Συνοψίζοντας… Δευτέρα 07 Μαρ. 2016

0

Super Monday χαρακτηρίζεται κατά το αμερικάνικο super Thursday η Δευτέρα 7 Μαρτίου για τη χώρα μας, αφού μέσα σε μία ημέρα φαίνεται ότι παίζονται τόσα πολλά για το τι μέλει γενέσθαι σε όλα τα επίπεδα και τα φλέγοντα ζητήματα. Έδρα που θα διεξαχθεί αυτό το ιδιότυπο power, φυσικά οι Βρυξέλλες. Από τη μία λοιπόν η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε που όλοι αναμένουν ότι θα δώσει την κατεύθυνση στο προσφυγικό ζήτημα, με  διαδοχικές συσκέψεις των άμεσα εμπλεκομένων πριν απ’ αυτή να δίνουν το στίγμα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας  έχει την πολύ δύσκολη αποστολή να πετύχει τον λιγότερο κακό συμβιβασμό για την Ελλάδα στο προσφυγικό με στόχο να μην μετατραπεί η χώρα σε ένα απέραντο “hot spot”. Από την άλλη εντός της ημέρας αναμένεται και το κρίσιμο eurogroup όπου θα διαφανούν οι προθέσεις των δανειστών και το αν θα γεφυρωθεί το χάσμα Ε.Ε-ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που θα κληθεί να λάβει η ελληνική κυβέρνηση είναι ιδιαιτέρως σκληρά και η απαίτηση για κατάργηση του εφάπαξ.

Την ίδια στιγμή ο τύπος σήμερα δεν φαίνεται ότι κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Και αυτό γιατί τα πρωτοσέλιδα ποικίλουν. Το θέμα που προέκυψε από τις «επαφές» Τσίπρα- Ψυχάρη, οι «αποκαλύψεις» Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης, τα ρεπορτάζ για την προώθηση νέας ρύθμισης που αφορά στα «κόκκινα δάνεια», αλλά και φυσικά το ασφαλιστικό, συνθέτουν το μωσαϊκό της έντυπης ενημέρωσης.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.