων σε όλη την επικράτεια.

Σε ό,τι αφορά τώρα την απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη οι εξελίξεις τρέχουν, καθώς επιβεβαιώθηκε πως η επιβάτης του ελικοπτέρου που θα χρησιμοποιούταν για την απόδραση του κρατούμενου στις φυλακές κορυδαλλού ήταν η σύντροφός του Πόλα Ρούπα. Επίσης, όπως όλα δείχνουν μαζί με τον Μαζιώτη θα επιχειρούσαν να αποδράσουν και στενοί του συνεργάτες.

Τέλος, με βαριές κατηγορίες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος και οι συνεργάτες του. Σε μια υπόθεση που όπως γράψαμε και χθες Τρίτη 23 Φεβρουαρίου εφόσον ανοίξει θα προκαλέσει μεγάλες εξελίξεις σε πολλά επίπεδα.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.