Συνοψίζοντας… Δευτέρα 29 Φεβ. 2016

0

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου σήμερα, ήτοι η μέρα που ξημερώνει κάθε τέσσερα χρόνια. Εντούτοις, δεν φαίνεται να φέρνει μαζί της καλές ειδήσεις καθώς το προσφυγικό βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη καμπή του. Το τι μέλει γενέσθαι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί και αυτό φαίνεται και από τους τίτλους των εφημερίδων. Τα πρωτοσέλιδα κάνουν λόγο για προετοιμασία της χώρας να δεχθεί «εγκλωβισμό» 100.000 προσφύγων στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή βέβαια ένα μεγάλο και πολυσχιδές «παζάρι» βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ κυβέρνησης- εταίρων –«θεσμών»- Τζακ Λιου και Δ.Ν.Τ. με μη ξεκάθαρη ακόμη στόχευση. Γενικά πάντως φαίνεται πως η κυβέρνηση πιέζει με «όπλο» το προσφυγικό για διευθέτηση του χρέους και χαλάρωση του προγράμματος.

Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε ανοιχτό το παράθυρο σύνδεσης του προσφυγικού με την πορεία του προγράμματος. Πιο ξεκάθαρη εμφανίστηκε σε συνέντευξη της στο ARD η Αγγέλα Μέρκελ  «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα την Ελλάδα», τόνισε κατ’ επανάληψη η Καγκελάριος, αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση και τόνισε ότι δεν αποτελεί ευρωπαϊκή συμπεριφορά να κλείνει κάποιος τα σύνορά του και κάποιος άλλος να υποφέρει. Καταλόγισε δε ευθύνες στην Αυστρία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ και επισήμανε ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο εσωτερικό οι πολιτικές ειδήσεις βγήκαν το Σαββατοκύριακο από το συνέδριο του Ποταμιού, όπου έδωσαν το «παρών» πέραν από τον  επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα και τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κων/νος Σημίτης, η Φώφη Γεννηματά, Ο Γιώργος Παπανδρέου και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι του λεγόμενου «μεσαίου χώρου». Γενική αίσθηση ότι θα υπάρξουν σύντομα διεργασίες στο λεγόμενο «κεντρώο χώρο». Να σημειωθεί ότι επανεξελέγη πανηγυρικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.